За кого како. Сметам дека доколку човек е отворен и подготвен за вакво животно искуство, ќе доживее вистинска љубов. Обострана љубов. Доколку безрезервно и не себично сака, во права смисла на зборот умее да пружи, тогаш се ќе се врати со истата мера. Таа постои, дефинитивно.
Се помалку верувам во вистинска љубов според тоа јас што сум доживеала и другите околу мене. Не знам дали можам да посочам некој пар што барем едниот не изварал, а сеуште се заедно и глумат заљубени т.е има и такви случаи што не глумат но сепак боље со некој у врска да си нели него сам/а. Секогаш постои онаа мала надеж дека еден ден и јас ќе го пронајдам вистинскиот но поголема е сомнежта дека тоа никогаш нема да се случи.
Постои , нормално. Ама е ретка како дијамант.. од друга страна пак , она што е ретко повеќе добива на вредност
Постои, секако дека постои само не секој и секогаш ја наоѓаме. Можеби ја бараме на погрешно место или во погрешна личност
Секако дека постои, имам милиони примери да ви дадам доколку ви се потребни да верувате. Некои што биле излажани од парнерот секогаш ќе кажат дека не постои, ама има време. Сеуште можеби не сте ја нашле таа вистинска љубов. Битно, постои!
Мислам дека не постои. Има исклучоци за некои али тоа е еден во милион , а јас спаѓам во тие милионот што не се исклучок па затоа и не верувам... Можда порано имало али на денешно време тешко.
Јас бев најголем скептик за ова и искрено да требаше да одговорам на ова пред пола година, веројатно ке плукав и огорчено ке зборував на оваа тема. А сега? Па сега ке ви кажам само.. јас си ја најдов својата. И се чувствувам како ништо повеќе да не ми треба. Ништо не е невозможно.
Постои според мене. Само треба време може за некој да ја најде таа љубов, некој порано некој подоцна. Јас мојата си ја најдов, баш тогаш кога мислев дека изгубено е се дека не постои тој човек за мене, а тој пред мене бил и ОП се случи љубов голема меѓу нас.
Имам 26 години. До сега многу пати сум сметала дека сум заљубена, но потоа сфаќав дека нема врска. Не сум разочарана од врските, напротив заедно сум со прекрасна личност. Но едноставно ја немам почувствувано онаа вистинската љубов. Дечкото е супер, го сакам премногу и се би направила за него, но тоа не е онаа љубов. И затоа размислувам дека не постои таква љубов освен на филмовите. И логично да размислуваме не можеш да чувствуваш со срцето, тоа нема врска со никакви чувства. Се прави мозокот. Верувам во љубов према родители, деца, роднини, пријатели, но онаква филмска? Можно е затрескување, страст, итн, но љубов? Сериозно? Не постои!
Постои,но тоа не значи дека секој може да ја пронајде.Често бараме на погрешни места,опкружени со погрешни луѓе,но не сме свесни за тоа. Сепак,дали ќе ја пронајдеме вистинската љубов или не,зависи од многу нешта.Треба да бидеме отворени кон нови работи и да не судиме веднаш,туку да ги запознаваме луѓето околу нас,да им дадеме простор сами да создадат слика за нив и да дозволиме да ни се приближат,а времето ќе покаже дали сме направиле правилна одлука. Иако многу врски на почетокот се идеални,не значи дека тоа е витинска љубов. Витинската љубов значи посветеност,почит,постојана поддршка и оваа љубов се гради со години,како што созреваме и се менуваме,така се менува и таа. Кога покрај сите подеми и падови,знаеме дека има некој што безрезервно не поддржува и не сака,покрај сите наши маани за него сме совршени и кога плачеме и кога се смееме,кога и покрај се,тој никогаш не се откажува од вас,но ниту вие од него...
Вистинска љубов постои, но само за оние кои бараат љубов. Ама како што гледам во последно време, многу повеќе се обрнува внимание на некои втори квалитети, отколку на љубовта. Се гледа на финанскиска состојба на партнерот, на образование, семејно потекло. Се гледа дури и на друштвото на дечкото. Надворешниот изглед, сексот... Сето тоа го намалува чувството на љубов а го зголемува личното его, со ставот, ете јас го имам најдобриот. Љубов е она кога се се става во втор план а напред се носи срцето. Тешко го има тоа во денешно време. Сигурно дека не би излегле со некој за кој сите мислат дека е грд. Ни со оној кој не може да ве чести барем една пијачка. Не би отишле со некој кој има само основно образование. Самото општество не тера да ја занемариме љубовта. Тоа е мое гледање на работите, иако јас ја имам пронајдено својата вистинска љубов