Дали ги шкртате книгите?

Discussion in 'Литература и уметност' started by biggirlsdontcry, Apr 7, 2012.

1. BlackPiano

BlackPiano Истакнат член

Книги вообичаено зимам од библиотека и во никој случај не ги шкртам, а многу ме нервира кога ке видам ишкртана книга. :fubar: Во учебниците може нешто да забележам со молив, а после кога веќе не ми треба забелешката, ја бришам, а тетратките до пред некое време имав навика да ги шкртам, :tmi: но престанав, бидејќи видов дека ич не е убаво. :)

2. mihaela55555

mihaela55555 Истакнат член

Учебниците од школо ги шкртам од досадата на час.
    Инаку книгите кои ги читам со своја желба ги чувам како нови. Навистина ми е жал да ја ишкртам. Ако некој дел ми се допадне го препишувам во моето "тефтерче на мудрста" :) Толку ми се убави и драги книгите што дури и внимавам да не ги извиткам додека ги читам :)

3. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Порано само во основно ги шкртав, инаку тие што ги читам никако!

4. the-dark-angel

the-dark-angel Истакнат член

јас имам навика глупа е ама од мала така ме учеле и уште ми е тоа останато..
    од позади на клигата ако има содржина ги заогружувам бројките..демек некој редослед да имам...а ако нема содржина тогаш таму кај што застанувам заокружувам...

5. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Не, сега имам заокружувано нешто во лектирата што ни треба, ама се разбира планирам да го избришам :!: Некогаш дури и бришам нешто што го немам јас чкртано, навика ми стана :D А учебниците само за пред тестови ги чкртам (подвлекувам, заокружувам) и тоа го бришам ако ми текни :D Инаку на книгите што си ги купувам нема шанса да чкртнам, јас ги пазам да не ми се свиткаат а камоли да ги чкртам :fubar: :D

6. raww

raww Популарен член

На книгите по англиски на сите ликови им цртам мустаќи.. аххахахаха многу ми е смешно после коа ја отварам книгата и коа ги гледам xD

7. lightning123

lightning123 Истакнат член

Некои учебници ги шкрткам. Освен Музичко.. :lol: Тетратките обавезно. Или одвнатре на кориците ќе има решавани задачи или ќе има некои поговорки. На надворешната страна, пак, ликовите мора да имаат долга коса и шминка. Инаку не ги примам во ташна. :D

А моите книги и оние од библиотека никако.. Тоа е забрането за нив. :x

8. NineTailedFox

NineTailedFox Истакнат член

По учебниците си шкрткам зашо неможам да научам ако не шкртнам, а по книги за чудо не. Сакам кога ми се неоштетени книгите. :)

9. tweety-tweety

tweety-tweety Популарен член

Учебниците си ги шкрткам со молив оти нема шанси да научам..А книгите мои само МАЛКУ со моливче подвлекувам оти знам дека на школо ќе ме прашаат за тоа...Ама после одма бришам :D :D

10. Rama

Rama Форумски идол

Учебниците порано си ги потпишував или цртав по нив разни хиероглифи додека ми беше досадно на часови. :D

11. donnalia

donnalia Популарен член

Никога не шкртам по книги. Ако има нешто што ми го привлекува вниманието си запишувам.
    ;)

12. ivchee.ivche

ivchee.ivche Истакнат член

Неее,никогаш :D

13. Stefiks

Stefiks Истакнат член

Исто така и јас :) ќе шкртнам за да си обележам до каде сум стасана со читањето.. А и во другите книги што ги земам од библиотека имам видено каде што има шкртнато :angel:

14. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Книгите што ги земам од библиотека не,ама па затоа учебниците лом ги правам.Цртам во нив,ги бојам,се потпишувам.А,и оставам пораки на идните генерации.Еднаш во учебникот по географија некое девојче имаше напишано за некој дечко.Пишуваше нешто отприлика вака(не можам да напишам баш од збор до збор дека не се сеќавам баш):Јас сум Валерија(така мислам дека се вика) и симпатија ми е Ванче.Имаше нешто напишано дека била дебела и дека и тој што и се допаѓал бил дебел и дека заедно двајцата правеле сферно огледало :? :D.Дека во некои учебници нели има слики од научници,писатели им цртам коси,мустаќи.

hristinnnna and Heartbeat like this.
  15. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

не , а и не разбирам зошто би шкртала и ме нервира многу кога ќе земам книга и целата е исшкртана и искината да неможеш да прочиташ ништо и да ти е гнас да ја фатиш во раце .. :devil:

16. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Не, ниту моја, ниту од библиотека. Не гледам никаква потреба од тоа. (освен скрипти за факс :) )

17. the.one

the.one Популарен член

Јас се нервирам кога ќе ја отворам малку повеќе книгата и на средината ќе ми се направи линија, а да не зборам пак за чкртање. :x

18. erica

erica Популарен член

Не и се нервирам кога ке видам цела книга со лепак лепена и шкртана -_-

19. TheBlueMoon

TheBlueMoon Популарен член

Никогаш не шкртам книги, без разлика дали се мои или позајмени. Секогаш сакам книгите да останат како нови, неизвиткани и неишкртани. Ако наидам на некоја убава мисла, ја запишувам во едно тефтерче, не ја подвлекувам.

20. Angel.m49

Angel.m49 Истакнат член

Da ckrtas nepotrebno po kniga, e isto kako nekomu po liceto da mu ckrtas...