Дали да имаме односи?

Дискусија во 'Интимни прашања и проблеми' започната од Ledena, 19 јануари 2010.

1. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Стварно не ми е јасно како можете вакво нешто да прашате :| Прво и прво чим се прашуваш па уште и на форум значи дека не си спремна за вакво нешто а како второ како може некој друг да ти каже дали да му дадеш?ТВој интимен живот,твоја одлука,и како трето он сакал?Битно е ти дали сакаш а не желби да исполнуваш.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kikata

Kikata Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Дали да му дадам ?

Незнам што да правам :/ Инаку тој ми е прв и затоа прв ми е во се и затоа незнам што да правам и јас сум му прва и тој ми бара секој пат кога сме заедно ама јас незнам што да направам :/

3. no.name6

no.name6 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    57
    Дали да му дадам ?

Мислам дека штом незнаеш што да правиш,не си спремна. ;)

4. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.173
    Дали да му дадам ?

Абе прво запрашајте се колку сте спремни,
    второ запрашајте се дали и колклу му верувате ...
    Трето запрашајте се каков е спрема вас и од др гледни точки ... така да со помош на овие одг би го добиле конечниот одговор ...

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lebarka

lebarka Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    26
    Дали да му дадам ?

Сакав да го почнам одговоров со „нема што ти нему да му дадеш. туку треба и да земеш", ама се предомислив. А зошто? Па штом се мислиш, тогаш буквално само ќе дадеш, а ништо нема да земеш. Сексот ниту се дава еднострано, ниту се зема. Кога ќе сфатиш дека си таму и да земеш, тогаш ќе бидеш спремна. :!:

6. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Дали да му дадам ?

Не. Почекај барем уште една година (пола или повеќе од пола, како сакаш), ако бидеш тогаш со истиот. И кажи му да не те прашува веќе за тоа т.е. да не ти бара!

7. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030

Јас искрено би ти советувала да почекаш...
    Имаш 16 години, дури и да си многу по зрела од твоите години сепак ако и он има 16 - верувај ми е, он не е.
    Хормоните му работат на велико и те става под притисок ама ти др’ж се :) Барем уште една година.

Не давај ништо додека не ти се пројави на тебе желба да земеш нешто ;)

8. CBam

CBam Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Епа здраво, и јас сум како тебе нова на форумов :)
    И јас имам 16 години и со дечкоми сум 1 година па до некаде те разбирам.Иако сеуште сум немала односи со него не ни сме збореле за такво нешто според мене во мојата ситуација има време..Мслам дека не треба он така директно да ти бара и да те напнува,тоа треба само по себе да дојде кога навистина ќе сакаш и кога нема да се двоумиш.И јас сум блиска со дечкоми имаме петинг се фаќаме ова она :lol: ама кга ќе ми биде непријатно едноставно ме разбира и престанува,го чита говорот на моето тело или незнам што е :?: ..Како и да е тоа не се сведува на директни прашања или планови си доаѓа само по себе затоа што и двајцата го сакаме тоа,затоа почекај кога стварно ќе бидете спремни и ДВАЈЦАТА само по себе ќе се случи ;) :)

9. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Зарем на 16 год мислите на секс?Јас на тие години не ни имав дечко најискрено, али ај нема врска, да одговорам на прашањево што си го поставила.Ти штом тука си поставила прашање за дали да му дадеш или не, ти не си спремна според мене.Можеби сега ти изгледа дека е тој оној правиот, и ти потполно си сигурна во него а и според тебе доволно психички и физички спремна за тој чин но сепак имаш само 16 год.Ако сега изживеете се потоа нема ни да ви биде интересно.Одете искачајте,дружете се,забавувајте се- за секс има време.На 16 год јас и другарките се оптеретувавме со шетање по паркови надевајќи се дека ќе го сретнеме тој што го свиѓаме а на секс не ни помислувавме.Можеби вие сте мн понапредни иако јас имав 16 пред 6 год и не сум мн постара од вас, али дефинитивно тоа што јас го живеев на 16 год не би го променила со ова вие што го живеете сега.

10. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    И јас мислам дека ти е рано.Побогу 16 години? И се согласувам дека штом се двоумиш не си спремна.Немој да правиш нешто што не си сигурна дека сакаш само поради него.Разбирам дека ти е прв,разбирам дека го сакаш но сепак има време.Ако те навистина сака нема да ти ствара притисок за нешто што не си спремна да го направиш.А и како ќе знаеш дали може да му веруваш и дали после тоа нема да се смени нешто помеѓу вас.Најдобронамерно ти кажувам,не брзај.

11. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Се зависи од тоа колку си спремна. Годините за мене не се толку битни...
    Не дозволувај тој да те присилува. Ако и ти сакаш, тогаш е во ред, ама ако не-разговарај со него, да почекате уште некое време.

12. Peperutka-19

Peperutka-19 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    13
    Може ли некој да ми даде совет ?

Пред 2-3 недели наполнив 19 и сеуште не сум имала прв однос а со дечко ми кој има 21 год сме во врска 4 месеци, и слободно можам да кажам дека е мн поразличен и од предходните неколку што сум ги имала кои биле деца во паметот а можам да кажам и општо од другите, овој е мн посериозен и карактерно мн ми се свиѓа,таков е каков што сум барала одамна... сме разговарале на сите теми и за прв пат се чувствувам толку слободна и отворена пред некој дечко. ми има кажано дека имал мн девојки, знам за неколку од нив, од кои со една му била забранета врска од страна на неговите поради тоа што била постара од него, ама мене ме чуствувам како најблиска. Вика дека сексот би не направил уште поблиски ( пошто немам искуство не знам како е, затоа барам совет од поискусни) и дека е желен да го има со мене. Проблемот е тоа што јас се плашам иако и јас имам желба за истото а од друга страна е и мајка ми тука која што има позастарено мислење ( општо за сите, не се однесува само овој дешко )од типот што ако само те искористи или не знам .. уште си го тера тоа дека треба со еден партнер да имас секс , тој што се знае дека ќе бил... ( глупости ) Плус тоа 4 месеци некако ми е кус период , едноставно не знам што да мислам , а сакам да го направам тоа посебно со него. сме имале задоволување ама не сме стигнале до главното. може ли некој совет ? фала однапред :)

13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974

Јас би рекла, штом не си сигурна, не брзај. Времето е пред вас, не мора тој чин да биде сега. Одлучи си самата, не дозволувај други да влијаат на тебе. Ако се сакате со дечкото, тој ќе биде тука и за 2,3, 5 месеци. Вистина е дека сексот зближува, но жално би било само тоа да ве зближува. Дадете си време да се запознаете и да си ја продлабочите врската, а сексот да ви биде уште само едно нешто плус во вашата среќа

На Peperutka-19 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Peperutka-19

Peperutka-19 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    13

а може ли некоја твоја идеја, сакам да направам нешто посебно за него , нешто убаво ? :)

15. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    422

Се согласувам со kravce , не треба да се брза ако мислиш дека сеуште не си спремна, а во врска со она што го кажа идете 4 месеци, не треба периодот да ти претставува пречка или обврска за да направиш нешто. Дали биле 4 месеци или 4 недели, за мене барем нема некоја разлика. Мјот совет во врска со твојот, ако можам да го наречам проблем, е направи го она што срцето ти го кажува, не потпаѓај под туѓи влијанија, нту од мајка ти , ниту од другарките. Нормално е мајка ти да е заштитнички настроена спрема тебе, па ти си нејзино дете и за неа дете ќе бидеш засекогаш. Затоа велам, направи го она за кое ти мислиш дека е правилно. Моето мото е секогаш прави го она кое ти мислиш дека е добро и правилно за тебе, а кога ќе дојде поразот или победата, ќе има на кој да му честиташ или да окривиш. Се надевам помогнав во разрешување на дилемата.
    Поздрав

На Peperutka-19 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Fibia

Fibia Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    22
    Ако сакаш да приредиш некое изненадување или да му ја покажеш љубовта која ја чуствуваш и не мораш да ја потврдиш со секс има многу други начини, ако сте во долга врска тогаш ти си требало да знаеш кој работи ги сака и во што ужива..

17. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Ајде сега че гласаме ..........
    ЗА - 1 000 000
    ПРОТИВ - 2 000 000
    ВОЗДРЖАНИ - 3 000 000

Од искуство чувај си ја, ќе ти излезат бебиња после од таму, што ќе правиш :?: :wasntme:

18. KocevaV

KocevaV Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Мислам дека сум мала за секс

Вака, имам 14 а тој 18. Заедно сме веке 3 месеци и нешто повеќе. Сме зборувале на темата за секс, а јас сеуште сум невина. Не сум спремна, а плус тоа и мислам дека сум мала, но тој е 18 и ми има спомнато дека за два три месеца сака да ме скине ... Што да правам и како да постапам???

19. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559

Е богами си мала. Слоу даун, каде брзаш. Не дозволувај да ти ствара притисок за нешто што не си подготвена да го направиш, според мене рано ти е ;) .

20. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931

Спред мене моментот кога би требало дечкото да ја скине девојката не се планира неколку месеци однапред,тоа едноставно се случува,но не и во твојот пример бидејќи имаш 14 :^) Ете тоа е тој муабет во денешново време,пример мене на твои години ми беше страв да имам дечко да не ми викаат дома а не пак да размислувам за сексот,незнам колку би било паметно од твоја страна да го направиш тоа,треба најпрво да имаш во предвид дека си мала и најискрено ти кажувам дека за ова нема потреба од брзање,доволно го познаваш дечко ти,му веруваш,знаеш што планира со тебе?Мислам дека сум мала за секс- овде си го имаш самата дадено одговорот. Поздрав