Па да. Ама не од глава да пети, само на некои недостатоци. На сите ни фали нешто, никој не е совршен. Од познатите личности скоро сите си имаат направено барем една пластична операција, додека некои се целите пластични - од глава до пети. Ако имаат на пример големи уши зошто да не си направат операција кога имаат пари? Ама сепак мислам дека е најдобро да си останаме вакви какви што сме.
Па зошто да не. Ако некој има некој недостаток, зошто да не го корегира. Сите се стремиме кон совршенство, па ако некој не е задоволен од својот изглед има целосно право да го промени тоа. Исто како што тие со вишок килограми сакаат да слабеат, така и тие со крив нос пример сакаат да си го корегираат. Ќе речете дека првото е природно а второто не, ама што е битно? Битно е дека и двете постапки укажуваат на стремеж кон подобро
Не поддржувам никаков вид на пластични операции бидејќи може да дојде до секаков вид на компликации па да се каеме цел живот што се имаме одлучено на таков чекор
пластична операција да, но во случај кога станува збор за вроден физички недостаток т.е. деформации. ете може и корекција на носот и ушите...а се останато не поддржувам...никако. какво совршенство, какви чуда. па зарем секој човек не е посебен и единствен со своите мани и недостатоци, што всушност, самото општество ги измислило како такви. има луѓе во светот кои единствениот сон им е да бидат здрави, да се спасат од сите болки и болести, така да, ставањето на силиконски гради, задници итн..само да изгледаат како секс објекти....не ми е сватливо ама воопшто.
Мислам дека ова е личен избор. Гласам за за корекција на некој вроден недостаток. Или пак не знам, пеглање на брчки и слично доколку стварно има потреба или е пуста желба. Но зголемување на гради 5 броја или додавање на три пара усни мислам дека е жива глупост. Тоа никогаш не би го направила, со тие пари што се не можам да направам. Да за умерено, но големо не за претерано. Само штета што оние кои вријат со пари решиле да ги вложат во нов дел од телото за лечење на глупави комплекси, најчесто наметнати од нив самите.
И јас мислам дека ова е лично, ама да е до мене јас не би ги поддржала. Секој си е убав на свој начин, природно. Нема потреба од зголемување на усните и такви глупости. Попрво би ги дала парите во хуманитарни цели. Е сега, ги поддржувам додека се работи на пример, за здраствени проблеми. Инаку сликите што ги постави Juicy се
Не!! Воопшто не ми се допаѓа кога ќе видам некоја девојка целата вештачка.. Сепак природно си е природно и најубаво.
Јас искрено не би направила,барем засега така мислам,а доколку некој има навистина потреба од тоа зошто да не направи,мислам,заради здравствени проблеми а не ги поддржувам оние од бес што го прават тоа,сепак е операција и му штети на вашето тело
Не ги подржувам како те дала мајка природа така...искрено јас кога ќе видам некоја вештачка цела ми се лоши џабе е убава
Немам ништо против, се додека е умерено. Ги оправдувам оние кои сакаат да си го променат изгледот затоа што имаат екстремно големи уши или нос или некаква друга очигледно видлива и неубава појава на телото. Оние со по 50 операции кои од нормални се прават чудовишта не можам да ги прифатам. Тоа е веќе болно. Баш пред некој ден налетав на оваа http://tracara.com/bosanska-angelina-jolie/ и се зачудев што се не држи планетава. Страшно.
Јас лично не би направила , бидеjќи Сеа за сеа немам проблем , а иначе ги поддржувам зашо да не ... Искрено би тргнала од мене aко би имала некои недостатоци и имам можност би направила , пошо зашо да си ја губам самодовербата ...
Нема зошто да ги “подржувам’’ или не. Индивидуално си е. Јас лично што не би направила никаква пластична операција е друго. Сите викате не, и убаво е тоа - најверојатно не сте искомплексирани со ниеден дел од вашето тело, ама има девојчиња/дечковци кои стварно ( еве да кажам најчеста појава ) си се клемпави... Па тогаш се разбира дека секој би сакал да си ги среди ушите, па дете да ми е - одма ќе го однесам во болница да го дотераат. Не само поради изгледот, туку и поради зголемување на самодовербата ( што ја сметам за многу поважна ).
Да доколку не се претера зошто да не?Реално доколку нема некои здраствени проблеми потоа тоа може да биде добра инвестиција во себе
Ги подржувам тие што сакат да поправат некоја несовршеност кај себе но не ги подржувам оние што сакаат да се направат Барбики па да се редат силикон.