Дали да имаме односи?

Discussion in 'Интимни прашања и проблеми' started by Ledena, Jan 19, 2010.

1. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

И јaс се приклучувaм нa oвaј прекрaсен oдгoвoр,и јaс се чувaв дo мoјaтa 21 гoд и вервaј декa вo ниеден мoмент не зaжaлив...и мислaм декa првиoт пaт требa дa биде прекрaсен зaтoa штo тoј се пaмети цел живoт,зaтoa сoгледaј ги сите стрaни пa oдлучи мaдa штo мислaм декa кaкo штo кaжa ти сo другaр,oд тaa рaбoтa немa дa излезе ништo дoбрo...Рaзмисли си и oдлучи сo мaдa јaс сум зa гoлемo НЕ биди пoздрaвенa

Petar80 likes this.
  2. SummerGirl12

И јaс се приклучувaм нa oвaј прекрaсен oдгoвoр,и јaс се чувaв дo мoјaтa 21 гoд и вервaј декa вo ниеден мoмент не зaжaлив...и мислaм декa првиoт пaт требa дa биде прекрaсен зaтoa штo тoј се пaмети цел живoт,зaтoa сoгледaј ги сите стрaни пa oдлучи мaдa штo мислaм декa кaкo штo кaжa ти сo другaр,oд тaa рaбoтa немa дa излезе ништo дoбрo...Рaзмисли си и oдлучи сo мaдa јaс сум зa гoлемo НЕ биди пoздрaвенa

3. Malika26

Malika26 Нов член

Zdravo jas sum ovde pocetnik i milo ke mi bide ako se druzime..
    Za pocetok imam eden problem koj mislam deka site sme go imale na pocetokot..
    Jas imam 16ipol godini i sum vo vrska so mojot decko vekje 6meseci i kako i sekoe masko eve i toj mi kaza deka saka da imame odnosi.. no saka i jas da bidam spremna sekako i ke me ceka.. da navistina i ja sakam da probam.. no neznam kako ke bide sekako ke me bide sram prviot pat.. jas sum mnogu neiskusna vo ovaa rabota..
    Te molam kazete mi jas kako devojka sto treba da napravam..
    Neznam dali trebaa nesto da smenam.. Dali da ja izdepiliram vaginata .. (sram mi e sto ve prasuvam ova)
    A i se sramam od moeto telo..
    Te molam razberete me i spodelete nesto so mene dajte mi soveti..
    Kako i sto da napravam..
    Vi blagodaram za razbiranjeto

the drummer likes this.
  4. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Mala si za taa rabota pocekaj si pa stani polno letna pa posle sama ke uvides dali sakas ili ne ne brzaj a ako na deckoto mu se brza neka si najde nekoja koja e poiskusna .
    Ne pravi nesto za sto posle ke se kaes !

Outlook, sugarlips and Роберт 7 like this.
  5. Gerbera

Gerbera Истакнат член

@Malika26 Штом не си комотна во сопствената голотија, мислам дека не си ни спремна за односи. Прво запознај се себеси и своето тело и тоа само ќе ти каже доколку си спремна и друг да го запознае. Се надевам и дечко ти е малолетен.

mula, Morenaa and theowndemon like this.
  6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Кога не си спремна имаш 100 прашања, кога си имаш повторно прашања ама си поопуштена, знајш дека тоа го сакаш, сигурна си во тоа (до некаде), имаш прашања ама некако не ти е гајле, прајш како да е нормално. Како шо кажа @Gerbera , ако ти не си се осеќаш убаво во сопствената голотија, ако ти е срам да прашаш анонимно нешто за твоето тело и во друг случај ако ти е срам да се слечиш пред твојот дечко - take it easy. Пробајте чекор по чекор и така ќе си стекниш самодоверба и ќе видиш дали навистина си спремна за некој поголем чекор сега.

Malika26, Petar80 and Gerbera like this.
  7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

@Malika26
    Прво, се додека чувствуваш несигурност не треба да го правиш тоа.
    Второ, нормално дека си многу неискусна, искусен никој не се родил, искусни сите сме станале во понатамошните односи.
    И трето, сигурно дека треба да се средиш таму долу.
    Но не брзај, најважно е да го направиш тоа кога ќе си спремна, кога ќе сакаш и кога ќе одговориш на тие прашања кои ти се вртат во глава.

elimkd, Petar80 and Роберт 7 like this.
  8. Elissa

Elissa Форумски идол

Ај почекај уште малку, после тоа ќе ти биде криво ама џабе е. Многу си мала за уште на 16 да почниш со тоа. Уживај малку во годините како што треба. Не е се како во филмовите.

9. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Не, мали сте и незрели.

10. sugarlips

sugarlips Истакнат член

@Malika16 Се согласувам со другите,мала си.:emo: Оди учи сега :lol: :rofl: Треба да се средиш таму долу дури и да немаш секс,поради хигиена нели.:)

11. FilipTraum

FilipTraum Активен член

12. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Ако се двоумите дали да имате односи или не, одговорот е секогаш не.

SummerGirl12 and theowndemon like this.
  13. Malika26

Malika26 Нов член

Daa i toj e..
    No jas pocustvuvav deka imam potreba da imam odnosi so mojot decko ii da znam deka sum mala.. i zatoaa vlegov na stranava za.da dobijam nekoj sovet od vas..

14. Malika26

Malika26 Нов член

Dobro mala sum da znam..alii eve vikaat dekaa nekogas nese bitni godinite i samata pocustvuvas potreba deka si spremna da imas odnosi. Jas pocustvuvav. No eve samo mi e strav i sram deka mi e prv pat i neznam kako ke bidee.. i da se

15. SummerGirl12

DA SE RAZBERIME SAMA SI GO DADE ODGOVOROT...CIM TI E STRAV I SRAM ZNACI NE SI SPREMNA.

16. mula

mula Популарен член

@Malika26
    На 16 год. не веρувам деκа го имаш она вистинсκото чувство за потρеба и посаκување сеκс.
    Пубеρтетливκа си. :) Мој совет е да не бρзаш да станеш жена ( добρо аκо се одлучиш да имаш сеκс - ќе бидеш мало женче) :)
    Сега најсеρиозно: навистина саκаш да си го κомплициρаш животот на 16 год. ? На тие златни години ти да се мислиш: се сκинал κондомот, па ти доцни па дали си бρемена и чуда. А ваκа мала ќе биде дете ρоди дете.
    Саκам да сκρатам. Мала си, чувај си се, чувај си го здρавјето, ρано ти е да чуваш деца. (Аκо може да се случи- не е невозможно. Да не ме напаѓате ме вие големи. :P)
    А и уште нешто: тој твојот е НЕ- ВА-ЖЕН во моментов!!!Ти си најважна и твоја и само твоја е одлуκата. Ама, велам ама... аκо слушаш совет од повозρасни ќе си ,,легнеш на бρашното" и ќе не` послушаш. Не ти тρеба сега сеκс. Мала си. Остави на вρемето. Не сили ја ρаботата- се` си доаѓа пρиρодно. Аκо ти е за κинење- земи стапче и сκини си се. За пρвиот сеκс тρеба да си 100% сигуρна во себе и во паρтнеρот. А ти не си.
    Не бρзај. Убаво ρазмисли- после нема назад :)

Gerbera and Malika26 like this.
  17. Elissa

Elissa Форумски идол

На 16 години мислиш лесно е да имаш секс со некој со кој може за еден месец да се разделиш и после ќе сечите вени ќе се бесите. Твое е дали ќе имаш односи или не а наше е да ти кажиме оти не е се така розево како што ти се чини сега и со тие 16 години сите се мали за таков чекор.
    Тоа дека си подготвена не си, само сакаш да го искусиш тоа што можеби дел од твоите другарки го направиле. Сепак како и да си одлучиш тоа си е твоја одлука, со среќа.

18. Malika26

Malika26 Нов член

Dobro.. blagodaram. No ne sum od taj tip so seci venii :)

the drummer likes this.
  19. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Malika26 ми личи ко да си решила да имаш само те интересира дали треба да се издепилираш и да слушнеш некој збор како „секое тело е убаво... не се срами“.Очигледно не го доби тоа.

ЈеленаЏиш likes this.
  20. Malika26

Malika26 Нов член

Nee..
    Da navistina sakav da imam odnos i bidejki neznaev nisto vo vrska so toa ovde vas ve prasav i ve zamoliv da me sovetuvate.. i otkako gi procitav vasite misli mi