Дали дозволувате да се влегува со чевли во домот?

Discussion in 'Дом' started by stilas7, Dec 15, 2010.

1. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Не и се нервирам кога некој ми влегува обуен без да ме праша.

2. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Ептен ми е селско тоа соблакање на гостите, се срамам ко ќе соблака некој обувки каде било.

3. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

АУФ!

EdnaDevojka21 and girl-miri like this.
  4. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Ако нешто ме вади од кожа тоа е коа ми шетаат со кондури дома . Кај и да идам се соблакам и истото го барам кај мене. Не го почитува тоа секој ама па веке без срам уште од врата си барам да се соблечат. Имам резерви папучи и им ги давам ако побараат ама со патики и штикли некој да ми ровари по дома нема шанси. Особено на нов лакиран пархет да ми го гребат со штикли не доага во обзир. А и на теписите се лепи се живо и диво, тамам сум ги земала од сервис и некој да ми лепи прашини од надвор нема шанси. Често седам на патос особено кога учам и сум распослана со книги на сите страни, па да седам на нечистотија нема шанси. Ептен ако е некоја голема прослава кога се дојдени повеке луге дозволувам да влагаат обуени , ама сеа ми дошла другарка на кафе ништо не ја кошта да ги собуе чевлите. И не се слагам дека се дел од аутфитот( надвор на улица кога шеташ е друг муабет). Дремеш дома каде никој не те гледа,ако ти се нови чевлите не се секирај уште од врата ке приметам и ке ги пофалам не мора да ми се дефилира по сите соби.

Arthur, SAMIRA, cresa-jagoda and 3 others like this.
  5. ssweety

ssweety Популарен член

Јас и мм обавезно ги соблекуваме патиките... пред врата и дома сме со домашни влечки ... и мене ми е на прво место чистотата во домот но никогаш нема да му речам на гостите да се соблечат...имам еден пример кај едни пријатели мораш да се соблечиш и така одиме на гости а со нас идеа и друг пар ...и женава вика соблечете ги чевлите .... на другиов пар му падна незгодно .. на мажот му мирисаја нозете но не од што не се мија туку од габична инфеција како на игли да седеа и по кратко време си заминаја ..од тогаш не се појдени кај пријателиве ... затоа викам нека има кој да ми валка, да ми влегуваат дома гости јас ке чиста ... тој што сака ќе си се соблечи.

Arthur, cresa-jagoda and rose60 like this.
  6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

eve sega od kako se preselivme imame novi komsii srbi, jas koga prvpat bev kaj niv gi ostaviv pred vrata cevlite a oni si setale so cevli vnatre pa mi vika zemigi zemigi.
    oni koga idat kaj mene vleguvat so se cevli i cesto podot se valka i tepihot, malata igra celo vreme na podot.
    ednas im dadov do malo znaejne deka nie ostavame cevlite nadvor deka oti malata ecelo vreme na podot si igra nesakam da se vleguva so cevli vnatre ama ne im teknuva da gi ostavat pred vrata :doh:i toa kako mi odi na nervi, nesakam da bidam neprijatna da im kazam direkno deka nesakam so cevli da vleguvat a nikako da go razbreat(facepalm) cesto se slucuva da imam brisano pret toa sum brisila podot i tepihot oti stvarno :puke:ne se custvuvam slobodno ako ne izbrisam.

afrodita26 likes this.
  7. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Ниту дозволувам некој да влезе во домот кај нас со чевли ниту дозволувам внатре во домот да се пушат цигари. таму каде што моите деца играат и дишат тоа е строго забрането!

Arthur and MostSweetGirl like this.
  8. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Е да бе со чевлите да ми шлапкаат дома.Шо не си одат дома така со чевлите?
    После кој да го чисти подот леле...Е нека ми го лижат...подот...

rose60 and Роберт 7 like this.
  9. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Vleguvaat kako ke im tekne.So patiki prljavi od fudbal,so konduri od rabota,abe ziv haos se. A nekoj pred toa cistel,usisuval sw da bide svezo i cisto,ama dzabe..:talk:

afrodita26 likes this.
  10. afrodita26

afrodita26 Популарен член

Дoмa не шетaм сo чевли пaтики и не сaкaм друг дa шетa. Сo тие чевли гaзиме секaде и сетo тoa дa ми се внесе дoмa не сaкaм aмa имa луѓе без oсет и не ни прaшувaт,е кoгa врне викaм aкo не ви е тешкo сoблечете чевлите и дaвaм влечки.

11. Rirri

Rirri Истакнат член

Секогаш кога одам некаде ги соблекувам чевлите па истоо го очекувам и кога некој ќе дојде кај мене. Е сега за некои слави кога има ептен многу луѓе кои доаѓаат кај нас не ги соблекуваат чевлите но затоа пак ние ставаме заштитен најлон на паркетот.

12. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Мајка ми не дозволува.Инаку не знам нели им е срам со чевли да влегуваат дома? Јас од чиста култура пред врата се соблекувам, глупаво ми е со чевли да влегувам. И да им викам на тие шо мислат дека со чевли ќе влезат кај мене.

Mr. Right likes this.
  13. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Kaj nas e laminat cel sprat , pa lesno mi e za cistenje , taka da dozvoluvam da vleguvaat lugje so cevli , e sega domasnite ako vidat deka e skoro cisteno sami se soblekuvaat bez da im recam , i si oblekuvaat papuci ili vlecki

14. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Не дозволувам и многу се нервирам кога некој без прашање си влезе облечен. Ама најчесто си кажувам и се враќаат да се соблечат ]:)

MostSweetGirl and girl-miri like this.
  15. EdnaDevojka21

EdnaDevojka21 Истакнат член

16. minne992

minne992 Форумски идол

Не

MostSweetGirl likes this.
  17. buttercup5

buttercup5 Истакнат член

Никако, одма им ги „фрлам“ влечките да ги облечат. :!:

MostSweetGirl likes this.
  18. pink95

pink95 Истакнат член

Да до улазот само.

19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Не, ниту јас некаде влагам. Секаде и у свашта газиме, па сега по дома тоа да ми се развлекува.

20. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Поради децата и бебуш што лази сега не.
    Ама некогаш не се знае што е полошо, дали да се собуе или влезе со чевли.
    Неодамна така се зезнав со мајсторите, кои дојдоа само на неколку минути да ѕирнаат што има за работа и влегоја без чевли.

Лелеее ужас, не можев да излуфтирам цел ден. И го пребришав паркетот и сепак се чувствуваше миризбата :worried:
    Значи мајсторите никако да се собуваат :D

Порано без деца влегуваа и обувени, посебно ако е поголема група на луѓе.
    Кога ми беше свежо исчистено тогаш кажував да се собуваат.

Значи кога-како кај мене , зависи од околностите :)