1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали ги шкртате книгите?

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од biggirlsdontcry, 7 април 2012.

1. BlackPiano

BlackPiano Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2012
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    316
    Книги вообичаено зимам од библиотека и во никој случај не ги шкртам, а многу ме нервира кога ке видам ишкртана книга. :fubar: Во учебниците може нешто да забележам со молив, а после кога веќе не ми треба забелешката, ја бришам, а тетратките до пред некое време имав навика да ги шкртам, :tmi: но престанав, бидејќи видов дека ич не е убаво. :)

2. mihaela55555

mihaela55555 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    121
    Учебниците од школо ги шкртам од досадата на час.
    Инаку книгите кои ги читам со своја желба ги чувам како нови. Навистина ми е жал да ја ишкртам. Ако некој дел ми се допадне го препишувам во моето "тефтерче на мудрста" :) Толку ми се убави и драги книгите што дури и внимавам да не ги извиткам додека ги читам :)

3. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    149
    Порано само во основно ги шкртав, инаку тие што ги читам никако!

4. the-dark-angel

the-dark-angel Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    38
    јас имам навика глупа е ама од мала така ме учеле и уште ми е тоа останато..
    од позади на клигата ако има содржина ги заогружувам бројките..демек некој редослед да имам...а ако нема содржина тогаш таму кај што застанувам заокружувам...

5. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    Не, сега имам заокружувано нешто во лектирата што ни треба, ама се разбира планирам да го избришам :!: Некогаш дури и бришам нешто што го немам јас чкртано, навика ми стана :D А учебниците само за пред тестови ги чкртам (подвлекувам, заокружувам) и тоа го бришам ако ми текни :D Инаку на книгите што си ги купувам нема шанса да чкртнам, јас ги пазам да не ми се свиткаат а камоли да ги чкртам :fubar: :D

6. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.033
    Допаѓања:
    5.891
    На книгите по англиски на сите ликови им цртам мустаќи.. аххахахаха многу ми е смешно после коа ја отварам книгата и коа ги гледам xD

7. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Некои учебници ги шкрткам. Освен Музичко.. :lol: Тетратките обавезно. Или одвнатре на кориците ќе има решавани задачи или ќе има некои поговорки. На надворешната страна, пак, ликовите мора да имаат долга коса и шминка. Инаку не ги примам во ташна. :D

А моите книги и оние од библиотека никако.. Тоа е забрането за нив. :x

8. NineTailedFox

NineTailedFox Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2014
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    157
    По учебниците си шкрткам зашо неможам да научам ако не шкртнам, а по книги за чудо не. Сакам кога ми се неоштетени книгите. :)

9. tweety-tweety

tweety-tweety Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2013
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    435
    Учебниците си ги шкрткам со молив оти нема шанси да научам..А книгите мои само МАЛКУ со моливче подвлекувам оти знам дека на школо ќе ме прашаат за тоа...Ама после одма бришам :D :D

10. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.462
    Допаѓања:
    54.948
    Учебниците порано си ги потпишував или цртав по нив разни хиероглифи додека ми беше досадно на часови. :D

11. donnalia

donnalia Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    212
    Никога не шкртам по книги. Ако има нешто што ми го привлекува вниманието си запишувам.
    ;)

12. ivchee.ivche

ivchee.ivche Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    42
    Неее,никогаш :D

13. Stefiks

Stefiks Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2014
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    47
    Исто така и јас :) ќе шкртнам за да си обележам до каде сум стасана со читањето.. А и во другите книги што ги земам од библиотека имам видено каде што има шкртнато :angel:

14. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    Книгите што ги земам од библиотека не,ама па затоа учебниците лом ги правам.Цртам во нив,ги бојам,се потпишувам.А,и оставам пораки на идните генерации.Еднаш во учебникот по географија некое девојче имаше напишано за некој дечко.Пишуваше нешто отприлика вака(не можам да напишам баш од збор до збор дека не се сеќавам баш):Јас сум Валерија(така мислам дека се вика) и симпатија ми е Ванче.Имаше нешто напишано дека била дебела и дека и тој што и се допаѓал бил дебел и дека заедно двајцата правеле сферно огледало :? :D.Дека во некои учебници нели има слики од научници,писатели им цртам коси,мустаќи.

На hristinnnna и Heartbeat им се допаѓа ова.
  15. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    5.748
    не , а и не разбирам зошто би шкртала и ме нервира многу кога ќе земам книга и целата е исшкртана и искината да неможеш да прочиташ ништо и да ти е гнас да ја фатиш во раце .. :devil:

16. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.576
    Допаѓања:
    40.004
    Не, ниту моја, ниту од библиотека. Не гледам никаква потреба од тоа. (освен скрипти за факс :) )

17. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797
    Јас се нервирам кога ќе ја отворам малку повеќе книгата и на средината ќе ми се направи линија, а да не зборам пак за чкртање. :x

18. erica

erica Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.036
    Не и се нервирам кога ке видам цела книга со лепак лепена и шкртана -_-

19. TheBlueMoon

TheBlueMoon Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    645
    Никогаш не шкртам книги, без разлика дали се мои или позајмени. Секогаш сакам книгите да останат како нови, неизвиткани и неишкртани. Ако наидам на некоја убава мисла, ја запишувам во едно тефтерче, не ја подвлекувам.

20. Angel.m49

Angel.m49 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    21
    Da ckrtas nepotrebno po kniga, e isto kako nekomu po liceto da mu ckrtas...