Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали ги поддржувате пластичните операции?

Дискусија во 'Тело' започната од len4e, 27 декември 2009.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.974
    Допаѓања:
    179.823
    Сум чула дека липосукција те ослободува од масни наслаги на едно место, после си се таложат на друго. Појма немам дали е вистина и 100 години е стар муабетов, ама дефинитвно препорачувам пред секој зафат да се информирате за можните несакани ефекти.
    Баш сега скоро ја читав Линда Евангелиста и нејзиното сведочење за последиците од криолиполиза:doh:. А баш идеално звучи криолиполиза на рекламата.

Со себе ништо не би праела, не сум фан на болка. Ја мислев едно време една вена, ама па да трпам за убавина не ми се трпи. Кој ќе ме трпи после, прелепотица:makeup::D

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.819
    Допаѓања:
    39.462
    Ич не боли:P :Pсамо мора да се носат завои еластични и еластични чорапи/хулахопки извесно време..
    Да , кај Евангелиста нуспојава, документирана веќе , читав написи од хирурзи, ретко но неугодно..

3. Need for Speed

Need for Speed Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2021
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.081
    Ja promasuvas poentata, na site nam ni vlijae nametnatiot standard prasanjeto e dali si dovolno svesen da se sprotistavis na taa ideja i vo najmala raka da ne ja poddrzis zatoa sto vo sprotivno odis protiv sebe.
    Jas so parite od matura napraviv laserska epilacija na noze, ejj morav 1000€ da dadam zamisli kolku vlijanie na mene imalo koga sum morala tolku pari da iskesiram, koga kje vidam feministki koi imaat vlakna na race ili na noze so ideja i namera da nametnat takov standard celosno gi poddrzuvam i im simnuvam kapa. Treba li da se stresiram za nesto prirodno za da zadovolam necii kriteriumi ma nemoj mozam da zamislam sto kje bide naredno gledam deka kriteriumite se se' povisoki znaci sekoja vtora devojka kje se cuvstvuva kako neubava ako nema pari da si dozvoli estetski korekcii ili hirurgija, ova vodi kon totalno ludilo imas devojki koi duri se spremni i na prostitucija samo da stavat silikoni ili fileri, kakov e toj nenormalen standard kaj sto moras teloto da go prodades za da se pocustvuvas ubava??
    Nikogas nema da poddrzam, devojkite neka rabotat na samodoverba, psiholoskiot problem ne se resava so plasticna operacija, si ostanuva i posle operacijata.

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Има такви кои "природно" ги исполнуваат повеќето критериуми и пак се незадоволни од себе. Зошто?
    Додуша и ако мислиш дека постојат точни поставени критериуми кои кога ќе ги постигнеш, никој нема да те критикува, грешка си.
    Затоа реков поназад, технички не постојат оти и тие што ги исполнуваат после ќе им искоментира некој па зашто ги исполнуваат.

5. Need for Speed

Се зачлени на:
    17 јули 2021
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.081
    Od istata pricina zatoa sto standardite se previsoko postaveni i duri i togas imaat cuvstvo deka ne se dovolno dobri moze i drug psiholoski faktor da e kako telesna dismorfija za koj sto mislam deka postaveniot standard moze da e triger za taa sostojba ili ako se perfekcionisti po priroda no toa druga tema e.

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Зошто тогаш луѓе кои исполниле некој стандард се критикувани зошто го направиле тоа?
    Пример Адел кога ослабе, куп ја искритикуваа.

7. Pea

Pea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    666
    Ги поддржувам кога се во рамките на нормалата, јас имам правено.

8. Need for Speed

Се зачлени на:
    17 јули 2021
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.081
    Ne razbrav bas na sto mislis, od toa sto mozam da vidam povekjeto cenat koga nekoj pravi estetski korekcii i toa go svrstuvaat vo sredena i ubava devojka, ja licno ne poddrzuvam nejkjam da idam protiv sebe ednostavno ne sum za stavanje akcent na nadvoresen izgled cenam karakterni devojki koi se intelektualki i vlozuvaat vo edukacija a ova e sprotivno od toa.

9. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Си направила липо? Сподели искуство :)

10. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.819
    Допаѓања:
    39.462
    Не . Немам наоравено липо туку стрипинг на вена.

11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Никој не е имун на целоживотна, систематска манипулација.

На Таа сум де, Need for Speed и Srckata28 им се допаѓа ова.
  12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    10.817
    Јас на себе не би користила.
    Нормално е да биде се во граници ама нормалното отиде во неповрат. Звучи осудувачки ама кога видам убави млади деца со филери, ботокс искрено ми се смачнува.
    Па и овие што рекламираат инфлуенсерки или што и да се кога почнат со нивните проповеди правете она што ви прави задоволство уште толку ми се смачнува.
    Лошо е што на младите деца, лошо влијание имаат, а децата во пубертет посебно ми се најкревки со размислување. Додуша и возрасни ги има.
    Јас би вовела кога некој ќе бара вакви зафати прво консултација со психолог па после ако следува. Кај некои ова премина веќе во психа.
    Не зборувам за минимални корекции кои се неприметливи, или некој имал зафат естетски за уши или нос. Ги зборувам другите, ботокс по цело лице, усни, јаболчници, апла приметливо, и тоа кај младите што најмногу ми боде во очи.
    Мислам дека кога сме млади сите сме убави на свој начин, дури кај некои и криви заби, крив нос ми делуваат многу убаво привлечно. Ама тоа сум јас со моите застарени размислувања.

На Ljubova и deskarada им се допаѓа ова.
  13. Таа сум де

Таа сум де Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2021
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    201
    Од кога корекција на уши или нос е мал зафат а ботокс или филер на уста е голем зафат ....
    Имај милост ....ме изнасмеа ќе ми пукнат конците од белфарото што го правев пред 2 дена btw носот е еден од најкомплицираните естетски зафати

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    10.817
    Па искрено не знам колку е голем во однос на физичка болка или траење, другарка ми правеше и кажа дека не е страшно па така го сфатив, сакав да кажам дека за една промена кај некој ми е ок, повеќе ми е комплицирано.
    Повеќе промени кај една личност ми е се комплицирано, имам пријателка има ботокс насекаде, последно имаше проблем со градите, искрено не сакав да прашам само сопругот кажа дека откако има силикон постојано е по болници, во таа смисла. Кое колку е комплицирано не сум осетила на своја кожа :)
    Мило ми е што те насмеав ;)

На Таа сум де му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Таа сум де

Таа сум де Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2021
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    201
    Еве сум дома со блефаро пластика на долен и горен очен капак ,минимално полнење на јаболчници со сопствени масти и минимално полнење на уста (зборувам за нешта кои природно ми биле полни ама со тек на годините опаѓа тонусот поготово кога ќе изнародиш деца и ти варирала тежината од 56 до 86 кг)
    Значи вежбам последнава година активно и сум во одлична форма ама едноставно има промени кои ти ги носат годините и бременостите кои не можат да се решат па макар вежбала и 5 саати дневно.
    Инаку со силикони не би играла ни јас.
    Инаку се ова горе што го набројав го направив со локална анестезија и да малку боли ама само првиот ден.
    Ако некој го интересира можам да споделам искуство после 2-3 недели кога ќе го видам своето лице без фластери и отоци.
    Поздрав

Последна измена: 19 ноември 2021
    На ani23 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    10.817
    Во ред е тоа, кој како си сака, јас не велам кој зошто направил, јас не би, и не велам дека сум прелепотица, далеку од тоа.
    Секако почитувам и туги и ваши мислења.
    Дури и да не ми се допаѓа кај некои промената никогаш не би рекла не ти личи. Секој си знае како му е во сопствената кожа.
    Стареењето е природен процес кај сите. Само различно сите го прифакаме.
    Не ми беше намерата да кажувам кој процес е потежок или полесен, затоа што навистина врска си немам, јас дури и кога видам уста кога полнат ова од фб слики, ми изгледа многу сложено со иглата во рака :worried: :tmi:, ама тоа сум јас..

17. Таа сум де

Таа сум де Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2021
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    201
    Не ,не,никако ....ниту мислев дека ме осудуваш ниту пак јас ги осудувам 20-25 годишните кои имаат нозе и стомак како да родиле 10 деца па кога ќе застанам до нив може да изгледа дека тие се постари од мене.
    Убава да ,отсекогаш бев и отсекогаш мислеле дека устата и образите ми се полнети(а не ми биле) дури и пред 15 г кога сето ова беше табу и страшна работа.
    Стареењето е секако природен процес но со вежбање,правилна исхрана и модерна медицина не мораме да изгледаме како да имаме 60 а всушност немаме ни 40.
    Тоа што го направив го направив за себе затоа што едноставно никако не ми одеше спојот на моето стегнато тело и напрчен задник у комбинација со подочњак.

Ништо страшно,со локална може .
    Малку боли кога ќе ти боцнат анестезија другото е повеќе како непријатност и како да имаш мал вонземјанин што ти шета по телото.
    Јас полнев образи и уста со сопствени масти од долниот дел на стомачето ми зедоа :)

Последна измена од модератор: 19 ноември 2021
    На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    A cenite kako se dvizhat znaesh? Pishi mi LP te molam :l:

19. Таа сум де

Таа сум де Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2021
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    201
    Погоре имам пишано што се правев на клиниката за пластична и реконструктивна хирургија пред два дена ,си плаќаш приватно.
    Има ценовник и персонал (доктори ) да си видиш објавен е од самата клиника.
    Прегледот го платив 1600
    Во споредба со таа сума што ми ја побараа во "јакиве болници" кои што ги викаат истите д-ри од државна да ги направат операциите, цените се смешни.
    Види си на нивната страна и број имаат да си закажеш.
    Персоналот е фин и еве јас по една недела откако бев да се консултирам добив термин.

И барем се транспарентни ,нема скриени трошоци;)

Уште вената попуштена ми остана да ја средам ,кажи те молам каде ја правеше оваа интервенција и колку те чинеше.
    Да можам комплетно да ги импресионирам баба Славица ,тетка Трајанка ,комшиката Станка од седми кат....да има што да зборат додека сркаат кафе со природните мустаќи....
    Те обожавам :clap::clap:;)

Последна измена: 19 ноември 2021
  20. MissAlena

MissAlena Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    1.352
    Јас правев операција на гради во македонска приватна болница али платив 3000евра. Така да не лупетај со цени измислени. И во право си”модерен свет” можда за мене, но не и за тебе.