Форумџика на годината

Дали дозволувате да се влегува со чевли во домот?

Дискусија во 'Дом' започната од stilas7, 15 декември 2010.

1. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Тоа што не сакам да ми го прават, не го правам ни јас. Не преферирам да влегувам обуена, а нит‘ сакам некој да ми влезе со чевли :fubar:

2. emma-chan

emma-chan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    10
    Јас самата влегувам ... :$ а кога одам на гости обавезно надвор вадам чевли, а и дома, ама ми се дешава да излезам и да се вратам по телефонот (вечито го заборавам xD )

3. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    582
    Секогаш практикувам да се соблечам пред вратата, бидејки кај мене и во ходникот има теписон. И не дозволувам да влезат обуени, а и сите знаат па си се соблакаат(чевлиите де :lol: ). Но, се вадам од такт кога за одење се облакаат внатре. Единствено, кога имам некоја прослава и треба да дојдат дваесетина на гости, каде ке собере толку многу обувки, а и несакам после тоа цела куќа толку пријатно да мириса. Но, сепак доколку надвор е врнежливо, сигурно нема да ги пуштам со кал, или пак стапалки да ми оставаат.

4. christina

christina Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    12
    Јас лично не влегувам со чевли дома,ретко ако заборавам нешто,па да се вратам.И за гости важи истото,ама ако на некој му мирисаат стапалата :puke: Подобро да си ги носи чевлите :D

5. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Мене пак ми е незгодно да го запрам гостинот пред врата и да му кажам ,,соблечи ги чевлите пред да влезеш,, :^) Некултурно ми звучи и знам дека и јас би се осетила непријатно ако тоа ми се случи! Затоа јас дома кај нас се соблекувам во ходник (значи откако ќе влезам во домот) и истото го очекувам и од гостите кои идат(да си ги соблечат чевлите во ходник)!

6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Абе зависи до гостинот.. Малце е глупо да кажеш соблечи штиклите. :^)
    Но мрзам ова кога се случува, нит влегувам со патики, нит сакам да влезат. Башка па некогаш кога ќе се погоди врнежливо и они со патики. :o
    Или па некој со штикли и по пархет цело време. Камо да му се заглави штиклата у некоја дупка. :P Шала, но навистина ме нервира. :devil:

7. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Што се однесува до мене Не би дозволила. Значи сакам да се почитуваат правила каде што и кај секого во домот се поставуваат, ако јас кај некој не влегувам дома со чевли, и ти кај мене нема да влегуваш со чевли.
    Тука се исклучок славите, родендените и друг вид прослави, ама не и за едно одење на кафе.

Моите дома дозволуваат влегување со чевли, за било која пригода, па затоа потоа мајка ми чисти и риба по дома |( .

8. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Да. Кај мене дома се практикува. Моите тоа го дозволуваат. Дури и ние самите некогаш си ја „шетаме“ куќата со чевли! А за гости да не правам муабет. Од врата се вели „не соблекувај се!“
    Таква ни е традицијата, што да се прави! :)
    И водејки се според тоа, кога одиме на гости не се соблекуваме. ]:)

9. Ivu4

Ivu4 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    41
    Мајками не дозволува да влегуваме и јас да сум нема да дозволам :) :lol:

10. veronikaveronika

veronikaveronika Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    132
    Како прво не викам секој дома, па затоа тие што доагаат ми се блиски луге и знаат `Задолжително е собување и забрането пушење внатре!`
    Да е само паркет , не ми е тешко да го пребришам-ама рибање на теписи-Не фала!
    Со останатите- кафе ке си пиеме во кафуле ;)
    Сметам дека јас си ги создавам правилата во мојот дом, бидејки на крајот на краиштата јас ке останам таму, а гостите ќе дојдат и ќе си заминат.
    Кога сум пак јас на гости-зависи од домакините, но претпочитам да се собујам.

На Shana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Мајка ми е пицајзла невидена , па видете дали ќе даде дали ќе даде на нејзините теписи некој да и гази :lol: Сите што доаѓаат кај нас дома знаат дека кај мене дома не смее нешто да не е на свое место па затоа си ги соблакаат чевлите . Кога е некој мајстор влагаат со чевли . А кога некој од нас дома влезе со патики си слуша лекција од мајка ми :D

На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Мене лично не ми се допаѓа некој да ми влегува со чевли.Па замислете како прво колку бактерии ми внесуваат дома :tmi: Сепак неизбежно е некој да ти влезе.Има 2,3 парови-постари од на мајка ми и татко ми друштво,кои никако не се соблакаат и тоа е.Инаку кај мене кога идат гости секогаш се соблакаат-друштвото на дечко ми,другарките....секогаш имам повеќе пара влечки па кој сака-бујрум :)
    Инаку баба ми е голем мрчатор и ни до ходник не дава да се влезе со чевли,одма се жали дека на 80години перела теписони ,се мачела за да ние и ги извалкаме :D Душиче :*
    П.С.Не ги пере таа ,дедо ми вика луѓе, што ги земаат од дома и ги перат.Ама оди разбери се :rofl:

На Iceberg му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    и кај мене не се влага ос чевли а ако не дај бозе влезеш и па уште мајками те види па имаш концерт на металика во живо некои 15 мин :lol: :lol: :lol: :lol:

На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Јас лично влегувам кога се брзам и немам време да ги соблакам ама тоа е ретко а иначе не сакам да ми влегуваат луге со чевли. Сегде газат и на крај ке ми влезат дома и тоа после ке го дишеме и во кревет ке го носиме :devil: . Не не, нека се соблекуваат пред врата, внатре со чевли не може :shake:

15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.761
    Допаѓања:
    145.222
    Малку ми е непријатно да кажам на гостите да се соблечат пред да влезат :!: , значи оставаме на нивен избор.. Дури некогаш мајка ми знае да каже не се соблакај влези.. Дома е плочки и паркет само под масите имаме теписи, така да не е страшно, лесно се брише.. Јас кога одам на гости преферирам да се ги соблечам чевлите па да влезам... :)

16. MilanoGirl

MilanoGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    152
    Не, воопшто не сакам дома со чевли да ми се влегува. Секако, не барам од гостите да ги соблекуваат чевлите пред врата па после да влегуваат, затоа е ходникот ама дома со чевли никако.

17. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    Не сакам внатре да ми се влегува со чевли,но ете има и такви луге кои се крајно безобразни и некултури па си влегуваат со чевли без разлика тали тоа смета на некому или не.

18. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.560
    Допаѓања:
    3.194
    Јас кога се брзам, ми е гајле, си влегувам и излегувам, нема сега за 2-3 минути да се облекувам пак, таман работа. А за другите, нема што да ми се маткаат со чевли, патики, ова, она. Надвор, па влези :devil: :rofl:

19. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.346
    Под неколку услови
    -Да е Прочка или Велигден
    -Да се работи за подалечни гости со кои се немам видено цел век
    -Да треба да ги перам килимите наредниот ден.

Инаку најкултурно ги замолувам сите да си ги остават обувките во салонот и готово !

Освен еден другар ,мнооооогу му смрдат нозете ,подобро два дена килими да рибам отколку 2 часа да се трујам! :puke:

20. LilMissBossy

LilMissBossy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2010
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    203
    Паааа зависи.Поголемиот дел од станот ми е само паркет,така ми е поубаво.Ако дојдам со другарка набрзина до кај мене не се соблекуваме и двете.Ако седиме (во соба кај мене нема тепих) си седиме во домашни папучи,ги имам милион пара,кој и да дојде ми бара папучи или боси :) Во дневна ако седат моите со пријатели ги соблакаат чевлите.И од нив кој си сака си зема папучи. :)