Дали вреди да се напушти нашава држава?

Discussion in 'Општи дискусии' started by ozbilnazena, Apr 20, 2010.

?

Дали вреди да се напушти нашава држава?

1. Да

969 vote(s)
    88.4%
  2. Не

127 vote(s)
    11.6%
  1. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Баш затоа што е лоша состојбата во државата, треба да останеме и да ја подобриме, а не да бегаме.

Bitter-Sweet likes this.
  2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Лесно е да избегаш од проблемите, остани и соочи се со нив ако имаш храброст и сила.
    Така е со Македонијава наша.

HUNK, elimkd and Sashko1992 like this.
  3. EminemsGirl

EminemsGirl Истакнат член

Ама како кажи да и помогнеме на државата кога политичарите гз даваат за повеке да имаат ц џеб и си ја продаваат татковината.
    Да бевме сега сите мк тое што сме заминати за леб ке трпиме.

Сите во фамилијата ми се школувани е во мк за нив немаше работа и затоа сега служат други!

SAMIRA likes this.
  4. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Убаво ти е мислењето како и на нас поединци кои се бориме за подобро утре,ама дај да го викнеме Путин да ни биде на власт нели пошо он ги опорави Русите,а вака кај нас се си се борат за власт или народски стани куме куме да седне,ама за што за свои интереси,така да ај политички да не идам,ама реалноста е биди во душа Македонец кај и да идеш.Подобро спечали надвор па дај ги во хуманитарни организации тука барем знаеш ќе подобриш нечиј живот, а што овде живи да се исколиме меѓусебе што од сиромаштија што од малодушност кај луѓево.

EminemsGirl likes this.
  5. EminemsGirl

И моите тетки се борат со по 2 керки со гжфакилтет правен и ете ги слумителки и уличарки се по мк не вработени... само една партиски влезе на работа и камо ми како да се бори чоек???

SAMIRA likes this.
  6. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Тебе не ти е жал што не си се родил Германец или Италијанец?
    Соседите ќе се офајдат многу хахахахах

7. deskarada

deskarada Форумски идол

ДА бев некоја неписмена која има работа на место каде не ми е образованието и се можат мама и тато да ми обезбедат, или уште не завршена работам на функиција која појма немам, ама се пуфкам, како шо има многу, немаше да вреди, ќе ми беше преубаво ќе ја сакав толку многу.
    А вака вреди да се напушти и тоа одма.
    НЕмам јас нерви за трошење, психички некој да се изживува како будала да си некоја.
    ЈАС не гледам овде иднина.

8. EminemsGirl

Епа прилеп во полиција 10 вработени во една канцеларија седнати на 3 стола и еден извод 5 души го потпишуваат. .. и одат на пауза во 10:30 е не во 11... како што пишува заклучува канцеларија и заминува до продавница... ц ц ц ееј македонијооо од вакви не не бидуваа. И тоа што нема кај да се пожали чоек!! |(:o:punch:

Ти вели ако тужи ме ништо не ми можеш....

sjdgo, deskarada and SAMIRA like this.
  9. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Што подалеку од оваа дупка. Осудена е да се шири се подлабоко, немојте и вие да пропаѓате во неа. Нека не ве лажат со патриотизам и национализам наводен. На Балканот после толку миграции и мешање, којзнае какви гени влече секој човек поединечно. А и банално е да се зборува за тоа во 21. век.

EminemsGirl and SAMIRA like this.
  10. deskarada

deskarada Форумски идол

Уф најмногу мразам кога треба в полиција да одам, па во толку голем филм се тоа чудо некое.
    Знам јас сум од пп и кога ја земав возачката за 1минута работа, чекав 1 сат.
    Типот муабети си имаше, кафина мафина

SAMIRA and EminemsGirl like this.
  11. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Па баш тоа да се иживува за мала плата,да ти е мака да идеш на работа,да не ти цени факултет туку да те исмејава уште,па после во депресии да запаѓаш па да ти се смее некој ако идеш на психолог или психотерапевт ако побараш совет мислење,а ако имаш пари и за тоа пошо и идењето на ние работи стана луксуз,епа навистина вреди ако ништо барем физички да ми го закопаат телото пошо овде сум се родила ,па и овде да завршам.

EminemsGirl and deskarada like this.
  12. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Јас се радувам што не сум се родил Германец, Италијанец и тн.
    Во Западна Европа би отишол само на привремена работа или како турист, а никогаш не би останал да живеам засекогаш, и никогаш не би дозволил моите деца да бидат Германци, Италијанци, Французи и тн.
    Џабе им е на западноевропските држави што се толку богати кога ги имаат изгубено сите животни вредности, плус се помал е бројот на Европејците во овие држави, полни се со имигранти од Африка и Азија на кои не им гајле за овие држави туку се дојдени тука за подобар живот, исто така полни се со терористи и незнаеш каде и кога ќе му текне на некој лудак да се разнесе и да убие многу луѓе.
    А ако Македонците се селат од Македонија, има луѓе кои се доселуваат, како овие Кинези на пример.
    http://press24.mk/ja-napushtile-gol...t-vo-makedonija-neverojatna-zhivotna-prikazna

Last edited: Sep 30, 2016
    HUNK likes this.
  13. EminemsGirl

Лелее епа исто и јас чекав 1 саат за да се сликам за лична карта нова слика требало и доаѓа една јас чекав 15 мин и оваа предмене да прашала опаа вели овој тебе те чекав :o е како бе тоа така ебати сељачиштата и за македонија ми е жал стварно ама за таквите ни господ ке жали пошто се расипани во коска...

SAMIRA and deskarada like this.
  14. EminemsGirl

Албанците и грците се вмешани со тероризам па види малку кај се наогаш и кажи ми со сигурност дека си на сигурно? Кога ке реши бугарија да си земе дај албанците веке корени имаат фатено е политичарите им дозволуваат кога ке се спука како 2001 недај боже ке видиш дека не си баш на нај сигурното место на европа...

15. lovely97

lovely97 Популарен член

Се додека се вработуваат младите со средно и со партиски книшки во државни установи, а пак другите кои се труделе да завршат факултет и трошиле пари на испити за да положат, и цело време учеле за да поминат со 10, а пак се вработени во кафичи,пицерии како келнери ВРЕДИ ДА СЕ НАПУШТИ НAШАТА ДРЖАВА!

a.nuska, SpangeBob and SAMIRA like this.
  16. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Една работа е војна каде што ако одиш да војуваш знаеш дека има шанси да загинеш, а друга работа е терористички напад каде што ниту знаеш каде, ниту кога ќе се случи, ниту пак дали ти ќе се најдеш на тоа место. Не викам дека ние сме 100% сигурни, ама целта на терористите се западноевропските држави, па затоа гледаме како недолжни луѓе умираат во Франција, Белгија, Германија и тн.

17. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Тие држави се богати со причина, не им наврнале парите, ниту пак им растат на дрва. Денес Шведска е една од најдобрите земји за живеење во Европа, со многу висок стандард на живеење. Само до пред неполни 50 години, била беда. Многу голема сиромаштија и беда. Арно ама, одлучиле дека сакаат да ја оправат државата, сериозно работеле на тоа (што значи со сносење првенствено лична, после колективна одговорност за направеното), и денес се таму кај што се.
    Дека имаат изгубено морални вредности.....не би рекла баш. Мислам дека баш кај нас во Македонија се повеќе изгубени основните морални вредности. За разлика од Македонија, овде барем сите се луѓе. Да, секогаш имигрантите се имигранти и странци, ама си еднаков со сите. И никој нема да ти го земе редот на лекар пред тебе зашто му е другар од средно на докторот или портирот. И никој нема да ти го врати детето од градинка зашто не примило вакцина. И никој нема да ти рече нема да работиш овде зашто немаш партиска книшка. И никој нема на родителите на детето на кое му е потребна итна операција да му кажат да си го бара сам решението како знае и умее.
    И долг е списокот, нема потреба уште да се зборува и да се прави споредба, бесмислено е да се споредува квалитетот на животот.

SAMIRA and SpangeBob like this.
  18. jasmina00

jasmina00 Популарен член

19. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Како тргнале работите и кај помалите земји ќе дојде тероризам,нема ни тука да бидеш на раат,а инаку ако така гледаш ти можеш и 1 ден онака туристички да отидеш или на одмор во Франција,Германија,па ако ти било судено баш тој ден ќе ти бил кобен.А до тогаш не дај боже може да ти дојде до малоѓраганска меѓу нашиве,да се истепаат за власт,па ако и Албанциве се вмешаат е тогаш богами ќе видиш и во својата земја тероризам,така да не се гледа само едната страна на сликата.

EminemsGirl likes this.
  20. elimkd

elimkd Форумски идол

и на крај не заборавајте
    КАКОВ НАРОД ТАКВА ДРЖАВА