Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали ги поддржувате пластичните операции?

Дискусија во 'Тело' започната од len4e, 27 декември 2009.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Поддржувам, секој кој сака да си направи корекција на својот изглед и има можност за тоа, зошто да не, јас ли ќе го спречувам со моето неподдржување :^)
    Зошто кога на некој нешто му смета кај своето тело или лице да не го промени тоа, сигурно на тој начин ќе биде посреќен и позадоволен од својот изглед, комплеските би исчезнале, би се зголемила самодовербата итн...
    Јас би направила кога нешто не би ми се допаѓало кај мене. Сепак претерани ми се каприците на тинејџерите кои што сеуште незнаат што сакаат во животот ама битно знаат дека сакаат да направат некоја пластична операција, било на нос, уста или било што... |(

2. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Секако дека ги поддржувам. Секој има право да корегира нешто кај себе доколку му смета или не му се допаѓа :)

3. dekce

dekce Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    1
    Дали некој знае , кај нас каде се прави оваа издолжување на нозете и колку кошта :lol:

4. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    То драга моја, нема ни у Београду.

На Sunchild, JoxyTheFreak и slavica999 им се допаѓа ова.
  5. Roxanne

Roxanne Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    120
    Секако секој си има право на избор и мислење. И еве го моето. Според мене пластичните операции се за луѓе кои имале некаква несреќа и сега лицето или некој друг дел од телото му е деформиран. И за оние со вродени деформитети. Ако тоа не е случајот, не е потребно.

6. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Па тоа е лесно бе Декче.
    Појди во било која продавница за чевли, купи една 15ка, облечи ги на тебе, et voila - нога ипол!
    И мани што за наши простори тоа е научна фантастика, туку на 17 години да кршиш млада, здрава коска за некој сантиметар плус - не се лажи.

Да не бидам оф топик.
    Конкретно за темава: Поддржувам само доколку е од здравствени причини или се работи за хм.. „деформација“ од поголеми размери што ептен руши самодоверба и предизвикува непријатност.
    Воглавно, кој сака нека си прави, не ми смета мене, само го мразам она препичување со здебелување усни за 1 сантиметар, кршење здрав нос само за да се има „бебешко носе“, подигање веѓи до сред чело и слички тракатаници.

7. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Aма има 1000 километри посеверно, во Русија.

Не, неможам да ја сватам оваа операција, да ти ги кршат нозете, да ти ставаат метални шипки кај колената за да изгледаш 5 цм повисоко |(
    Е кој ќе подлегне под ваков зафат има класичен комплекс на нижа вредност.

8. Gorde87

Gorde87 Активен член

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Не,не поддржувам пластични операции,фала богу и немам потреба за тоа :D :D :D :D :D

9. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    5.207
    Живееме во такво време кога огромен борј од луѓето се површни и се дава преголемо значење на надворешниот изглед. Според мене, доколку некој се чувствува несигурно поради некој дел од неговото тело, а има начин да го поправи, слободно. Не им штети на другите, а на некој начин си помага себе си. Сепак, не е тој виновен за неговиот изглед и надворешни маани. Но, доколку тоа дојде до степен на зависност и болест од пластични операции, не го оправдувам.

10. barbie-hilton

barbie-hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    82
    Ги подржувам секако мислам имам коментирано тука :tmi: Ама ми беше муабетов ако знај некој добар доктор за импланти да ми пиши едно пораче ај плс ве молам ама од искуство стварно сакам гради да си ставам :worried: ... Благодарам :*

11. Cloee

Cloee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    35
    И мене истоо :worried: Ве молам ако некој има лично искуство или на некој близок или бар знае повеќе информации било за докторите кај нас или било што нека ми пише тука или во лп :call: .Очајно ми требаат силикони.рамна сум ко даска :worried:

12. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    586
    Не сум некој голем фан на овие пластични операции ама не сум ни против. Јас лично не би сменила ништо на моето тело, но ако некој сака да промени нешто, не се чуствува убаво со неговото тело, немам ништо против тоа. Секој си знае за себе.

13. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Секако дека ги подржувам пластичните операции.

14. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    45
    Да , ги подржувам , и би направила на градите :D

15. praski4e

praski4e Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    914
    Ги подржувам ако се неопходни заради здравствени причини повеќе ако е неопходна ваква операција,а заради естетка исто така подржувам но во некои нормални граници да не се претерува.

16. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Не ѓи подржувам.Ама знам дека на некој многу му треба.Јас никогаш не би направила пластична операција на мене...

17. FashiongirlD

FashiongirlD Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    3
    Никако не ги подржувам пластичните операции во кои станува збор за ставање гради или други такви проблеми. тоа е многу голем грев пред Бога. Мислам дека треба да бидеме такви како што Господ не створил. имам многу голем комплекс со мојот нос но поради страв Божиј никогаш не би го сменила. Жално е тоа што луѓето денеска повеќе мислат на тоа да бидат убави на овој свет не размислувајќи за после тоа...

18. stefi556

stefi556 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    362
    Да, ги поддржувам. Зошто некој ако има можност да го поправи она што не го сака кај себе(има мали гради или клемпави уши или голем нос), да не го направи тоа... :^) Но, ако прави операции само за внимание, никако не ги поддржувам..

19. lindalove

lindalove Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    25
    Па што да правам ако сум грда? Да си живеам така цел живот за Господ да не ми се лути? Кога можам убаво да си го корегирам мојот изглед. А ја не му се лутам нему што ме створил со грдо носе? :lol:
    Комплетно ги поддржувам пластичните операции, зошто да не го направи некој тоа, ако тоа му ја зголемува самодовербата, а нели самодовербата е најважна. :)

20. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    686
    да ги подржувам пластичните операции,но за тие кои имаат навистина нешто неубаво на себе како голем нос или на пример големи уши итн...но не ги подржувам тие што немаат никаква потреба од пластична операција а сакаат да ја направат...но сепак тоа е мое мислење..јас никогаш не би одела на пластична операција :shake: