Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали ги поддржувате пластичните операции?

Дискусија во 'Тело' започната од len4e, 27 декември 2009.

1. ton4ica

ton4ica Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    172
    И јас мислев за оние огромни промени дека не се во ред. Сега што се однесува на она што мора да го промениш поради здравствени причини пример носот тоа е друг муабет. Но во последно тоа станува и тренд не значи дека секој да биде совршен излегува декабсите сме правени по некоја иста шема. :)

2. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Ги поддржувам. Се разбира се додека е во границите на нормалата.
    Ако мала корекција на носот, ушите или градите би направиле некого посреќен и би се чувствувал поудобно и посамоуверено, би ги исфрлил комплексите, не гледам причина зошто да не.

Кај некои луѓе воопшто не се ни забележува дека направиле некаква корекција. Ама има и некои кои ќе ги зголемат градите, и тоа премногу, па упадливо е во очи, или пак ќе ги напумпаат усните. Такви пластични операции не поддржувам. На прв поглед се забележува дека е претерано со операции, и изгледа вештачки.

На tina-63, sugarlips, Nausicaa и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    45
    Сакам да прашам дали некоја има ставено силикон во градите... Каде.. Колку пари... Задоволни сте...

На LiliMari му/ѝ се допаѓа ова.
  4. angela19

angela19 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    130
    Не.
    Секој треба да си се прифати таков каков што е.

5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.673
    Допаѓања:
    79.722
    Ги поддржувам само ако на некој му се потребни ако има некоја аномалија или нешто слично. Ама пластична операција за да си вградиш силикони или да измениш нешто онака од бес, тоа не го одобрувам.

6. loveandpassion

loveandpassion Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    38
    Ги поддржувам, секој што има проблем со самодоверба го поддржувам да направи ако така се чуствува подобро, не значи дека тие што посегнуваат по овој пат се грди и обратно, оние кои не подржуваат дека се лепотици туку самодовербата е во прашање, како самиот се перцепираш и колку си задоволен од одразот во огледалото, колку си перфекционист и сл. Мислам дека е психолошки проблем и навистина ми е жал за таквите, и јас сум израсната во строго и критички настроено семејство па сега последиците по психа ми избиваат, имам средно големи гради но ете сакам да имам поголеми само не знам дали тука прават такви интервенции и нз колку се сигурни и колку коштаат отприлика, ако имате информации би била благодарна да ги споделите. :)

7. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.012
    Допаѓања:
    51.883
    Да.
    Ако имам некој комплекс, и мислам дека ќе се ослободам со него ако променам нешто, никој нема право да ми пререче.

8. wanderlust

wanderlust Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    2.383
    Ги поддржувам, зошто да не? Секој кој што има помала самодоверба заради носот, ушите или сл. зошто да не направи корекција со што ќе му овозможи да се чувствува подобро во своја кожа и кога ќе се погледне во огледало да биде задоволен од она што го гледа .Секако да не се претерува, да биде во граници на нормала, бидеќи ако се претера секако изгледа вештачки и невкусно за гледање.

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Gi podrzuvam no vo normalna granica.Jas pred poveke od 10godini imav operacija na usite,mi precea i sakav da mozam normalno kako sekoja devojka da ja nosam kosata sobrano bez da se custvuvam grdo,ne deka mi bea golemi,mali usinja imav no dosta klempavi :lol:.Me operirase d-r Frodita na klinikata za uvo,nos i grlo.Ne osekav mnogu bolka potoa inaku me pravea so lokalna anastezija i ne zalam ama bas ic.

10. Kristen13

Kristen13 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    16
    Не знам некако ://

11. Kristen13

Kristen13 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    16
    Поддржувам за усните само не претерано дебели,за ушите тоа да ама не силикони во задникот :lol:
    и затегање на лицето

12. CooperD

CooperD Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.000
    Стануваш сабајле од кревет, бушва, нечешлана, неизмиена, нечупана, недеплирана и излегуваш низ град. Едноставно се прифаќаш каква што си. Нема што да менуваш. Така?

Факт е дека никој не се прифаќа токму таков како што е. Сите диети, вежбње, диети, шминкање, депилирање го докажуваат тоа.
    Да на некого му се проблем 10кг, се става на здрав режим, трча секое утро и за 3 месеци го решава "проблемот" околу изгледот. Го елиминира она што му смета во физичкиот изглед.
    А што ако некој еве има крив нос или клемпави уши. Зашто он/a да мора да живее цел живот со тоа, зашто да живее со некој комплекс и да има пониска самодоверба.

Исто како што ти ги отстрануваш влакненцата од телото кои ти сметаат и не ти се вклопуваат во твојот физички изглед, зашто некоја друга девојка не и оправуваш да го отстрани она што и смета кај неа (или да додаде што мисли дека нема да за биде комплетна) ?

Ги разбирам мислења дека оправуваат ама во граници на нормала, дека не оправдуваат претерувања....ама одговорите како - Не, малку ми се непромислени

На Jordanovska-K, crimson, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Да единствено ако некој има некој истакнат деформитет на телото. Ама пластични операции за силикони на гради, задник, усни и не знам што, не подржувам. Освен тоа колку луѓе биле излажани со тие операции, испаднало погрешно или во силиконите имало некоја штетна супстанца што им го загрозила животот.

14. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Која сум ја да поддржувам или не?
    Јас не би правела, а кој сака да прави нема да го осудам. Сигурно има добра причина за тоа која сам/а си ја знае.

На Jordanovska-K и crimson им се допаѓа ова.
  15. MissAlena

MissAlena Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    1.352
    дали може да се прави направи операција за зголемување на гради на 17 години ? Неможам да најдам соодветна тема па ете морав тука :)

На Majakisss му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SanjaStanic

SanjaStanic Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2016
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    104
    Jas iskrwno nemam protiv plasticni operacii. Sekoja od nas si ima. Nesto nezadovolno od naseto telo, zosto da si patime od kompleksi koga mozeme da se srwdime ubavo . eve jas imam strii na papuce od poragjaj. Ne mi izgleda mene ubavo i si patam od toa iako drugi vikaat niss strashno. I molam za pomosh da mi kazete kaj da gji otstranam i kolku pari e toa .

17. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Зависи за што. Нешто прифаќам, нешто не.

18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.868
    Допаѓања:
    5.207
    Оправдувам бидејќи секој треба да одлучува за своето тело, па доколку има можност да го смени тоа што му пречи зашто да не. Сѐ што не загрозува други, а го прави среќен е во ред. А дали мене ќе ми се допаѓа или не тоа е сепак вкус.

19. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    На оваа изгледа се и пречело на нејзиното тело. А сега е ремек-дело. :puke:(facepalm):rofl::drunk:

Posted-on-Shock-Mansion-1.jpg

На sugarlips и SummerGirl им се допаѓа ова.
  20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.168
    Допаѓања:
    36.569
    Е ова е веќе претерано. Оваа не личи на себе. И не е само таа. Има и други што претерале со силиконите. Ако некој има навистина потреба од силикони, тогаш во ред. Ама ставање силикони без потреба нема логика.

На sugarlips му/ѝ се допаѓа ова.