Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали вреди да се напушти нашава држава?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од ozbilnazena, 20 април 2010.

?

Дали вреди да се напушти нашава држава?

1. Да

960 глас(а)
    88,4%
  2. Не

126 глас(а)
    11,6%
  1. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.818
    Допаѓања:
    8.533
    Вреди. Ова е тука скапана мизерија. Ништо не функционира тука. Здравството посебно. Ќе згазат некого, не лежат во затвор ни еден месец:clap: пошто е син на министер. Стока да стаиш да живее тука ќе избега, не па луѓе(fingers) Прва прилика си одам:hai:

На Mnik, Corika, Just.do.it и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Da mozam ni sekunda ne sedam
    Na pizami ke ja napustam ovaa skapanica

На Mnik, Lady D ❤️, Corika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    30€ месечно само струја, а вода?

Инаку јас плаќам 60-70€ за 2 месеци струја и вода, годинава имавме подвижна клима и очекував поголема сметка но беше нормална како и до сега. Готвиме на плин па една боца е 15€ и тоа голем дел од денот не сме дома.

А на моиве им стигнало сметка 2000 денари за струја а два месеци не беа во Мкд, само фрижидерите беа вклучени остатокот исклучено. И ајде сега, на кого да се жалиш?

Си пишуваат а не ни читаат саати.

За Пакистанците и Непалците што си пишала се согласувам потполно, исто е.

4. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.319
    Допаѓања:
    19.695
    Зезате со прашањево? Па мислам нема човек кој не би сакал, добро освен политичарите и нивните блиски они ко бубрег во лој се. Другиве надпросечни сили имаме како сврзуваме крај со крај... маме ни е*аа. Вреди и тоа како да странец ќе бидеш секогаш, ама и тука сме странци во своја држава...таму бар ќе работиш за плата, тука работиш за слама.

На azelea, Lady D ❤️, Corika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.521
    Voda,parno se mi e vo kirija... potocno plakam 650 evra stan i plus 30 evra struja...ako gledame laden stan mi e 500 znaci 150 evra e voda,grejenje,odrzuvanje,komunali se sto spage...
    Moite minatiot mesec 2700 struja dvajca se rabotat i neznam od kaj gi vadat tie smetki a kao citat im saat

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Аха сфатив. Значи таму е подруго.
    Комуналии не плаќаме, само струја и вода, интернет ( ова е посебно ).
    На еден месец ви идат сметки?

7. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.521
    Da da stom dojde 1-vi odma od smetka.650 evra prviot petok vo mesec 30 evra za.struja

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Супер е тоа,одлични услови според мене.

9. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.521
    Bombona...mene mi e ok,ne mi e skapo a stanot.mi e super na kvadratura plis na 1 sprat,so parking,terasa se

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    11.690
    Неточно.
    Пред да се преселам во странство постојано го слушав истото. Нема каде да се оди, се е мртво, после 10 часот сите спијат. Можеби, но во некои селца на 30-40 км од градовите. Колку и да се убави и средени селата во странство, сепак се села, нема каде да се шета, тоа е.

За градови од 200.000 не верувам дека е мртво, можеби не е гужва на сите страни и секаде да биде фул, ама далеко е од мртво. Сега зависи и од град до град ама не, дефинитивно има народ.

Е сега, дојди во некој од градовите со 1-2 милиони жители и кажи пак дека е мртво.

На Lady D ❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Temata vo kanta treba da odi.
    Izlishno e prashanjeto, mislam i po odgovorite se gleda deka site bi zaminale vo prva prilika.
    Mene najmnogu shto me nervira koga diskutiram so nekoj na ovaa tema e koga ke mi reche deka vo stranstvo ne pagjaat pari od nebo i sl. raboti ( kako da ne ni se raboti nas i da ochekuvame pari da zemame za sedenje doma)
    I ne, ne si ideme samo zaradi pari, si ideme poradi partiski vrabotuvanja, skapano zdravstvo, nikakov obrazoven sistem, nula pochit kon nas, gragjanite na drzhavava, chuvstvo kako da sme stranci vo sopstvenata zemja.

На elenaa0805, CameliaMiller, n.lauda и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.521
    E da si mi ziva :l: bas taka potugo se osekam vo Mk nego ovde vo At...

@Monofonik neznam kaj zivees,no eve Salzburg ne e milionski grad no e tolkuuu razdvizeno,tolku mnogu narod/turisti/ sto jas nepamtam osven vo Korona vreme da e bil pust prazen... vo Salzburg bukvalno 24/7 e luge nadvor

На makeupgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.235
    Допаѓања:
    13.030
    Еее, а овде. Собрал 5.000-6.000 евра, и ако е во село догради си куќа, направи си соба плус. Урбанистички план има, ама ниту одат во општина, ниту дозвола бараат, да не си прават трошоци. Знаат дека не рушат дивоградби, има толеранција.

Туку ова за мртво ме потсети при една размена, со автобус влегуваме преку ден во едно гратче во Западна Европа и не беше многу големо, можеби како Велес, ама сретнавме само еден, единствен човек, кој како психопат се вртеше по автобусот додека ние чекавме тој да помине на семафори. Ме зачуди како е можно да нема сообраќај. Никого не сретнавме, само еден човек по улиците. Навистина чудно.

Јас сум била во трговски центар за викенд, во сабота во француски град со над 200.000 жители и тоа во 14 часот, седнавме да пиеме кафе (седнаа поради мене, не дека тие сами да беа ќе седнеа), кафичот беше празен. Кај нас секогаш е полно. Тоа што кај нас со часови се седи по кафичи за нив е денгубење. Незамисливо им е.

14. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    9.291
    Вреди, менталитетот во мк е загушлив за мене, никогаш не сум чувствувала дека припаѓам.

На senza.parole, Anah, Lady D ❤️ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.001
    Допаѓања:
    7.298
    Од економски аспект т.е стандардов и општо за хаосов во системов кај нас, вреди итоа како, безредие, корумпираност, криминал итн. Ама едино нешто што го немаат другите е слободата кај нас и мирниот живот.

16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.235
    Допаѓања:
    13.030
    А пријателот што кажа дека сега е во шатор во Перу, има инвестирано во нешто или?

17. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    387
    Па не би рекла дека има една слобода и мирен живот кај нас. Да ти е страв дете до продавница да пуштиш што возат како луди и шетаат манијаци по улици.

На n.lauda и Corika им се допаѓа ова.
  18. Eli_pinky

Eli_pinky Активен член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Каде сте иселени , ако не е тајна ?

19. liliput22

liliput22 Истакнат член