има една финта и јас не верував дури не пробав мора првита вода при варењето на гравот да се истури само тогаш ги нема тие состојки што не дуваат и ни сметаат ова ми го кажа еден готвач во познат ресторан традиционален во моето родно место пробав и навистина повеке немам проблем со надуеност. пробајте
Тоа е факт дека првата вода секогаш се вади од гравот.Секоја домаќинка тоа треба да го знае.Иначе не ! Не ми смета гравот
Не ми смета и како вкус не ми е гаден, ама искрено, не ми е меѓу омилените јадења.Само како потпечен во тавче го сакам, како течна манџа не го поднесувам...
Se najdov denes grav so zelka salata i sega imam revolucija vo zeludnikot.Mi se cini sekoj mig ke povratam,a imam i kiselini...uzas!
До пред некое време немав проблеми со гравот,си го јадев како локум.Ама сега,што знам почнувам да чуствувам некои тешкотии во стомакот...Почнав да го замразувам гравчето,кога го има дома,јадам само колку да не останам гладна,а не дека го сакам.
Немам проблеми, ама не го сакам многу.. Најчесто го јадам заради тоа што ми викаат родителите, не сум голем обожавател на тоа
Мразам грав, одвратно ми мириса кога се вари. Го сакам тој црвениот грав од конзерва, али овој белиов неможам да го поднесам. Ми смета неговата миризба и на вкус не ми се допаѓа, ма како сакаш напрај го дал чорба или тавче или пире никако не го можам!
Јас имам проблеми, така што кога правам гравче го правам со повеќе течност, па јас ја јадам течноста мм зрната