Да, гледам. Прва причина, сакам да бидам информирана за тоа што се случува во светот и кај нас. Втора причина, доволно е што има прва причина затоа што и самиот факултет на кој почнав да студирам си бара таква занимација.
Не.Не се замарам со овие политики и глупости што даваат на вести. Повеќе сакам да слушам музика или да гледам добар филм
Кога бев мала, ги гледав само првите 5 минути, додека кажат што ќе има во вестите, а потоа ги молев моите да сменат. Сега се карам ако некој сака да смени вести. Секој човек според мене треба барем еден весник да чита и едни вести да гледа во текот на денот. Сакам да бидам информирана за тоа што се случува кај нас и во светот, а и кога немаш со кого муабет да направиш, почнуваш тема за некоја актуална вест. Најчесто ги гледам оние на Сител, бидејќи Канал 5 не ми работи.
Ако нема што да правам и ако во тој момент пуштаат вести ги гледам , а нормално , не ги гледам многу .
Последно гледав на 5ти и многу се изнасмеав хахахахахахахаахахаахха, каква трагедија, ама си ја заслужи
Не вестите не се во мода повеќе Само глупости да се кажувале ццц Само тепачки,сообраќајки и што ти не! Е аман вејќе доста е !
Гледам вести затоа што сите дома гледаат, а и да отидеш некаде и таму се гледа а инаку ги слушам само оние интересните теми, а додека се досадните си правам муабет.
Гледам,ама не секој ден.Порано гледав на А1,а сега на алфа,канал 5 и сител(кога не води Латас) Омилени спикери немам
Гледам вести од 2 причини. 1. Зошто сите дома гледаат 2. Зошто сакам да бидам во тек со настаните во Македонија па и во светот
Гледам вести секој ден, чисто за да знам што се дешава. А инаку омилени вести ми се на: - Сител , кога ги води Ивона (пошо секогаш си кажува по некој кикс, па и да се досадни вестите, она успева да ме насмее) . А Цаци дефинитивно најубаво ги презентира, за разлика од Латас кој ништо не го разбирам. - Канал 5, морам да ги пофалам пошо имаат најсимпатични новинари, кои секогаш се убаво средени и дотерани. И машките и женските.