Не видов како падна, кога го видов лежеше на грб. Одма го кренав нема никакви отоци. Спалната ни е височка така да не падна од ниско. Весел е свесен се веќе неколку часа ама после јадење тој и обично си повраќа. Немаше повратено многу малку сега ми поврати после јадење. Дали повраќањето се мисли да е веднаш или можи и подоцна?
Два пати ми има паднато. Еднаш од гарнитура на 4 месеци, и еднаш од спална на 6 месеци :/ Среќа без последици. Само плачеше, и после никому ништо. Сега поподвижна е, и има поголеми шанси да падни, ама затоа многу повеќе ја пазам.
Верче, чим врлиш дека е весел, јадел, се смеел, а и често си повраќа - не се секирај толку. Во основа кратко после падот би било повраќањето, би било несвојствено, би имало и други невообичаени симптоми . Јас како паничарка стално и за се одам до детско
Тоа ме интересираше дали и во однесувањето ќе има промени, инаку е весел го гледав и во главчето, очињата се си е во ред. Само со повраќањето се уплашив ама како што кажав често повраќа. Уф се надевам дека нема ништо. Фала ви многу.
Ти најдобро си ги познаваш бебето и неговите навики. Се што не ти изгледа својствено за него би требало да те загрижи. Обично би требало да помине без никакви последици, но не е лошо да го следиш околу 24 ч. Нема мајка што не поминала низ таква ситуација, така да ќе помине не се грижи. Еве ти линк да си прочиташ за паѓање на глава. https://acibademsistinababy.mk/bremenost/30-dete/dete/84-sto-ako-deteto-padne-na-glava
Може и подоцна!! Ама мислам дека како млаз повраќаат во случај на потрес на мозок. Мојата ми падна пред месец дена, ја носев на ургентно, ја видоа онака ништо посебно. Туку ми рекоа за секој случај да ја будам цела ноќ на саат време.
Mami pred pola cas mi padna bebka od krevetot direkno Na glava Kratko placese i prekina Neznam kaj se naogam mi se trrsat nozete se plasam da ne i bide nesto Znam deka ako povraka treba na doktor da se nosi ako ima uste nekoj simptom ako se javi da znam ako saka nekoj da mi pise
Дезориентираност, поспаност, проширени зеници, чудно несвојствено однесување. Следи 24 часа, најверојатно нема ништо ако се однесува нормално.
Fala ti Dosega bese vo red si se ponasase najnormalno Zaspa sega pa ke ja pratam Ufff kolku se plasam
Ne ja ostavaj da spie dolgo. Budi ja na 15 min, maksimum na pola cas. Ne smee da se uspiva vo dlabok son. Ova za sekoj slucaj teraj go vo natednite 24 casa.
Fala vi zenski Nema zaspano poveke od pola saat se budi sama dosega si e vesela pa ke vidime do utre kako ke e
Devojki sto ako dete od 2 godini se udri vo zid , placese nekoi pet minuti posle nikomu nisto, se zaigra, gledam malku krv edna tocka i i se napravi dzumka, i po 2, 3 sati saati povrati? Dali e mnogu zagrizuvacko dali moze da dovedi do mozocdn udar?
Moze mal potres da ima. Bez panika. Pojdi na doktor i toa odma. Napomeni deka deteto povratilo. Jas se sekavam za moeto dete isto taka po padot od placenje zaspa i koga se razbudi nemozese da odi. Imase poremeten balas i povrakase. Toa bese nekade pred 15god. Ja odnesovme na decjai ja snimaa imase mal potres na mozokot, doktorot mi rece deka ne bi trebalo vo takov slucaj dete da se legnuva da spie. Cela nok povrakase i mi rekoa voda da nedavam, a se sekavam bese 40stepeni, Avgust. Po nekolku dena i pomina. Sum se isplasila do smrt.
Ми пaднa синкo oд спaлнa плaчеше мнoгу сегa веќе не . Дoбaр е јaдеше , звoнaм нa мaтичнaтa не ми кревa, преплaшенa сум штo дa прaвaм
Не го оставај да спие два часа, следи да не повраќа. Буди почесто навечер. Кога паѓаат штом плачат веднаш е ок, и без паника, следи 48h.
на стомак го најдов ама силно се чу дека падна сигурно и на глава се удрил, добар е сега си игра, нормално се однесува, матичната рече 2 часа да следам да не пројави нешто необично..
мојот дирекно на глава тресна пред една недела ништо не му беше плачеше мн малку но силно и продолжи да си игра како фа не било ништо