Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали ги поддржувате пластичните операции?

Дискусија во 'Тело' започната од len4e, 27 декември 2009.

1. flowerdust

flowerdust Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    19
    Па да. Ама не од глава да пети, само на некои недостатоци. На сите ни фали нешто, никој не е совршен. Од познатите личности скоро сите си имаат направено барем една пластична операција, додека некои се целите пластични - од глава до пети. Ако имаат на пример големи уши зошто да не си направат операција кога имаат пари? Ама сепак мислам дека е најдобро да си останаме вакви какви што сме. :)

2. Tanjich

Tanjich Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    64
    Да, ги поддржувам доколку постои некој недостаток и до некоја граница, без претерување...

3. Sweety81

Sweety81 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
  4. patika

patika Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    24
    Па зошто да не. Ако некој има некој недостаток, зошто да не го корегира. Сите се стремиме кон совршенство, па ако некој не е задоволен од својот изглед има целосно право да го промени тоа. Исто како што тие со вишок килограми сакаат да слабеат, така и тие со крив нос пример сакаат да си го корегираат. Ќе речете дека првото е природно а второто не, ама што е битно? Битно е дека и двете постапки укажуваат на стремеж кон подобро :)

5. awee

awee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    117
    Природно си е природно! :geek:
    Големо НЕ за пластичните операции :o

6. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Па не воопшто ...

7. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Не поддржувам никаков вид на пластични операции бидејќи може да дојде до секаков вид на компликации па да се каеме цел живот што се имаме одлучено на таков чекор

8. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Подржувам, доколку не изгледа вака

Ова е веќе грдо . :puke:

9. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    пластична операција да, но во случај кога станува збор за вроден физички недостаток т.е. деформации.
    ете може и корекција на носот и ушите...а се останато не поддржувам...никако.

какво совршенство, какви чуда. па зарем секој човек не е посебен и единствен со своите мани и недостатоци, што всушност, самото општество ги измислило како такви.
    има луѓе во светот кои единствениот сон им е да бидат здрави, да се спасат од сите болки и болести, така да, ставањето на силиконски гради, задници итн..само да изгледаат како секс објекти....не ми е сватливо ама воопшто.

На Juicy03 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Мислам дека ова е личен избор. Гласам за за корекција на некој вроден недостаток. Или пак не знам, пеглање на брчки и слично доколку стварно има потреба или е пуста желба.
    Но зголемување на гради 5 броја или додавање на три пара усни мислам дека е жива глупост. Тоа никогаш не би го направила, со тие пари што се не можам да направам.

Да за умерено, но големо не за претерано. Само штета што оние кои вријат со пари решиле да ги вложат во нов дел од телото за лечење на глупави комплекси, најчесто наметнати од нив самите.

11. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    И јас мислам дека ова е лично, ама да е до мене јас не би ги поддржала.
    Секој си е убав на свој начин, природно. Нема потреба од зголемување на усните и такви глупости.
    Попрво би ги дала парите во хуманитарни цели.
    Е сега, ги поддржувам додека се работи на пример, за здраствени проблеми.

Инаку сликите што ги постави Juicy се :puke:

12. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
  13. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Не!! Воопшто не ми се допаѓа кога ќе видам некоја девојка целата вештачка.. :puke: Сепак природно си е природно и најубаво.

14. no.name6

no.name6 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    57
    Јас искрено не би направила,барем засега така мислам,а доколку некој има навистина потреба од тоа зошто да не направи,мислам,заради здравствени проблеми а не ги поддржувам оние од бес што го прават тоа,сепак е операција и му штети на вашето тело

15. Ulata

Ulata Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    100
    Не ги подржувам како те дала мајка природа така...искрено јас кога ќе видам некоја вештачка цела ми се лоши џабе е убава

16. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    2.189
    Немам ништо против, се додека е умерено. Ги оправдувам оние кои сакаат да си го променат изгледот затоа што имаат екстремно големи уши или нос или некаква друга очигледно видлива и неубава појава на телото. Оние со по 50 операции кои од нормални се прават чудовишта не можам да ги прифатам. Тоа е веќе болно. Баш пред некој ден налетав на оваа http://tracara.com/bosanska-angelina-jolie/ и се зачудев што се не држи планетава. Страшно.

17. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Јас лично не би направила , бидеjќи Сеа за сеа немам проблем , а иначе ги поддржувам зашо да не ... Искрено би тргнала од мене aко би имала некои недостатоци и имам можност би направила , пошо зашо да си ја губам самодовербата ...

:)

18. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030
    Нема зошто да ги “подржувам’’ или не.
    Индивидуално си е. Јас лично што не би направила никаква пластична операција е друго.

Сите викате не, и убаво е тоа - најверојатно не сте искомплексирани со ниеден дел од вашето тело, ама има девојчиња/дечковци кои стварно ( еве да кажам најчеста појава ) си се клемпави... Па тогаш се разбира дека секој би сакал да си ги среди ушите, па дете да ми е - одма ќе го однесам во болница да го дотераат.
    Не само поради изгледот, туку и поради зголемување на самодовербата ( што ја сметам за многу поважна ).

19. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Да доколку не се претера зошто да не?Реално доколку нема некои здраствени проблеми потоа тоа може да биде добра инвестиција во себе

20. potterholic

potterholic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    419
    Ги подржувам тие што сакат да поправат некоја несовршеност кај себе но не ги подржувам оние што сакаат да се направат Барбики па да се редат силикон.