Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали ги поддржувате пластичните операции?

Дискусија во 'Тело' започната од len4e, 27 декември 2009.

1. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Очигледно вистината те заболе штом се обрати со ваков речник.
    Поентата е дека правите операции поради фактот што општеството не ве калапира во естетски пожелна категорија, па како резултат на тоа се трансформирате за да бидете поатрактивни во цели на меѓусебна компетиција, и секако за очи на машки пол. Конкретно во случајот кај тебе непожелни се градите, кои којзнае од кои причини си добила потреба да ги коригираш...

Инаку "модернот" свет меѓудругото налага мизогинија и body dysmorphia, а токму ти си дел од таа агенда. Наместо да бидеш дел од самоприфаќањето.
    За крај корекцијата на телото не е мода, туку психолошка состојба.
    Толку си информирана, ама битно знаеш цени.

Последна измена: 25 ноември 2021
    На kikkki, deskarada и Need for Speed им се допаѓа ова.
  2. MissAlena

MissAlena Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    1.352
    Можам да замислам каква си и во кој знае кој свет нереален живееш. Можам да зборувам лично за мене, а не ти да кажуваш во каква “агенда” припаѓам. Како прво гради ставив бидејќи имав лична потреба од тоа, а не заради машки очи или поради општеството (како поголемиот дел што посегнува по ова).

На Таа сум де му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Психологијата како дисциплина те демантира во исказот.
    Инаку, секако, твој избор е дали ќе направиш една или десет естетски операции, но било кој што е стучен и кадарен во областа на неврологијата или психијатријата ќе ти го даде истиот одговор, а тоа е дека се менуваш заради барањата, потребите и критериумите на околината.

Не би ги променила ти градите да не ти се наметнати и научени моделите за тоа како треба да се постигне убавината. Но, теши се дека тоа го правиш лично за свои очи и самодоверба.
    Whatever rocks your boat.

Последна измена: 25 ноември 2021
    На deskarada и Need for Speed им се допаѓа ова.
  4. MissAlena

MissAlena Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    1.352
    Не барам никаков одговор од невролог или психијатар, фала богу. И да, се согласувам дека поголем дел ставаат ради општеството и машките очи, сепак не сум јас таја приказна.

5. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Добро бе Алена, и да си, ни прва ни последна нели. :)
    Не беше ова напад кон тебе, туку едноставно ми е малку криво што млади девојки не се задоволни од своето тело и во сенешто бараат недостаток. Инаку, немав лоша намера, иако можеби малку лошо настапив. Поздрав.

6. BlackMistery

BlackMistery Популарен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2013
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    1.352
    Да. И јас би си ставила силикони, но немам храброст, а ни финансии за тоа во моментов. Но, подржувам, зошто да не, ако некој сака нека си промени ако нешто му смета.

На Searcher му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Paris hilton

Paris hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2021
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    439
    Да. Ако си не сигурен со одреден дел од телото поубаво да го “поправиш” отколку да си набиваш комплекси цел живот.

На Matotheja и Таа сум де им се допаѓа ова.
  8. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    881
    Kolku kosta na drzavno sve ova ako mozse da ni kazes i dali pravat face lifting?

9. Таа сум де

Таа сум де Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2021
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    201
    Прават и фејс лифтинг,се прават.
    Околу 1500 евра .Толку ме чинеше задоволство и го добив резултатот што го посакував.
    Инаку кај Др.Пеев се правев,со локална анестезија.Си отидов после интервенцијата .Болки немав другиот ден ама изгледав малку како претепана.

На GretaGarbo му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    881
    Ova za faselifting zboruvas so lokana e na klinika kaj nas vo SK?

11. Таа сум де

Таа сум де Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2021
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    201
    Не правев комплет фејс лифтинг,
    Блефаропластика на долен и горен очен капак и трансфер на сопствени масти на јаболчници,брада и уста.
    Само блефаро мислам дека е некаде околу 50000 денари и со локална анестезија.
    Најдобро е да си отидеш ќе кажеш што сакаш ќе ти направат пресметка и ќе ти објаснат дали е потребна целосна или локална.
    Да,кај нас во Скопје на клиниката за пластична и реконструктивна хирургија.
    Има услуги кои не одат преку фондот за здравство и си плаќаш приватно.
    Имаат на страната број за контакт и ценовник во пдф можеш да си го симнеш и да си ги видиш цените.

12. Таа сум де

Таа сум де Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2021
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    201

Јас викам нека фрли некоја од овие "природниве":makeup:со молив за веѓи,кармин,пудра или подобро со пуш ап градник....таа што во животот нема направено ама баш ништо за да му се допадне на некој:?::D:D:Dеве што се нема ниту еднаш во животот дотерано или нашминкано за да се допадне во нечии очи.
    Ама што да правиш .... пуста љубомора :envy: ако не можам да си дозволам да си платам корекција ќе ги плукам тие што можат и ќе продавам мудрости и ќе продолжам да се шминкам :rofl:

Последна измена: 28 декември 2021
    На ani23 и MissAlena им се допаѓа ова.
  13. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.347
    Допаѓања:
    4.854
    Пре би за природно, но не ги отфрлам и пластичните операции (на гради) доколку не е нешто претерано.

14. Таа сум де

Таа сум де Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2021
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    201
    Косата ја фарбате за да ја добиете саканата боја(корекција), пудра ставате бидејќи сакате да си ги покриете недостатоците(не изедначен тен,проширени пори,капилари,црвенила акни и мн.други причини (корекција), коректор под очи ставате за да си ги скриете подочњаците или темните кругови(корекција), римел и трепки ставате затоа што не сте задоволни како изгледаат вашите природни(корекција), веѓите ги доцртувате бидејќи не сте задоволни од вашите(корекција),
    муцките до носот ги доцртувате бидејќи сакате да ви изгледаат пополни(корекција) а всушност ви изгледаат како да сте се измачкале јадејќи ајвар:lol::lol::lol: контурирање на лице-визуелна лага(корекција),
    пуш ап градник и пуш ап хеланки (корекција) и воедно најголема женска лага :?::?::D:D:D
    Дури и фитнесот подразбира корективни вежби....а зошто ви е сето ова потребно доколку сакате да бидете толку многу природни(facepalm)
    Ми се смачи од проповедање за себе прифаќање додека по профилите на социјалните мрежи една слика немате без шминка и неедитирана:rofl: и без искршена кичма се со цел да ви изгледа задникот поголем :?:и поистакнат:lol: а во живо .....
    Така да се ова што го набројав и тоа како е корекција ама евтина варијанта исклучиво за тие природните.... кога ќе се измиете пред спиење ќе ви се измие и корекцијата:P:P:P:P и ќе си останете природни;)
    Јас си одлучив да не бидам природна и да бидам презадоволна од себе си,
    да излезам без грам шминка надвор бидејќи си ја одбрав поскапата варијанта ...ама изгледам сосема природно и 10 г помладо :P а не како удрен па китиран автомобил:*
    ПРАВДА ЗА ПРИРОДНИТЕ:D:D:rofl:

Последна измена: 28 декември 2021
    На kikkki, ani23, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.259
    А што мислиш за пластични операции на пениси?

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MissAlena

MissAlena Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    1.352
    Од почеток до крај се согасувам со ова, коа ме напаѓаа што направив корекции само на 21 година мака ми беше да се расправам и да навлегувам во дискусии поголеми.
    Секој може да прави што сака со своето тело. И да, да можев поголеми гради да ставам ЌЕ СТАВЕВ, ама штета ќе почекам уште некоја година па ќе биде и тоа :D

На elimkd и Таа сум де им се допаѓа ова.
  17. Таа сум де

Таа сум де Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2021
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    201
    Овие пак што се расфрлаат со "вистини",психолошки анализи и дијагнози .....ајјјј...најсмешни ми се :D се прашувам на што терапии се што се толку натрипани :D

18. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.081
    Да ,ги подржувам доколку на некој/а му донесе поголема самодоверба иако мое мислење е дека секој е убав на свој начин,пред да прави било што да се погледне во огледало и да си ја види убавината. Јас лично не би направила не чувствувам таква потреба а и општо се плашам од операции.

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.347
    Допаѓања:
    4.854
    Кој те напаѓал?
    Поблиските ли? :?::worried:

20. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.647
    Допаѓања:
    39.376
    Сите овие работи што ги наброја поттекнуваат од истото место (фигуративно) како и пластичните операции.Освен фитнесот.

На Biljarkata, Snowflake97 и Guns N` Roses им се допаѓа ова.