Другари од муабетов добив желба да ставам филери на горната усна зошто долната ми е пополнeта. Негативно ми влијае темава, ќе правам малку пауза.
Јас па цицки ич не би чепкала, многу вештачки ме делуваат така издигнати и надуени, се приметува фејк се. Има прекрасни градници и др.начини за подигнување. За естетски зафати не сум против, лично можеби операции за вадење сало од мевот би правела, друго брчки немам премногу, не би пеглала, а и да станат подлабоки што знам тие мене ме дефинираат, возраста, мои си се и стриите си ги сакам. Сега со бикини ми се гледаат и му викам на маж ми ај сите ќе мислат сум родила, а детево не е со нас тука Во кратко би направила естетски зафат за да изгледам како што изгледав во средно со килажата, ништо др. не би чепкала, се сакам целосно таква каква сум и мислам ништо др. не ми фали.
Зависи од тоа дали ќе ставаш силикон и колку. Може буквално со твоето ткиво, само да ти ги подигнат. Ако не ти ги собира кожата, тогаш изглеаат ко од пластелин.
Да, има многу начини сега да изгледа се' поприродно и посуптилно, ама лично имам некоја фобија да ми чепкаат гради, ете за мевот ич немам мака, може и уште повеќе стрии да ми избраздат додека вадат сало ич не ми смета, не му ја мислам, ама гради, лице ау каква аверзија имам кон тоа.
Абе грозни се и опасни сите операции... Најчесто смрт при хируршки зафат настанува од анестезијата. Ризикот е реално апсолутно непотребен.
Ти веднаш мислиш на силикон ала Цеца и Карлеуша. Колку добри силикони во гради има, памет ми се врти.
Јас пак ќе кажам дека конверзацијава ви е ептен пред време. Точно е дека стандардите за убавина се наметнати, ама точно е и дека сѐ уште владеат. Нема некој со муабет да го разубедиш додека наоколу реалноста е друга. Чекајте, до пред некое време медиумски се презентираа само "совршени" бели и слаби луѓе, сега сме малку понапред, па се презентираат и совршени луѓе од повеќе категории.
Има, има пишав подолу има мн.нови подобрени техники за поприроден изглед, ама ете имам јас лично некоја аверзија кон тоа да ме чепкаат на граден кош. Ако не од анестезијата, тромбоемболиите се огромен ризик исто така, затоа вакви зафати кај лаици и учени-недоучени, не доволно стручни во оваа област какви ги има во некои земји каде скоро секој изведува вакви зафати за многу пониски цени и се рекламираат како такви дестинации огромно не Во се има ризик, тоа е факт, така да јас за намалување на салово ќе морам по страинското Сепак пак ќе повтрам, не сум против естетската хирургија и зафати, само кога се рекламираат агресивно и ударно исто така треба и поинтензивно да се обзнанат можните негативни ефекти, она малото со ситни букви кога се потпишува согласност, се шалам не е со ситни, ама треба и тоа да се објасни детално.
Ги поддржувам. Не сум правела таков зафат досега, не ми е во план барем не за брзо, но никогаш не викам никогаш. Имам други модификации по телово (тетоважа, пирсови) кои сум ги направила затоа што јас лично сум мислела дека ќе ми стојат добро, и не жалам. А и да зажалам некогаш, пак не е ништо трагично. Дури и ако сметаме дека пластичните операции и стандардите за убавина се на некој начин наметнати, тоа за мене не ги прави негативни... Ако ве прават да се чувствувате подобро, поисполнето, go for it. Возразни сме и знаеме да ги процениме ризиците и добивките.
А мене па искрено ми е скурчено од такви кои се чукаат во гради колку се имуни на било каква "манипулација" и другите ги гледаат како гревчиња за било каква постапка. - Си ослабел/ставил мускул/вежбаш ецетра "Ама сигурно ова не го правиш ради себе, те манипулираат модната и фитнес индустријата да не се сакаш себеси. Ее, мене не може вака да ме лажат." - Се депилираш "Е како не, за себе се депилираш, те манипулираат таму рекламите" - Се шминкаш "А да беа сите слепи ќе се шминкаше? Не, знам дека не. Се шминкаш за да се допаднеш на други, греота како ве лажат" - Сум купила некое парче облека што дм ми рекол дека ми стои убаво. "Ах те жалам што дозволуваш дечко ти да одлучува што ќе носиш, ја на твое место нема да му потклекнувам вака" - Ставаш рандом селфи на Инстаграм "За другите го правиш тоа, за пусти лајкови, греота..." ... И така и овде. Недајбоже да кажеш си променил нешто, одма идат независните јаки светици да ти кажат колку живееш во лажен свет и те цедат со пари за да се допаднеш на други. Олабавете...олабавете. Ако не рекламира и промовира дека е океј, не ми смета. Ако сам решил да се касапи, нема да му се мешам. Едит - за такозваното fat positivity викате оти нивен живот, да не им се мешаме без разлика што им штети. Мене ми смета што на големо се промовира како нешто океј и сосем здраво и нормално. Епа ..така и овде, нели?
Дали ги поддржувате пластичните операции? Која сум јас да ги поддржувам или не? Мене не ми се свиѓа тоа што жените денес имаат ист тип на уста, пополнета и на ист начин обликувана со филери. Како и испакнати јаболчници. Но, која сум јас да кажам дека тоа ми смета? Фала му на Господ, секој си прави тоа што сака. Нити сакам да се мешам нити да ми се мешаат. Дали би направила операција? Лично, сега не зошто немам потреба но не велам дека не би можело тоа да се промени. Прашање на вкус е.
Ако е од практични причини, во смисла има луѓе кои имале лузна, ја отстраниле, имале многу голем нос, или клемпави уши па ги намамиле, ми е ок. Инаку, тоа претерано експериментирање со себеси, некако води кон унаказување и ептен сите изгледаат шаблонски.
Никој не се шминка за себе, никој не прави пластична операција за себе, никој не се депилира за себе. Можеш колку сакаш да го мислиш тоа, никој тоа не го прави за себе. Јас самата сакам да правам пластична операција, затоа што ми е огромна несигурност тоа што сакам да го сменам, а да не постоеа другите луѓе и нивните мислења немаше да бидам несигурна. Така да слободната волја за променување на изгледот е илузија, не ти требаше овој рент во кој испомеша триста работи кои немаат врска со темата.