И јас мислев за оние огромни промени дека не се во ред. Сега што се однесува на она што мора да го промениш поради здравствени причини пример носот тоа е друг муабет. Но во последно тоа станува и тренд не значи дека секој да биде совршен излегува декабсите сме правени по некоја иста шема.
Ги поддржувам. Се разбира се додека е во границите на нормалата. Ако мала корекција на носот, ушите или градите би направиле некого посреќен и би се чувствувал поудобно и посамоуверено, би ги исфрлил комплексите, не гледам причина зошто да не. Кај некои луѓе воопшто не се ни забележува дека направиле некаква корекција. Ама има и некои кои ќе ги зголемат градите, и тоа премногу, па упадливо е во очи, или пак ќе ги напумпаат усните. Такви пластични операции не поддржувам. На прв поглед се забележува дека е претерано со операции, и изгледа вештачки.
Ги поддржувам само ако на некој му се потребни ако има некоја аномалија или нешто слично. Ама пластична операција за да си вградиш силикони или да измениш нешто онака од бес, тоа не го одобрувам.
Ги поддржувам, секој што има проблем со самодоверба го поддржувам да направи ако така се чуствува подобро, не значи дека тие што посегнуваат по овој пат се грди и обратно, оние кои не подржуваат дека се лепотици туку самодовербата е во прашање, како самиот се перцепираш и колку си задоволен од одразот во огледалото, колку си перфекционист и сл. Мислам дека е психолошки проблем и навистина ми е жал за таквите, и јас сум израсната во строго и критички настроено семејство па сега последиците по психа ми избиваат, имам средно големи гради но ете сакам да имам поголеми само не знам дали тука прават такви интервенции и нз колку се сигурни и колку коштаат отприлика, ако имате информации би била благодарна да ги споделите.
Да. Ако имам некој комплекс, и мислам дека ќе се ослободам со него ако променам нешто, никој нема право да ми пререче.
Ги поддржувам, зошто да не? Секој кој што има помала самодоверба заради носот, ушите или сл. зошто да не направи корекција со што ќе му овозможи да се чувствува подобро во своја кожа и кога ќе се погледне во огледало да биде задоволен од она што го гледа .Секако да не се претерува, да биде во граници на нормала, бидеќи ако се претера секако изгледа вештачки и невкусно за гледање.
Gi podrzuvam no vo normalna granica.Jas pred poveke od 10godini imav operacija na usite,mi precea i sakav da mozam normalno kako sekoja devojka da ja nosam kosata sobrano bez da se custvuvam grdo,ne deka mi bea golemi,mali usinja imav no dosta klempavi .Me operirase d-r Frodita na klinikata za uvo,nos i grlo.Ne osekav mnogu bolka potoa inaku me pravea so lokalna anastezija i ne zalam ama bas ic.
Поддржувам за усните само не претерано дебели,за ушите тоа да ама не силикони во задникот и затегање на лицето
Стануваш сабајле од кревет, бушва, нечешлана, неизмиена, нечупана, недеплирана и излегуваш низ град. Едноставно се прифаќаш каква што си. Нема што да менуваш. Така? Факт е дека никој не се прифаќа токму таков како што е. Сите диети, вежбње, диети, шминкање, депилирање го докажуваат тоа. Да на некого му се проблем 10кг, се става на здрав режим, трча секое утро и за 3 месеци го решава "проблемот" околу изгледот. Го елиминира она што му смета во физичкиот изглед. А што ако некој еве има крив нос или клемпави уши. Зашто он/a да мора да живее цел живот со тоа, зашто да живее со некој комплекс и да има пониска самодоверба. Исто како што ти ги отстрануваш влакненцата од телото кои ти сметаат и не ти се вклопуваат во твојот физички изглед, зашто некоја друга девојка не и оправуваш да го отстрани она што и смета кај неа (или да додаде што мисли дека нема да за биде комплетна) ? Ги разбирам мислења дека оправуваат ама во граници на нормала, дека не оправдуваат претерувања....ама одговорите како - Не, малку ми се непромислени
Да единствено ако некој има некој истакнат деформитет на телото. Ама пластични операции за силикони на гради, задник, усни и не знам што, не подржувам. Освен тоа колку луѓе биле излажани со тие операции, испаднало погрешно или во силиконите имало некоја штетна супстанца што им го загрозила животот.
Која сум ја да поддржувам или не? Јас не би правела, а кој сака да прави нема да го осудам. Сигурно има добра причина за тоа која сам/а си ја знае.
дали може да се прави направи операција за зголемување на гради на 17 години ? Неможам да најдам соодветна тема па ете морав тука
Jas iskrwno nemam protiv plasticni operacii. Sekoja od nas si ima. Nesto nezadovolno od naseto telo, zosto da si patime od kompleksi koga mozeme da se srwdime ubavo . eve jas imam strii na papuce od poragjaj. Ne mi izgleda mene ubavo i si patam od toa iako drugi vikaat niss strashno. I molam za pomosh da mi kazete kaj da gji otstranam i kolku pari e toa .
Оправдувам бидејќи секој треба да одлучува за своето тело, па доколку има можност да го смени тоа што му пречи зашто да не. Сѐ што не загрозува други, а го прави среќен е во ред. А дали мене ќе ми се допаѓа или не тоа е сепак вкус.
Е ова е веќе претерано. Оваа не личи на себе. И не е само таа. Има и други што претерале со силиконите. Ако некој има навистина потреба од силикони, тогаш во ред. Ама ставање силикони без потреба нема логика.