1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали дозволувате да се влегува со чевли во домот?

Дискусија во 'Дом' започната од stilas7, 15 декември 2010.

1. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.220
    Не и се нервирам кога некој ми влегува обуен без да ме праша.

На Pocahontas9, MostSweetGirl, girl-miri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Ептен ми е селско тоа соблакање на гостите, се срамам ко ќе соблака некој обувки каде било.

3. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.126
    Допаѓања:
    13.394
    АУФ!

На EdnaDevojka21 и girl-miri им се допаѓа ова.
  4. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.462
    Допаѓања:
    48.354
    Ако нешто ме вади од кожа тоа е коа ми шетаат со кондури дома . Кај и да идам се соблакам и истото го барам кај мене. Не го почитува тоа секој ама па веке без срам уште од врата си барам да се соблечат. Имам резерви папучи и им ги давам ако побараат ама со патики и штикли некој да ми ровари по дома нема шанси. Особено на нов лакиран пархет да ми го гребат со штикли не доага во обзир. А и на теписите се лепи се живо и диво, тамам сум ги земала од сервис и некој да ми лепи прашини од надвор нема шанси. Често седам на патос особено кога учам и сум распослана со книги на сите страни, па да седам на нечистотија нема шанси. Ептен ако е некоја голема прослава кога се дојдени повеке луге дозволувам да влагаат обуени , ама сеа ми дошла другарка на кафе ништо не ја кошта да ги собуе чевлите. И не се слагам дека се дел од аутфитот( надвор на улица кога шеташ е друг муабет). Дремеш дома каде никој не те гледа,ако ти се нови чевлите не се секирај уште од врата ке приметам и ке ги пофалам не мора да ми се дефилира по сите соби.

На Arthur, SAMIRA, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  5. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Јас и мм обавезно ги соблекуваме патиките... пред врата и дома сме со домашни влечки ... и мене ми е на прво место чистотата во домот но никогаш нема да му речам на гостите да се соблечат...имам еден пример кај едни пријатели мораш да се соблечиш и така одиме на гости а со нас идеа и друг пар ...и женава вика соблечете ги чевлите .... на другиов пар му падна незгодно .. на мажот му мирисаја нозете но не од што не се мија туку од габична инфеција како на игли да седеа и по кратко време си заминаја ..од тогаш не се појдени кај пријателиве ... затоа викам нека има кој да ми валка, да ми влегуваат дома гости јас ке чиста ... тој што сака ќе си се соблечи.

На Arthur, cresa-jagoda и rose60 им се допаѓа ова.
  6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    eve sega od kako se preselivme imame novi komsii srbi, jas koga prvpat bev kaj niv gi ostaviv pred vrata cevlite a oni si setale so cevli vnatre pa mi vika zemigi zemigi.
    oni koga idat kaj mene vleguvat so se cevli i cesto podot se valka i tepihot, malata igra celo vreme na podot.
    ednas im dadov do malo znaejne deka nie ostavame cevlite nadvor deka oti malata ecelo vreme na podot si igra nesakam da se vleguva so cevli vnatre ama ne im teknuva da gi ostavat pred vrata :doh:i toa kako mi odi na nervi, nesakam da bidam neprijatna da im kazam direkno deka nesakam so cevli da vleguvat a nikako da go razbreat(facepalm) cesto se slucuva da imam brisano pret toa sum brisila podot i tepihot oti stvarno :puke:ne se custvuvam slobodno ako ne izbrisam.

На afrodita26 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.336
    Ниту дозволувам некој да влезе во домот кај нас со чевли ниту дозволувам внатре во домот да се пушат цигари. таму каде што моите деца играат и дишат тоа е строго забрането!

На Arthur и MostSweetGirl им се допаѓа ова.
  8. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.351
    Е да бе со чевлите да ми шлапкаат дома.Шо не си одат дома така со чевлите?
    После кој да го чисти подот леле...Е нека ми го лижат...подот...

На rose60 и Роберт 7 им се допаѓа ова.
  9. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.410
    Vleguvaat kako ke im tekne.So patiki prljavi od fudbal,so konduri od rabota,abe ziv haos se. A nekoj pred toa cistel,usisuval sw da bide svezo i cisto,ama dzabe..:talk:

На afrodita26 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. afrodita26

afrodita26 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    1.558
    Дoмa не шетaм сo чевли пaтики и не сaкaм друг дa шетa. Сo тие чевли гaзиме секaде и сетo тoa дa ми се внесе дoмa не сaкaм aмa имa луѓе без oсет и не ни прaшувaт,е кoгa врне викaм aкo не ви е тешкo сoблечете чевлите и дaвaм влечки.

11. Rirri

Rirri Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    181
    Секогаш кога одам некаде ги соблекувам чевлите па истоо го очекувам и кога некој ќе дојде кај мене. Е сега за некои слави кога има ептен многу луѓе кои доаѓаат кај нас не ги соблекуваат чевлите но затоа пак ние ставаме заштитен најлон на паркетот.

12. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    Мајка ми не дозволува.Инаку не знам нели им е срам со чевли да влегуваат дома? Јас од чиста култура пред врата се соблекувам, глупаво ми е со чевли да влегувам. И да им викам на тие шо мислат дека со чевли ќе влезат кај мене.

На Mr. Right му/ѝ се допаѓа ова.
  13. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.864
    Допаѓања:
    25.304
    Kaj nas e laminat cel sprat , pa lesno mi e za cistenje , taka da dozvoluvam da vleguvaat lugje so cevli , e sega domasnite ako vidat deka e skoro cisteno sami se soblekuvaat bez da im recam , i si oblekuvaat papuci ili vlecki

14. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    32.403
    Не дозволувам и многу се нервирам кога некој без прашање си влезе облечен. Ама најчесто си кажувам и се враќаат да се соблечат ]:)

На MostSweetGirl и girl-miri им се допаѓа ова.
  15. EdnaDevojka21

EdnaDevojka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    895
    Не.

На MostSweetGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.322
    Допаѓања:
    26.016
    Не

17. buttercup5

buttercup5 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    1.240
    Никако, одма им ги „фрлам“ влечките да ги облечат. :!:

18. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    Да до улазот само.

19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.577
    Допаѓања:
    40.005
    Не, ниту јас некаде влагам. Секаде и у свашта газиме, па сега по дома тоа да ми се развлекува.

20. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Поради децата и бебуш што лази сега не.
    Ама некогаш не се знае што е полошо, дали да се собуе или влезе со чевли.
    Неодамна така се зезнав со мајсторите, кои дојдоа само на неколку минути да ѕирнаат што има за работа и влегоја без чевли.

Лелеее ужас, не можев да излуфтирам цел ден. И го пребришав паркетот и сепак се чувствуваше миризбата :worried:
    Значи мајсторите никако да се собуваат :D

Порано без деца влегуваа и обувени, посебно ако е поголема група на луѓе.
    Кога ми беше свежо исчистено тогаш кажував да се собуваат.

Значи кога-како кај мене , зависи од околностите :)

На jasna83, only44you, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.