1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали дозволувате да се влегува со чевли во домот?

Дискусија во 'Дом' започната од stilas7, 15 декември 2010.

1. myst

myst Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    36
    НЕ. Кратко и јасно. Имам во ходникот полица за чевли, па културно е да се собујат и да си ги остават чевлите таму. Незнам зошто воопшто некој би очекувал да го пуштам да ми влезе обуен дома, со чевли кајшто газел којзнае каде и врз што се не, по килими на кои ми играат децата. :^) Ниту јас никогаш не газам обуена во просториите кај што седиме, освен во папучи за по дома.

2. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    ,

И јас исто така ама имам проблем мачката не ме слуша ! :lol: :lol: :lol: додуша таа влегува собуена ама не си ги брише стапалата пред врата , а да видиш ко ке влезит низ пенџере ужас прав е ! Јас си викам ама џабе ! :tmi: :lol: :rofl:

На LadyNN му/ѝ се допаѓа ова.
  3. nake-mirce

nake-mirce Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    4
    Не дозволувам:^) сакам да ми биде домот супер чист

4. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    ако не е зачистено,а треба да чисти,слободно.. ако е чисто,ноу веј ;)

5. bobby.pin

bobby.pin Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    29
    Даа.. јас имам навика да не ги соблекувам некогаш.

6. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    јас обично ги соблакам коага доаѓам од негде зашто одма идам во купатило да се истуширам и сигурно по чевли нема во купатило да влагам,а за гости незнам никогаш не сум рекла соблечи ги кондурите како сакаат они само за во собите кај што се спие,поготово кај мене во соба не дозволувам :!:

7. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Не! Кратко и јасно ни влегувам ни сакам да влегуват! Којзнаа кај се газеле и сега ај ке ми се растропат по ламинат!

8. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    119
    дозволувам,поточно овде и се оди со чевли по дома,а и онака глупо ми е да ги остава обувките пред врата :D

9. maja0

maja0 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    33
    Дозволувам само во некои ситуации, не секогаш. Меѓутоа сметам дека основна култура е пред да влезеш во нечиј дом барем да прашаш дали да ги собуеш чевлите. Има и такви кои си влагаат без пардон. Е сеа и не го поддржувам тоа оставање на чевлите пред врата кога живееш у влез, ама гледам многу луѓе си го практикуваат и ова.

10. CrAzYShAkA

CrAzYShAkA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    65
    дозволувам само во некоии ситуациии значи многу реткоо не преферирам дома да ми влезат со чевли што не надвор згазија па ке ми влезат со чевли внатреее :devil:

11. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    672
    за гости е дозволено, само за нас домашните е забрането. :D

12. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    Никако. Надвор е пре многу валкано, а дома се обидувам да пазам совршена чистота. Ако дојде некој непознат дома, дали за книги, дали мајстор и влезне со патиките дома, се нервирам, ама ме е срам да му кажам, за да не се почуствува незгодно (таква сум си, срамежлива :$ ) и затоа му кажувам на Миле, като оди да им отвара порта, и на враќане да се собува пред нив, за да видат, дека дома не се оди со патики, да се собујат и тие. Се пак бебе имаме дома, мора да има некаква хигиена. :)

13. selly.gomez

selly.gomez Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    42
    за свечености дозволуваме, ама за друго не иди во предвид

На Iceberg му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Ако има именден или некои други цвечености може. Инаку НЕ :D

15. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Кога некои гости сакаат да ги соблечат чевлите уште од врата им викам да не ги соблекуваат (не е никаков проблем кај нас да се влезе со чевли). А доколку некој веќе инсистира да ги соблече му викам да си ги остави внатре во ходник, да не си оди бос (Живеам во зграда и се деси на едни комшии да им украдат патики од пред врата). А дозволуваме секако во ходник и во дневна (во собите кај што се спие никој не влегува.

А јас кога одам на гости на кафе кај другарки или роднини ги соблекувам чевлите, а доколку одам на слава,роденден или нешто кај има многу гости не се соблекувам никако (освен ако не е надвор кално).

16. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    4.989
    Тргам од себе, секогаш ги соблекувам чевлите, но доколку ми кажат да не го правам тоа, не го правам.
    Кај мене дома, ретко кои гости не ги соблекуваат. Но и да не ги соблечат, ништо страшно, сепак тие не ми одат по спална, или низ цела куќа, а и така се чисти секој ден ќе се исчисти и после гостите.
    А за да ги оставам пред врата кај некого на гости.. хмм.. да ги мислам цело време додека сум на гости-не сакам.. а и муабетот со папучите е врв..

17. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.600
    Ајде некако да разберам за домови каде што има мали дечиња.
    Во една таква пригода одиме да видиме едно бебуле, нормално ги собувме чевлите, но следеше уште едно предупредување: Ве молиме измијте си ги рацете со антибактериски сапун.
    :^)
    Ко ние да дојдовме директно од нивата, штотуку ги оставивме копачите и еве не - кај вас, да го видиме бебето.
    |(

И друго нешто -
    одиме на гости, те стрелаат со поглед - СОБЛЕКУВАЈ ЧЕВЛИ!
    Ги соблекуваш, седнуваш, а долу - уште мравки оро не заиграле!
    :puke:
    Трошки, влакна, прашина, си ги виткаш ножните прсти, за да не го допираат тоа гнасно нешто наречено персиски килим, и да не ги си упропастиш чорапите.
    И уште такви ќе ми проповедаат хигиена, бактерии и чистота?

Ма такви не ми се ни на список за дружба.

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.835
    За нас дома е забрането, за гости кога ќе дојдат слободно си влагаат со чевли |(

19. Iceberg

Iceberg Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    49
    Не сакам да ми влегуваат со чевли.Навистина ми е грдо,кога ќе помислш 10 души да ти влезат дома во неделата кои бактерии и нечистотии се!!!!! Па и јас ако си влегувам облечена ,баш ќе ја наредам.
    Не е финтата дека дома ми е све светнато,чисто,стерилизирано...никогаш не е идеално,бактерии има насекаде,ама ова со влегувањето со чевли е нешто најодвратно :puke:
    Ајде сега,другарка ми пример ја земам,се омажи среди дома ново се,и ние другарките 10 души што бевме со чевли ли требаше да и влеземе????? :o Мислам луѓе ве молам,како си сакате,ама тоа мене не ми е ни најмалку здраво ни хигиенски ;) :puke:

20. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    Немам често гости :( па затоа кога ќе дојдат сум толку радосна што би им дозволила и ѓубрето од дома да си го донесат :D
    Озбилно, јас кога одам секогаш се соблекувам, го очекувам истото и од гостите, е сега ако веќе тргнале да влезат не велам ништо, само ќе си зачистам после нив...А и додека седат цело време ми бега погледот накај нивните обувки, очи ми бодат...