Дали е можно да се живее само од љубов?

Discussion in 'Сингл' started by crazylady, Aug 9, 2012.

1. referentka

referentka Moderator Staff Member

Не.
    Имам некаде овде образложено зошто.
    Гола љубов=гола болест

Herrera likes this.
  2. butterfly*

butterfly* Популарен член

Mozno e ama psihicki,fizicki ne barem jas taka msm,imam oseteno

3. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Ако немаш пари без разлика дали имаш љубов или немаш- е тешко.
    Ако имаш љубов- се е полесно.

Zvezdicka11 and butterfly* like this.
  4. MilaP

MilaP Форумски идол

Ne

WildMk and Tanjamm like this.
  5. Kitten

Kitten Форумски идол

Има една стара поговорка- кога сиромаштијата тропнала на врата, љубовта рипнала низ прозор-.

6. Emy867

Emy867 Форумски идол

Aпсолутно не. Некаде во друга тема се имам изјаснето дека повеќе би сакала мојот животен сопатник првично да ме почитува како личност, да ме прифати со сите мои вредности и мани, да ме разбира и поддржува... Стабилна личност во секој поглед, и ментално и финансиски. Онаа луда љубов за која и каменот би го претворила во злато им ја оставам на тинејџерите. Побарувањата на возрасните луѓе после 25тата година се поразлични бидејќи се базираат на некое веќе остварено животно искуство. Може да ме љуби најмногу на свет, а кога ќе се опијани да ме измодри од ќотек. Така да, само љубовта во никој случај не е доволна.

7. Rama

Rama Форумски идол

Секако дека не може да се живее само од љубов,кога ќе бидеш гладен цревата нема да ти речат ајде сакајте се ,љубете се да преживееме:rofl: секако дека за да опстоите е потребна љубов и меѓусебна почит,ама ништо без материјални добра и средства не правите,и едното и другото се тесно поврзани.

8. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Не.Тоа го има само во шпанските серии.

WildMk and crazylady like this.
  9. Koalica

Koalica Активен член

0a fala bogu bre...:)ali mn mn moze ustvari poso svajkate stvari mn bukvalnooo.....Ne znaci ako nekoj ti kaze deka moze da se ziveee od ljubov toa znaci deka da sedite na masa i da si kazuete deka se sakate a friziderot prazen......treba i dvajcata da naogjate solucija za problemite zaedno i da ne si zimate zdravo za gotovo sve tuku da si uzivaa i da si plivas :) :)
    Srejken ili nesrejken i sostojba na mozokot.....poso barame celo vreme pricina da bideme srejkni...i na kraj samo toa ke ostane vo potraga po pricina za da bideme srejkni.....ako resis da bides srejken bez nikakva pricina....togas ke cuatvuvas mn podobro.....znam deka e tesko ama cekor po cekor....i ke ja najdes srejkata...ljubovta....parite i sve sto sakas...:)

Pa fala bogu deka parite se vazni ama ne najvazni ali tuka se nekade so vozduhot :)
    Ali ako se sakate i zaedno si naogjate resenija se podrzuvate A nema toa koj e vo pravo....koj go frlil gjubreto.....kaj si?sto si?so kogo si?...treba da se podrzuvate i veruvate poso ste pojaki koga ste zaedno :) :)

10. blackpanter

blackpanter Популарен член

мое мислеше е дека сепак е битна љубовта за двајца да живеат заедно, но не може да се живее само од неа. љубовта би им помогнала да разјаснат многу работи, но не би им помогнала за да живеат без материјалните добра. :)

Koalica likes this.
  11. Koalica

Koalica Активен член

Pa da be.....:)Mn lugje koga ke gi prasas da li moze da zivees samo ljubov..Mislat deka treba da senat na masa i samo da si kazuvaat deka se sakaat...ama prasanjeto ne e toa...treba da se najde balance izmegju sve...sve sto e preterano e loso.....a ne ajde zajlubise vo nekoj so toa sto ako ne pravi kako kako sto ke mu kazes ako ne te slusa ili ne pravi kako sto ti odgovara.....Treba da ste vo sve zaedno i da najdate jazik....da ne sudis....i da go sakas bezuslovno.....drugo ke si dojde...:) :)

Ama ako slusas mama i tato sto ke ti kazat.......najdobar drugar.....neokj taxixt...nekoj vo prodavnica.....nisto od toa.....prasaj se sam sto sakas i ke ti stane jasnoo :) :)

12. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Кратко и јасно кажано не. Кога децата ке ти побарат пари а нема да имаш да им дадеш и срцето ке ти се кине , тогаш ке сватиш.Инаку би се мажела од љубов не за пари.Ама мора да се работи неможеш да седиш дома и да уживаш. :D

Tanjamm, crazylady and Petar80 like this.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Од љубов не се живее, но со помош на љубовта заедно ние се бориме, стремиме и предизвикуваме за подобар живот.

Љубовта е силна и чиста емоција која не тера да правиме жртви и борби за нас, за да успееме во нешто во животот и да секогаш да се надоградуваме.

Понекогаш колку и да ти се чини дека светот ти е срушен испод нозе и дека се е црно и немаш излез љубовта е тука да те стопли и да ти даде елан за понатамошна борба.

Љубовта е подршка и разбирање, потик за понатамошни предизвици и поразени или победени битки.

Од љубов не се живее ами со помошта на љубовта се живее.

Љубовта е насекаде околу нас и во нас и е најискрено и најблагородно чуство.

Srckata28, Mini90, Mishela and 2 others like this.
  14. BlackMistery

BlackMistery Популарен член

Не :shake:

WildMk and Pepka like this.
  15. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Не

WildMk likes this.
  16. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се живее од љубов.

Ништо на светов не е толку страшно и лошо кога ја имаш таа подршка покрај себе.

eliesaab and Rioers like this.
  17. Rioers

Rioers Популарен член

Може :inlove:
    Сум бил сведок на вистинска љубов :hug:

Вистинска љубов постои.
    Но прашање е дали денес остана човек што вистински љуби.

И јас го сакам вистинското :l: и ќе ја пронајдам.

18. Markian

Markian Истакнат член

Нема компромис со љубовта таа е ризична, нема договор со неа,ситни и бедни лукави пазарења за корка леб не.Уствари да ке имате комотен и удобен живот но не и љубов.Љубовта е скок во празно кој никогаш не завршува не престанува скок во нечиа доверба ,ако те испушти се искрши на парчиња но поради тоа и е само за храбри не и за кукавици и ситни трговци за жал повекето сме такви барем јас сум.

19. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

20. Youknow

Youknow Популарен член

Kako?