1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали ги шкртате книгите?

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од biggirlsdontcry, 7 април 2012.

1. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Шкртам и тоаа многууу, лом ми се книгите, тетратките, тефтерите, скриптите, се. За учење обавезно подвлекувам, без разлика дали од школо ни ги дале или е лично моја книгата, смајлиња, потписи, стихови од песни, знакчиња, фаци некои, колнења до проф ако не ми оди да учам :D Све што ми дојде на памет, така од страните околу текстот си цртам, на кориците, за тие белите страни секаде. Од библиотека не ги шкртам. не ми се примамливи некако :D

2. Rawr

Rawr Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    38
    Не.Греота ми е така да ги шкртам,еднинствено памтам книгата по германски пошто не испрашуваа постојано за превод на текст а јас имав 5ка а немав три чисти од германски и кога наставничката го преведуваше текстот си го пишував во книгата :lol:

3. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.995
    Книгите не, едноставно грдо ми изгледа. Ама затоа тетратките ми се полни со секакви шкртаници

4. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Мразам шкртање на книги. А секогаш тоа ми го правеа. Ќе ја оставев книгата на кулпа на училиште и кога ќе ја видев натписи до моето име или на тој што ја шкртал. Ми доаѓаше да ги убијам. Но ајде тоа е и тоа помина. Инаку сега сум студентка и сите книги ми се скоро копирани така да од нервоза си дозволувам по еден сомствен автограм на неколку страници.

5. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Книга, ако збориме за учебник, книга, скрипта од која треба да учам, шкртам, ако за шкртање се смета подвлекувањето на тоа што сметам дека е потрбно да го учам, а онака слободна „уметност“ не. Книга како лектира или слободна литература никако не шкртам, освен што во овие со моливче бледо подвлекувам она што го сметам за особено интересно и што ме погодило на било кој начин.

6. BestFriends.99

BestFriends.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2014
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    441
    Книга не , тетратки да :D

7. fashion.girl.13

fashion.girl.13 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    359
    во книгите подвлекувам само тоа што треба да го научам..а тетратките ми се лом..на секој лист има по нешто нацртано :lol:

8. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Немам таква навика.
    Но тетратките да, некогаш.

9. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    2.340
    Кај мене не баш,ама еднаш од една другарка кога позејмив скрипта,туристичка географија...стриптата и беше со..дека учевме за региони..и напишала кај
    грција-педери
    бугарија-цигани итн................ о.О

10. monnii-4

monnii-4 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    60
    Се шкртам. :rofl: Ете таква сум, неуредна. Мора се да ми е ишкртано.

11. Loss

Loss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    14
    НЕ.
    Никогаш не сум ги шкртала до сега, а нема ни во иднина.

12. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    39.439
    Во основно и средно бев чистунац за тоа, книгите ми беа совршено чисти, и не можев да учам од стар исшкртан учебник.на факс веќе почнав да подвлекувам,а сега за јазикот што го учам партал ги праам книгите,нема слободна маргина,белешки со пенкало ,молив,фломастер,цртежи кога ми е досадно на курс,ко некој надреалист да повратил врз нив..

13. MermaidKiky

MermaidKiky Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    221
    Имам книги купено и тие си ги чувам како очиве :lol: Сега кога земав една за на плажа ми се потскинала ептен малце и ми се плачеше бе :lol: :P А учебниците понекогаш од досада на час ги шкртам..

14. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    13.193
    Книгите како романи, приказни и слично, не.
    А учебниците, како книгата по Италијански, преполни се со подвлекувања, преводи, по некоја шарка од досада.

15. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276
    Додека бев основно училиште често ги шкртав. Но, во средно повеќе немав ни услови бидејќи нели почнаа бесплатно да се доделуваат па беше забрането да ги оштетуваме.

16. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    За жал да, додека учев си шкрткав дури и кога ни ги делеа во средно бесплатно.

17. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Книги не, а учебници да. Дури и тие од средно што беа за враќање. Малку несовесно, ама тоа е кога немаше кој да не доведе во ред. Плус морам да го подвлечам тоа што е за учење за полесно да научам. :wasntme: Сега на факултет дека сите учебници си се мои, било копии или оргинали, си подвлекувам со маркери, пенкала, лепам стикери, фаќам кратки белешки и сл.

18. matejaaa

matejaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    134
    Ако се подразбира подвлекување со маркер на тоа што мислам дека е потребно за да се научи и си цртам по некое срценце тогаш ги шкртам хахахаха :D

19. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Книги, земени од библиотека или купени никогаш не ги шкртам, ама учебници, на досадни часови шкртам, но не претерано.

20. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Не,ама затоа тетратките лом ги правам :rofl::rofl:

На Natali.3 му/ѝ се допаѓа ова.