Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да имаме односи?

Дискусија во 'Интимни прашања и проблеми' започната од Ledena, 19 јануари 2010.

1. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    И јaс се приклучувaм нa oвaј прекрaсен oдгoвoр,и јaс се чувaв дo мoјaтa 21 гoд и вервaј декa вo ниеден мoмент не зaжaлив...и мислaм декa првиoт пaт требa дa биде прекрaсен зaтoa штo тoј се пaмети цел живoт,зaтoa сoгледaј ги сите стрaни пa oдлучи мaдa штo мислaм декa кaкo штo кaжa ти сo другaр,oд тaa рaбoтa немa дa излезе ништo дoбрo...Рaзмисли си и oдлучи сo мaдa јaс сум зa гoлемo НЕ биди пoздрaвенa

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SummerGirl12

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    И јaс се приклучувaм нa oвaј прекрaсен oдгoвoр,и јaс се чувaв дo мoјaтa 21 гoд и вервaј декa вo ниеден мoмент не зaжaлив...и мислaм декa првиoт пaт требa дa биде прекрaсен зaтoa штo тoј се пaмети цел живoт,зaтoa сoгледaј ги сите стрaни пa oдлучи мaдa штo мислaм декa кaкo штo кaжa ти сo другaр,oд тaa рaбoтa немa дa излезе ништo дoбрo...Рaзмисли си и oдлучи сo мaдa јaс сум зa гoлемo НЕ биди пoздрaвенa

3. Malika26

Malika26 Нов член

Се зачлени на:
    4 мај 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Zdravo jas sum ovde pocetnik i milo ke mi bide ako se druzime..
    Za pocetok imam eden problem koj mislam deka site sme go imale na pocetokot..
    Jas imam 16ipol godini i sum vo vrska so mojot decko vekje 6meseci i kako i sekoe masko eve i toj mi kaza deka saka da imame odnosi.. no saka i jas da bidam spremna sekako i ke me ceka.. da navistina i ja sakam da probam.. no neznam kako ke bide sekako ke me bide sram prviot pat.. jas sum mnogu neiskusna vo ovaa rabota..
    Te molam kazete mi jas kako devojka sto treba da napravam..
    Neznam dali trebaa nesto da smenam.. Dali da ja izdepiliram vaginata .. (sram mi e sto ve prasuvam ova)
    A i se sramam od moeto telo..
    Te molam razberete me i spodelete nesto so mene dajte mi soveti..
    Kako i sto da napravam..
    Vi blagodaram za razbiranjeto

На the drummer му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Mala si za taa rabota pocekaj si pa stani polno letna pa posle sama ke uvides dali sakas ili ne ne brzaj a ako na deckoto mu se brza neka si najde nekoja koja e poiskusna .
    Ne pravi nesto za sto posle ke se kaes !

На Outlook, sugarlips и Роберт 7 им се допаѓа ова.
  5. Gerbera

Gerbera Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    772
    @Malika26 Штом не си комотна во сопствената голотија, мислам дека не си ни спремна за односи. Прво запознај се себеси и своето тело и тоа само ќе ти каже доколку си спремна и друг да го запознае. Се надевам и дечко ти е малолетен.

На mula, Morenaa и theowndemon им се допаѓа ова.
  6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.799
    Допаѓања:
    169.856
    Кога не си спремна имаш 100 прашања, кога си имаш повторно прашања ама си поопуштена, знајш дека тоа го сакаш, сигурна си во тоа (до некаде), имаш прашања ама некако не ти е гајле, прајш како да е нормално. Како шо кажа @Gerbera , ако ти не си се осеќаш убаво во сопствената голотија, ако ти е срам да прашаш анонимно нешто за твоето тело и во друг случај ако ти е срам да се слечиш пред твојот дечко - take it easy. Пробајте чекор по чекор и така ќе си стекниш самодоверба и ќе видиш дали навистина си спремна за некој поголем чекор сега.

На Malika26, Petar80 и Gerbera им се допаѓа ова.
  7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.691
    Допаѓања:
    79.824
    @Malika26
    Прво, се додека чувствуваш несигурност не треба да го правиш тоа.
    Второ, нормално дека си многу неискусна, искусен никој не се родил, искусни сите сме станале во понатамошните односи.
    И трето, сигурно дека треба да се средиш таму долу.
    Но не брзај, најважно е да го направиш тоа кога ќе си спремна, кога ќе сакаш и кога ќе одговориш на тие прашања кои ти се вртат во глава.

На elimkd, Petar80 и Роберт 7 им се допаѓа ова.
  8. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Ај почекај уште малку, после тоа ќе ти биде криво ама џабе е. Многу си мала за уште на 16 да почниш со тоа. Уживај малку во годините како што треба. Не е се како во филмовите.

На sugarlips, Роберт 7 и PogbaPol им се допаѓа ова.
  9. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Не, мали сте и незрели.

На ЈеленаЏиш, FilipTraum и Скопјетесакам им се допаѓа ова.
  10. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    @Malika16 Се согласувам со другите,мала си.:emo: Оди учи сега :lol: :rofl: Треба да се средиш таму долу дури и да немаш секс,поради хигиена нели.:)

11. FilipTraum

FilipTraum Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2016
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    64
  12. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Ако се двоумите дали да имате односи или не, одговорот е секогаш не.

На SummerGirl12 и theowndemon им се допаѓа ова.
  13. Malika26

Malika26 Нов член

Се зачлени на:
    4 мај 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Daa i toj e..
    No jas pocustvuvav deka imam potreba da imam odnosi so mojot decko ii da znam deka sum mala.. i zatoaa vlegov na stranava za.da dobijam nekoj sovet od vas..

14. Malika26

Malika26 Нов член

Се зачлени на:
    4 мај 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Dobro mala sum da znam..alii eve vikaat dekaa nekogas nese bitni godinite i samata pocustvuvas potreba deka si spremna da imas odnosi. Jas pocustvuvav. No eve samo mi e strav i sram deka mi e prv pat i neznam kako ke bidee.. i da se

15. SummerGirl12

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    DA SE RAZBERIME SAMA SI GO DADE ODGOVOROT...CIM TI E STRAV I SRAM ZNACI NE SI SPREMNA.

16. mula

mula Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2016
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    2.443
    @Malika26
    На 16 год. не веρувам деκа го имаш она вистинсκото чувство за потρеба и посаκување сеκс.
    Пубеρтетливκа си. :) Мој совет е да не бρзаш да станеш жена ( добρо аκо се одлучиш да имаш сеκс - ќе бидеш мало женче) :)
    Сега најсеρиозно: навистина саκаш да си го κомплициρаш животот на 16 год. ? На тие златни години ти да се мислиш: се сκинал κондомот, па ти доцни па дали си бρемена и чуда. А ваκа мала ќе биде дете ρоди дете.
    Саκам да сκρатам. Мала си, чувај си се, чувај си го здρавјето, ρано ти е да чуваш деца. (Аκо може да се случи- не е невозможно. Да не ме напаѓате ме вие големи. :P)
    А и уште нешто: тој твојот е НЕ- ВА-ЖЕН во моментов!!!Ти си најважна и твоја и само твоја е одлуκата. Ама, велам ама... аκо слушаш совет од повозρасни ќе си ,,легнеш на бρашното" и ќе не` послушаш. Не ти тρеба сега сеκс. Мала си. Остави на вρемето. Не сили ја ρаботата- се` си доаѓа пρиρодно. Аκо ти е за κинење- земи стапче и сκини си се. За пρвиот сеκс тρеба да си 100% сигуρна во себе и во паρтнеρот. А ти не си.
    Не бρзај. Убаво ρазмисли- после нема назад :)

На Gerbera и Malika26 им се допаѓа ова.
  17. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    На 16 години мислиш лесно е да имаш секс со некој со кој може за еден месец да се разделиш и после ќе сечите вени ќе се бесите. Твое е дали ќе имаш односи или не а наше е да ти кажиме оти не е се така розево како што ти се чини сега и со тие 16 години сите се мали за таков чекор.
    Тоа дека си подготвена не си, само сакаш да го искусиш тоа што можеби дел од твоите другарки го направиле. Сепак како и да си одлучиш тоа си е твоја одлука, со среќа.

18. Malika26

Malika26 Нов член

Се зачлени на:
    4 мај 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Dobro.. blagodaram. No ne sum od taj tip so seci venii :)

На the drummer му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Malika26 ми личи ко да си решила да имаш само те интересира дали треба да се издепилираш и да слушнеш некој збор како „секое тело е убаво... не се срами“.Очигледно не го доби тоа.

На ЈеленаЏиш му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Malika26

Malika26 Нов член

Се зачлени на:
    4 мај 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Nee..
    Da navistina sakav da imam odnos i bidejki neznaev nisto vo vrska so toa ovde vas ve prasav i ve zamoliv da me sovetuvate.. i otkako gi procitav vasite misli mi