1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали дозволувате да се влегува со чевли во домот?

Дискусија во 'Дом' започната од stilas7, 15 декември 2010.

1. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Искрено многу е непријатно да им кажеш на гостите: Ајде соблечи ги чевлите пред врата! Незнам, глупаво ми е некако и тоа никогаш не им го кажувам... Најчесто самите си ги соблекуваат чевлите во ходник и без ништо да им кажам, па и да не се соблече некој не правам драма околу тоа.
    Секако, за родендени, имендени и слично сите си влегуваат со чевли...

2. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    5.445
    Јас и мајками мн внимаваме на хигиената во домот,се трудиме секогаш да е чисто и пријатно,и може ради тоа,ама мн се нервирам кога некој ке ми дојде по папучки и не ги соблекува,ко да е тешко римјанки или апостолки да се соблечат :fubar: па уште кога ми се шетка натаму наваму...аууу тогаш вријам :D а и несакам со чевли со висока потпетица,бидејки се уништува подот и после неубаво изгледа со дупчиња цел :worried:
    Пусто,и мене ми е мн незгодно па,да речам соблечи се,ама па на некои им кажувам,а каде и да одам и со што и да сум на нозе,се соблекувам,може бидејки на тој начин ке очекувам повратен feedback,да кога ке дојдат,без прашање,се соблечат. :$ :lol:

3. Lady.Rose

Lady.Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    51
    Да, дозволувам. Не сум против луѓе што не пуштаат, ама не ми пречи мене лично освен ако се ужасни и калави. Тука повлекувам линија :D

4. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Кај нас дома е дозволено се. Е сеа ако се ужасно калливи како што рече Lady.Rose мислам дека гостинот треба да биди сам свесен дека со такви обувки дома не се влегува. Сепак во таа куќа живеат луѓе а не свињи. :D

5. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    Да, дозволувам,а и кога одам на гости влегувам со чевли. Спрема бон-тонот дозволено е да се влегува со чевли и не е убаво домаќинот да им каже на гостите да ги извадат чевлите. Се случува да си неколку часа во чевли или патики и ајде оди кај некој и влези без обувки па кога ќе почне да се чувствува „аромата“ од чорапите...Токму поради оваа причина дозволувам, колку и да се валкани па нели секој си чисти дома

6. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Дозволуваме. Искрено, јас не го сакам баш тоа, но што да правам, сигурно нема да ги тепам гостите за тоа. Главно земено, гостите ни се културни :wasntme: , со исклучок на едни кои никогаш не се соблекувале - и зима, и лето, и во горештина, и во кал до колена, тие си влегуваа сосе чевли кај нас дома и баш им беше гајле дали извалкале со кал или залепиле некое лајно од кокошка на тепих, важно тие беа „градски“ луѓе кои секаде влегуваа и шетаа со чевли низ цела куќа и во околината, а кај нив уште од врата ќе ти речеа да си ги соблечеш твоите и тоа убаво ќе ти го шлапнеа в лице. Овие културниве, пак, ни иделе и на слави и на родендени и на други прослави, ќе влезеа и со чевли, но најчесто сами се соблекуваа во ходникот, иако ќе им речевме да влезат обуени. Ме нервира еден гостин кој никогаш не се соблекува, а гледа дека сите други се соблекле и само тој е со чевли и не му текнува. Ај, влегол-влегол, но мене би ми било незгодно така да сум на негово место. Батали друго, сам треба да си свесен, ти пробај да се соблечеш, ние сами ќе ти речеме ако не треба.

7. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Мајка ми дозволува ...

Кај мене хммм ... Ако живеам некаде во европскиве метрополи кај што можеш на улица леб да јадеш вај нат ?! Кога видов какво е нивното чистење ваква бев :o . Ги рибаат улиците човече божем некој ќе спие на нив ... Е тогаш греота е да соблакаш обувки ...

Удирам одозгора џогерот и уживам ;) :rofl:

8. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.669
    Моите дома дозволуваат иако мајка ми после тоа би направила генералка на цела куќа :lol:
    Лично јас во своја куќа не би дозволила да се влезе со чевли, ете така од проста причина да не ми валкаат па да морам да чистам постојано, и :!: воопшто нема да имам влакна на јазикот да им кажам да си ги соблечат :emo:

9. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    А ова гостиве си земаат и кислород боца кога идат кај тебе ? ! :wasntme:

И како ова ќе ти дојдам на кафе ...
    И ти ... А не не кафе во кафуле кај мене уствари ако не даваш кафе што им даваш ? ! :wasntme: на гостиве ? :wasntme:

На JoxyTheFreak му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Според бон тон не е учтиво да им речеш на гостите да ги соблечат чевлите. и од друга причина, на секој човек различно му мирисаат нозете, не ризикувам да не паднам у кома ;)

На JoxyTheFreak му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Arris

Arris Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    22
    Секако дека дозволувам да се влегува во чевли. Дури и ги терам луѓето да не се соблекуваат. Едноставно така сме навикнати дома и ние самите си шетаме со штикли, чевли..
    И да се нечисти чевлите сите дома имам средства за чистење, џогер што и да е, не е крај на светот! Многу ми е глупо кога идам на гости и ти наложуваат да ги соблечеш кондурите :^) ама добро нивен дом нивни правила, изгледа ги мрзи да чистат :D
    Whatever! Кај мене феминки коа ќе дојдете на кафе можете да си влезете слободно каде сакате и да се шетате низ цел стан со кондури. Ете така :D

12. inimini

inimini Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    72
    Не си луда точно така е твоето мислење е најдобро. Морам да те исправам дека не се само нашите македонски улици такви нечисти секаде е така.Јас највеке што ме нервира шетање по дома со чевли, се знае со што треба со папучи па зашто би постоеле папучи тогаш а сега има и многу ефтини за по дома, кај мене идат по чевли само кога теписите ми се извадени.

13. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Не дозволувам, тоа е јасно, кога си имам гости, сите се соблекуваме кај секого. Освен кога се собираме на слава или именден по дома, зашто се повеќе луѓе и тогаш не се соблекуваме.

14. gochhe

gochhe Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    8
    Погледнето го исплуканото шлаемше кое не сте успеале да го избегнете,казете му добродојде во мојот стан....во мојата постела..... :puke: .Нема нисто погрозно од тоа.

15. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    Па по правило не би требало да се влегува со кондури дома поради сите тие гнасни работи на улица,али знам некогаш и јас да бидам немарна па да си се прошетам јас низ цел стан со нив :^) или пак некогаш за гостите да направам отстапка.....што не е правилно,ама уфффф правилата се тука за да ги прекршиме понекогаш,ама помалце само :D

16. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    НЕ НИКАКО! едино на слави родендении имендени тогаш да, иначе друг пат им давам влечкии и не е ради турските серии туку отсекогаш е така кај нас дома, надвор кучиња мачки мочкаат ии после тоа дома да ми дојде :puke:

17. veronikaveronika

veronikaveronika Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    132
    Уф, не нема потреба од дополнително количество кислород-има кај мене и тоа доволно :)
    Едноставно-сметам дека блиските луге се добредојдени кај мене дома и досега никој не реагирал лошо на соблекувањето на чевлите-напротив!Они кај мене-јас кај нив-фер плеј ;)
    За пријатели, познаници и све останато-има и кафулиња,ресторани, кафани-зависи од друштвото и поводот.
    пс. Инаку Венди за кафето во кафуле ем со чевли ем на моја сметка-нема проблем :)

18. Kalina1

Kalina1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    37
    I jas ne dozvoluvam vleguvanje so cevli ama nekogas znam da pretrcam do kujna da vidam dali sum go isklucila sporetot a veke sum se oblekla za izleguvanje,ama posle toa prebrisuvam obavezno so joger i sretstvo.
    Smetam deka pogotovo koga ima mali deca ne treba da se dozvoluva vleguvanje so cevli bidejki site bakteriii, necistotiise vnesuvaat doma. Mi se slucilo nekojpat nekoj gosti da prokomentiraat pa nekulturno e da se soblekuvaat cevli, a jas velam moj dom moj pravila. Moeto dete po cel den se valka na podot, ke mu padne jadenje i pak go zima i jade i nekoj da mi se seta so cevli nema sansi. Ako ne mu se sviga neka si odi.
    [mod-kirilica:2wfye9go][/mod-kirilica:2wfye9go]

19. smiley-32

smiley-32 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    511
    секако дека не,а и пушењето е забрането .. :D :D :D :D

20. Wilde2105

Wilde2105 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    24
    Хаха се изнасмеав ... Зависи во каква состојба ... Ако ми е тазе чистено , па и ке се подразмислам за чевлите , а ако не е онда прифаќам анархија :D