1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали дозволувате да се влегува со чевли во домот?

Дискусија во 'Дом' започната од stilas7, 15 декември 2010.

1. Igrata

Igrata Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2013
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    306
    Супериорно е да се шири пропагандата од понапредни економски и социјални системи.

2. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.674
    Дозволувам ако е неопходно. Она што ќе се извалка раката ќе го исчисти. Само кажаниот лош збор неможе да се исчисти. Тоа е мојата девиза.

На Stefani999 и Salome им се допаѓа ова.
  3. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    3.522
    Обично ми се гади и од самата помисла, а пред се од културата.:^) Секој културен човек барем ќе праша дали може да влезе со чевли, викам барем ќе праша или ќе ги слече освен ако домаќинот своеволно му дозволи да влезе обуен.Свеста кај нас е на ниско ниво, туку слушаш некој чука на вратата од дневната, божем на надворешната не го видел ѕвончето ај тоа, туку еве ти го туку така ќе ти се тупне со чевли, со цигара в рака мислиш дома си е всушност и дома не прави така а не пак на гости (facepalm):fubar:

На <3 pleza4e <3 и B.Bulka им се допаѓа ова.
  4. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.995
    И тие штo си ги сoблекувaaт чевлите, и тие штo не си ги сoблекувaaт гo прaвaт тoa oти нив тaкa им oдгoвaрa, a не oти вo Америкa или Турцијa тaкa прaвеле. Кaј aмерикaнците е легaлнo oружјетo, a е нелегaлнo киндер јaјцетo. Немaaт бесплaтнo здрaвственo oсигурувaње. И ние ли требa дa прaвиме тaкa, oти нели aмерикaнците се пoпaметни и пoсупериoрни oд нaс..:wasntme:

5. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.238
    Допаѓања:
    10.354
    Кај мене гости кога доаѓаат обично се соблекуваат самоиницијативно уште од предсобјето,а и со чевли некој да ми влезе не ми смета воопшто, темни теписи имаме.И не забележувам дали на некој му смрдат нозете такви работи, а и досега никој ништо не ми извалкал знам какви луѓе ми влегуваат дома побогу.

6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Обично сите се соблекуваат, освен кога имаме слава дома па тогаш нема потреба, и онака тргаме теписи.
    Теписите ми се бели со светло крем боја па лесно се валкаат, ако гледам дека некој сака да влезе со чевли суптилно го предупредувам.
    Јас секаде се соблекувам освен ако ми речат да не се соблекувам, несакам да го валкам домот каде што сум отишла, сите знаеме колку се грозни улиците. ;)

7. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.127
    Допаѓања:
    13.395
    Општа култура е да ги соблечете чевлите. Којзнае каде се газело уште тоа ми фали да листам кал и измет од кучиња дома од теписите и подот.

Кај мене сите што ми идат дома се соблекуваат и им давам собни влечки, а не сум им укажала на тоа.

8. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    Моите дозволуваат да се влезе со чевли дома, ама во МОЈОТ дом понатаму, нема шанси! Сакам се да е чисто и средено, така да нема потреба детето да лази таму кај што некој газел со чевлите од надвор. Нехигиенски е, а и многу некултруно од тие што не ни се помислуваат дали да ги соблечат чевлите или не... Во туѓ дом си сепак, не можеш сам да си кроиш правила, така? :|

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  9. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Не дозволувам, мајка ми кога ќе рече на некој да влезе со чевли после се расправам со неа. Перени теписите, чисто и да ми влегува некој така нема шанси.

10. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Maz mi mnogu se nervira koga nekoj ke vleze doma so cevli. Kaj negovite roditeli na vratata ima zalepeno list koj pisuva da se pocituva domot i da se soblakaat cevlite :shake:

11. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.895
    Баш и не би го почитувала премногу домот каде што би прочитала такво нешто (иако воглавно ги соблекувам чевлите кога одам на гости, но има и исклучоци).

12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мене не ми е проблем толку соблекувањето ако ми седат во дневна само. Ама да ми оди со кондури во ВЦ е тогаш ќе експлодирам. :@ Се може дома да е нечисто ама ВЦ-то мора да е тип топ.

13. Quuen

Quuen Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    2.603
    Паа не ете можеби само за некој прослави слава роденден а додека некоја доааѓа само за на кафе и се двајца тројцца не би дозволила но секако ако влезе така нема да кажам ништо но мислам дека би имал осет који и да е :)

14. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    За слава отсекогаш ни влегувале со чевли, мислам каде да се соблечат и да ги остават чевлите 50 луѓе? :?::rofl: Но вака на гости, на кафе и сл. не. И јас не сакам некаде да влегувам со чевли. Секогаш си ги соблекувам пред да влезам, освен ако е некоја прослава па и останатите се со чевли.

15. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Нема шанси некој така да ми влезе дома. Што нема по улиците.
    А и јас секаде ги собувам чевлите, не културно ми е така да си влезам. Освен ако не ми речат да не се собувам. :D

16. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Подобро да чистам, него ли да неможе да се излуфтира. :D:D:D

На Daleron и kjukli им се допаѓа ова.
  17. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    Ауу јас како улава се дерам по сопругот или син ми ако нешто заборавиле, па влегуваат со чевли да го земат, а не па да дозволам гости да ми влегуваат со чевли. Кога син ми би бил возрасен, можеби и би дозволила, ама има 6-7 години и сеуште знае да си игра на под. Ете вие што влегувате со чевли помислете ако имате мало детенце дома дали би сакале некој да ви го прави истото.
    Влегување со чевли ми е прифатливо само ако домот е без теписи.

18. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.579
    Допаѓања:
    40.007
    Не многу мразам кога некој ќе тргне со чевли да влезе освен кога имаме мајстори зошто нели они никогаш не се соблекуваат, а и кога има многу влагање и искачање па и разбирливо е.
    Ниту јас никаде не влагам со чевли освен ако не ми кажат.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Не никогаш, освен за слави...

20. Madam-A

Madam-A Популарен член