Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали вреди да се напушти нашава држава?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од ozbilnazena, 20 април 2010.

?

Дали вреди да се напушти нашава држава?

1. Да

960 глас(а)
    88,4%
  2. Не

126 глас(а)
    11,6%
  1. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Кога сме кај теории, ако теоријата за народот каков е држи вода, дајте шанса на доведениве снаи во новите заедници, секоја снаа добива кат тад право на глас, па да како народ какви што сме да им ги разнишаме идиличниве општества во западна Европа. Да не се огласи некој после дека кој излегол веќе не се занимава да ја доведе Македонија во Европа. Не, не, поарно да ја доведеме Европа на друго ниво. Мухамед и планината.

2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.133
    Допаѓања:
    64.755
    Претпоставив дека се малолетници затоа што ти се преставуваш како да имаш 20 години а всушност според пишаното имаш многу повеќе, блиску сме, скоро врснички.:lol:
    Готово сега потполно ти ја сфаќам фрустрацијата со се живо и диво.:wasntme:

Инаку јас секојден пијам кафе со комшиите, роднините, теши си се дека имаме пари ама немаме живот.]:)

На Kaetana, crimson, danichap и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Црвче

Црвче Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2015
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    563
    Ех.. Да можеше човек да избере каде ќе се роди..
    Инаку уште постојат луѓе што веруваат во она: - Не е се' розево во странство.
    Ало, освестете се и спасете се што побрзо.

На meckicka и Mr. Right им се допаѓа ова.
  4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.948
    Допаѓања:
    12.618
    Леле што ви е на форумов?Ако некој не се сложува со вас, веднаш се фаќате за фрустрации. Пишав погоре, кој му е лошо и навистина нема од што да живее нормално дека ќе се исели, ама тие што имаат се овде немаат причина да се селат. И во малите градови има луѓе со успешен бзинис и со државна работа. Сфатете дека на некој му е убаво и овде.

На VladeMila му/ѝ се допаѓа ова.
  5. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Пред десетина години:
    Победува Груевски, мајка ми скока на креветот од среќа (мислеше жената тој ќе ја среди државата).

Денес:
    Мајка ми, татко ми и сестра ми се во странство (печалбари на сила), а за некое време ќе оди и мм.

Дали вреди да се напушти државата?
    Да, и тоа трчајќи, не завртувајќи се назад ниту еднаш (под услов со тебе да е фамилијата).

Ако нешто успеа оваа влада, тоа е што растури илјадници семејства. Браво !!

На mira.mira, deskarada, VladeMila и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.605
    Абе на некој сигурно му е убаво овде. Ко што на некој му е убаво да лепи плакати, на пример.

Зависи од амбициите и очекувањата од животот.

На Tajnaotrovna, Tanjamm и galapce им се допаѓа ова.
  7. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Да, вреди!
    Толку

8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.794
    Допаѓања:
    270.586
    Вреди и тоа како без назад да се свртиш!
    Ако имате шанса искористете ја без двоумење!

На kjukli и galapce им се допаѓа ова.
  9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.948
    Допаѓања:
    12.618
    Нешто слично и кај нас. Имавме големи очекувања од него. Мислевме дека ќе биде подобар од Љупчо и Бранко, ама тој и полош испадна. Не исполни ни 10% од тоа што очекувавме.

На promeneta му/ѝ се допаѓа ова.
  10. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.202
    Допаѓања:
    4.246
    Според видеово апсолутно не, во Македонија или барем Скопје било сè мед и млеко. :D

11. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    Dragana Kostic
    January 29 at 6:56am ·
    Вие 78.000 каде отидовте?? Зошто не ме зедовте!
    Брзам на испит, се качувам во такси со последните сто денари, велам побрзо ве молам доцнам на испит, девојче не брзај ми вели, јас сум инжињер, ќерка ми пред саат време ја однесов на аеродром, отиде за Швајцарија, за каде брзаш?
    Му велам до кај што ќе искуца 100 денари, не!, ми возвраќа, како што ја оставив ќерка ми на аеродром ќе те однесам и тебе на факултет. Ме остави точно пред новиот влез на универзитетот, да! кружиме од онаа другата страна, од главната капија не остана ништо како и од околните дрва. Е добро де, влегов да полагам, умот останат кај таксистот-инжињер, а и ги дадов последните сто денари за такси, ако речат колегиве идеме на кафе... Офф каков ден. Ден за да во 22ка за назад ми навират следниве мисли.
    Во која држава живееам јас, си отишле 78.000 луѓе од државава, леле зошто не сум јас меѓу нив, единствен спас, единствено светло да гледаш во еден куфер и да си одиш Драгана си зборам сама на себе во полн автобус со секакви профили, Оди си идиотке, не кажувај од каде доаѓаш. Не спомнувај на никого, е добро де ќе кажам доаѓам од земјата во која е роден Тоше Проевски.. Не не доаѓам од државата во која двојче и туфи станаа градоначалници. Тони Михајловски и Јелена Жуѓич директори. Доаѓам од државата во која за да се преживее денот се голтаат диезапами. Доаѓам од државата каде што повеќе углед и важност имаат спомениците, онаму каде што се руши динамитно, се јадат чоколади, онаму каде што за осум илјади плата се клима со главата десет години, онаму од каде што се краде повеќе од што се има, онаму каде што се менува историјата, Ачковска ти ја сервира а ти чекаш оценка а она од ракав дели деветки и десетки, онаму каде што се купуваат дипломи, онаму каде што здравствените установи станаа мртовечници, онаму каде што е успех ако работиш како келнерка и обезбедување. Оди си остави се моронке... Е како бе да си одам, тука се родив, овој јазик го знам, ова е мојата земја, тука ми е се, зошто моите родители да ги гледам на скајп, затоа ли ме растеа ме чуваа? Зошто? Зошто да си одам кога не сакам. Да живеам во некоја војна барем да знам дека сум во војна, во контекст, надвор пукаат ако преживееш ќе прераскажуваш. Зошто сите овие ликови околу мене во автобусов се возат како ништо да не се случува.. Алооооо се грижи ли некој за младината? Триесет годишни момци чекаат пензија да земат родителите па да ја поканат девојката на кафе, и љубовта ни ја земавте, немаме ли ние право да се сакаме? Леле каква глупост прашав, затоа се оди од државава всушност. Жална си Македонијо моја. Самата себеси си тежиш, тешка си ми и мене, уште колку ќе те носам не знам. Ме умори веќе. Се прашувам само дали ги уморуваш овие што ми викаат не ме интересира политика. Во ред е дечки дишете длабоко и нека не ве интересира.

На mira.mira, eloves, podravka и 3 други им се допаѓа ова.
  12. #Пепи

#Пепи Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    351
    Вреди, ама не да ја напушти државата народот, него тие од владеачката гарнитура горе.
    Фала, чао, пријатно!

На Kaetana и Ицолгудбејбе им се допаѓа ова.
  13. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    Da mozam da go vratam vremeto bi zaminala bez oko da mi trepne i bez da se svrtam nazad ovde nema zivot.

14. N0NamE

N0NamE Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    2.136
    Да би имал Бугарски пасош нема два пати да размислам одма ја напуштам државава ова е држава каде што најраскошен живот живеат само политичарите и лоповите.А најмладите и покрај завршеното високо образование седат дома и молат бога да им искочи некоја работа соодветна на завршениот факултет така оставени сами на себе на милост и на немилост на државата ни наша.Се како јагниња меѓу чопор од гладни и ненаситни волци кој не знаат за доста принудени се да се убиваат од работа по 10 12 саати во денот за 200 евра кој не стигаат само за сметки да помогнеш дома.И кинеш нерви дали ке ти стигнат и останат барем нешто до следната плата притоа политичарите без срам искачаат на ТВ со изјави како тоа на нив им е чудно и криво што све повеќе млади ја напуштаат државата.Све со цел за подобра езикстенција и подобар живот во некоја од Европските земји и пошироко зборуваат и тоа како постојано отвараат фабрики со нови работни места а младиот народ бега од државата.Нормално дека ке бега се додека имаме политичари како овие нашиве кој се грижат само за нивниот џеб да е полн и грабаат од секаде каде што ке стигнат фрлаат пари невидени за имиџот на градот за споменици и слично а не вложуваат доволно во образованието.Не се залагаат доволно за младите и нивно вработување ги толерираат работодавците да го убиваат народот од работа за мизерни плати наместо да го стегнат обрачот и да налагаат да се зголемуваат платите за да може народот да има пристојна живеачка.Ете затоа сите ке бегаме од државата и уште еднаш ДА вреди да ја напушти дефинитивно државава само така ке можеш да имаш поубав живот и да си ги оствариш целите и желбите.

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Дa се живи привaтниве фирми не не oстaвијa без леб,бaрем кoркa леб јaјме.Нигде рoзи не цутет aк не им туриш кaпкa вoдa.И дa oдиш вo туѓинa пoвтoрнo ќе лупaш кo кoњ.Е сеa шo нaс вo Мaкедoнијa не сметaaт зa будaли a не зa луѓе не е никoј крив.Пoвтoрнo oјте глaсaјте зa Груевски или Зaев тие некa си пoлнaт вреќи сo пaри a ние ќе црнчиме зa кoркa леб.И верувaјте нa секaкви кaмпaњи,секaкви нoвoизгрaдени фaбрики...уште пa и oвa билo нaјдoбрoтo време штo некoгaш истoријaтa нa Мaкедoнијa гo дoживеaлa.Мoлим?!Oвa е мизеријa.Целo семејствo сo 200 еврa oд месец дo месец се крпит.
    Кaквo ли детствo ќе имaaт мoјте нерoдени децa.....
    Зaтo луѓе првa укaжaнa шaнсa и нaдвoр oд oвaa нaшa мизернa Мaкедoнијa.Мoждa ни в туѓинa не е нaјсветлo,туѓ меѓу туѓинци aмa aкo не другo пaрите тaму се пaри и oднесувaњетo нa рaбoтoдaвaчoт кoн рaбoтникoт кaкo кoн чoвек a не кaкo кoн рoб.Тупaњетo в грaди немa дa не нaхрaни.

На anakonda88, Tanjamm и VladeMila им се допаѓа ова.
  16. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.679
    Не вреди!
    Пари секаде има, кој знае да ги најде.

17. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Вреди и тоа како вреди,овде како жив пацов ќе поцркаш,а башка ќе се здобиеш со некое заболување физичко или психичко.

На deskarada, Jasta, Anon и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Nine25

Nine25 Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    1.726
    Pred 3 meseci ja napustivme nasata tatkovina Dali vredit? DA VREDIT DA SE NAPUSTIT.Samo poradi edno se kaam ZOSTO POBRZO I PORANO NE SME JA NAPUSTILE. 30 godini mi se izgubeni godini.Tek sega ke pocnime da ziveeme stabilen zivot bez mnogu stres nervozi so golema stabilnost so red i kultura na odnesuvanje so nadez za podobra idnina za Nas i Nasite decina.

На Tajnaotrovna, Mr. Right, anakonda88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.144
    Допаѓања:
    50.520
    Вреди и тоа многу!
    Тука нема живот освен ако не работиш во администрација или нешто повисоко од администрација и ако имаш силни врски за да дојдеш до таму. И во странство не е цвеќе за мирисање, таму треба да работи многу, ама бар се исплатува што и да работиш.

На deskarada, Mr. Right, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  20. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.503
    Вреди али тешко до тој бг пасош