Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да се запознаам со татко ми?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од мкд98, 15 февруари 2016.

1. мкд98

мкд98 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    50
    Имаш право ... Но веќе му пишав, па ке видам што ке се случи. Како што стојат работите, еве скоро една недела помина и уште не ми ја отворил пораката.

2. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    13.531
    Што направи ти врати ли нешто?

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  3. мкд98

мкд98 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    50

Ништо не ми врати, очигледно е намерно. Не му пишувам повеќе. Годинава доваѓам во СК и би сакала да го видам ....

4. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    13.531
    Можеби нековата жена или децата го користат и ја имаат прочитано (ако пишува сеен се разбира). А потоа можеби и ја имаат избришано, а тој и да не знае. Јас како дете или сопруга би го направила тоа, за жал мислам дека и секој би го направил тоа.
    Пробај да добиеш негов број и да се слушнеш со него лично.

5. мкд98

мкд98 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    50
    На пораката не се покажува сеен, така да можеби некои ја избришал.
    Незнам како да дојдам до неговиот број, само му ја знам адресата. Мајка ми го има бројот ама не ми го дава ...

6. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    13.531
    ИмА опција и ако се види пораката да ти дава тебе дека не е видена.
    Замоли ја мајка ти да ти го даде разговарај со неа, барем ќе знаеш на што си со татко ти.

7. мкд98

мкд98 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    50
    Ахм, да и тоа може се случило.
    Сум разговарала со неа, ама таква си е ... кога ке рече не тоа значи НЕ.
    Последна опција ми е за да одам лично кај него дома, ама и тоа не е баш најдобра идеа.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. мкд98

мкд98 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    50
  9. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Има некаков абер од “татко ти“?

10. мкд98

мкд98 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    50
    Нема никаков абер.

11. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Жално.
    Идиот на векот.

На joy1, kjukli, Ицолгудбејбе и 3 други им се допаѓа ова.
  12. trixy

trixy Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    883
    Не сака да има никаков контакт со тебе, прифати го фактот како таков и продолжи понатаму. Освен донор на сперма, тој не е никаков татко. Каде бил сиве овие години да те побара, па уште и пораката да не ти ја отвара. Јас би му напишала еден реферат без цензура.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Ако си му пишала на фб, а претпоставувам дека не ти е пријател, тогаш голема е веројатноста пораката да му стигнала во filtered....штом нема ни видено, ни ништо, од една страна има шанси како што викаат дека му ја избришале некој од неговите, ама од друга страна има шанси и тоа што го реков.
    Не можеш да се потпреш на фб. Мора или бројот некако да го дознеш, или email што веројатно почесто го користи, или во живо да го начекаш (ама пошто имаш пишано живееш во странство, не знам тој каде се наоѓа, тоа би било потешко), освен кога ќе дојдеш во мдк.
    Се гледа дека сакаш да го запознеш, па потруди се повеќе, напнија мајка ти, кажа и дека премногу сакаш да го запознеш.

14. detelinka449

detelinka449 Нов член

Се зачлени на:
    7 јуни 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    доколку не ти е пријател на фб пораката не му ни стигнала....:( нз колку е паметно да го аднес..:^)

15. мкд98

мкд98 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    50
    Сум го прифатила фактот. Не се замарам повеќе со него, има многу поважни работи на овој свет.

16. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    I sestra mi e dete od prviot brak na majka mi . Covekot ne sakal nitu od bolnica da gi zeme majka mi i nejze . Logicno e sto taa denes , posle 25 godini , nesaka ni da cue za nego , a ne da go vidi . Nitu ednas ne ja pobaral , nitu nea nitu majka mi . I nemaat nikakov kontakt . Od druga strana , i tatko mi ima eden brak pred majka mi , i kerka od toj brak . Vo situacijata koga se razvele , tatko mi neznael deka zenata e bremena , doznale pokasno , od rodnini na zenata . Pokraj alimentacijata , toj i prakjase i obleka ( nova sekako ) i nekolku pati sakal da ja zeme kaj nas da posedi za vreme na raspust , da ja pogleda i toj malku , no nejzinata majka se plasela deka ke i ja zemat mojte ( a nemale takva namera ) i od strav ne ja davala , se dodeka ne otidnaa so baba mi i dedo mi da ja objasnat pricinata za taa rabota i deka ke i ja vratat pak . Ja donesoa , majka mi nemase nisto protiv , sepak i nejzinoto dete e prifateno kako kako da e dete na tatko mi . Si posede devojceto nekoi dve-tri nedeli i potoa samata sakase da si odi . Ja odnesoa na majaka i , i povekje ne dojde , se dodeka ne pocna prva sredno . Togas , samata ni se javi , dali ke ja primime ako dojde na nekolku dena . Ja primivme . Potoa se omazi i dojde so maz i i cicko mu na maz i . Bese bremena togas mozebi 6-ti mesec . Od togas ne e dojdena kaj nas . Ama nie ke odime nekoj den letovo , baba mi saka da ja vidi i da gi zapoznae nejzinite svekor i svekrva :) na majka mi znam deka ne i bese seedno , ama sega koga pravime muabet na taa tema sekogas mi veli : " nemoj da go mrazis devojceto , toa ne e vinovno za greskite na drugite , kako sto i sestra ti ( ovaa sto porasna so mene , mi e pobliska sekako , cel zivot sum so nea , otkako pamtam za sebe ) ne e vinovna za mojte i greskite na nejziniot tatko . Taka i ovaa drugata sestra ne e vinovna za greskite na tatko ti i majka i .. i ne mi bilo seedno koga doagjalo tuka devojceto , ama koga ke razmislam podobro , ima pravo da doagja , sepak tatko i e , i koga vekje i samiot sakal da ja zeme da posedi malku kaj nego , zosto da ne . Mojot poranesen maz , nikogas ne izrazil zelba da ja vidi kerka mu , zatoa i taa nesaka da go vidi nego . "
    Dodeka ja slusav , vidov bolka vo nejzinite oci , no i gnev kon toa gjubre od covek . Si pomisliv : " toj ne zasluzil da bide roditel , ne zasluzuva da ima kerka , nitu pak zena kako majka mi . "
    Mozebi podobro sto se razvela od toa gjubre . Necovek . Bi mu go odzela pravoto na besplaten vozduh nemu . Ama koga nemozes nisto da napravis osven da socuvstvuvas so onoj na koj mu e naneseno tolkavo zlo , ednostavno nemozes . Znam deka ne e isto da imas razvedeni roditeli , i roditeli koi imaat po eden brak zad sebe i deca od tie brakovi , ama mozebi ke im ja olesnam malku bolkata na drugite . A veruvajte , ponekogas , majkite koi ne vi dozvoluvaat kontakt so tatkoto , imaat pricina i toa dobra . Majka mi ke i dozvolese na sestra mi da se vidi so nego , no taa samata ne sakase , a i kako bi , toj nikogas ne ja pobaral . Ne ni prasal dali e voopsto ziva i kade se naogja .

На 123.Maki-first му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.444
    Јас да имам татко кој толку години не се интересирл за мене ни на гроб не би му отишла а камо ли да го барам вака.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  18. westt

westt Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    164
    И мојот татко е од друг татко не од дедоми за кој знаевме дека му е татко. Татко ми 46 години несака никако да го запознае тој човек ,многупати го прашував зошто и еден ден ми кажа како тој се родил (баба ми му раскажала). Тој бил роден т.с зачнат така што тој чоек свршил во баба ми (инаку баба ми се е***а за пари додека била со дедо ми во брак),па потоа несакал да го признае, Додека татко ми живеел со ќотек и кражби тој господин и ден денес живее во сарај. И ниту еднаш не го побара татко ми.

19. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Многу сликовито објаснуваш. Мислам дека сите знаеме како се зачнува дете.

Баш јадам во моментов.

не знам дали си свесна што пишуваш, ама ми прерипа желудников додека те читав
    Страшно

20. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    A zosto da ne sum svesna ? Mene na ovaa tema mi se otvori majka mi duri otkako se omaziv . Nekoi raboti znaev od porano , no nemozev da gi povrzam rabotite . Znam deka sestra mi uste od pomalecka ja znae celata prikazna , sepak koga e donesena vo kukjata na tatko mi imala pet godini , ne bila tolku mala za da neznae deka majka i se omazila za covek sto ne e nejzin bioloski tatko .