Значи имам шанса уште утρе да заминам од дρжавава ама будала сум незнам што уште чеκам овде. Значи се мислам дали да го завρшам шκолово овде па да одам таму да си живеам и да си ρаботам или да одам уште сега па таму да студиρам. Имам поддρшκа од моите да појдам сама и таму да студиρам, но јас неκаκо не саκам да се ρаздвојам од семејството па сега чеκам финансисκи да се обезбедат па да заминеме сите, ама аκо тоа потρае подолго вρеме не планиρам да сκапам овде бидејκи сеκој ден е дρагоцен и важен во животот па ќе заминам сама, аκо доаѓаат неκа доаѓаат јас ќе бидам таму и ќе ги чеκам во шиρоκа пρегρатκа. Нема зошто да останам овде ниту паκ за κого освен за семејството но бидејκи семејството не е пρоблем за да заминам тогаш збогум Маκедонијо фала што ми пρужи "убав" и "пρистоен" живот овде.
Јас незнам што чекаш сеуште?Абе замај куфереите и бегај да те нема од државава!!! Spoiler немој да ме сватиш мн.сериозно да не биде после ти наредувам
А што тоа поконкретно ти е смешно .А,бре пред да се потсмевате иронично на други мислења прошетајте малку по Европа и светов малку,па после смејте се,не е само Грчка светот.Претходното кажано сум го доживела лично јас по Европа(за разлика од некој),ама ај ти смеј си се пред компјутер.
Според мене и те како вреди! Порано не мислев така,се додека не си ги отворив очите.Знам дека можеби не сум компетентна да коментирам на оваа тема,но морав да се искажам.Мое мислење е дека кој има шанса да си оди од овде ич да не чека.А,пак јас планирам кога ќе завршам средно да студирам во странство и да не се вратам.Мада сето тоа зависи од колку ќе ми се насмевне среќата.
Било како за едно 50 години Македонија пак ќе ја разделат,кога гледам колку луѓе зимаат бугарски пасоши(дефакто бугарско државјанство) на истокот и албанците на западот немам многу надеж за иднината.Што и да се случи сами ќе си ја запечатиме судбината.
Вреди.. очигледно пензионерите се на прво место, а кај сме ние студентите? Какви поволности ние имаме? Работа? -НИКАКВА! Што сакаат, книшка да извадам па да ме вработат? Не бе, фала им. Барем во странство знам дека ПЛАТЕН е работниот труд, а не овде да ми диригира некој НЕПИСМЕН што нема поим од животот
Не да вреди...Секаде е подобро од овде, кој има прилика (а се разбира не е дете на директор, министер, функционер или некоја владина дворска дама) нека фаќа штикла што побрзо од оваа црна дупка на вселената.
Дааа вреди да се напушти. затоа што завршуваш и факултет за на крај да седиш дома или евентуално да работиш во некој кафич. Можеби и во странство не е се сјајно како што велат некои тукаа амаа баремм знаеш дека си имаш работа дека и за таа кирија и тиее сметки има од кај да ѓи плаќаш а тука во нашава држава ем сакаат да им плаќаш сметки ем не ти даваат работа, Секоја чест за тие со партиски книшки
Да,вреди!Да сум во можност веднаш би ја напуштила државава.Негледам никаква перспектива за младите.Ми се чини дека секој поминат ден тука е изгубен.