Aпсолутно не. Некаде во друга тема се имам изјаснето дека повеќе би сакала мојот животен сопатник првично да ме почитува како личност, да ме прифати со сите мои вредности и мани, да ме разбира и поддржува... Стабилна личност во секој поглед, и ментално и финансиски. Онаа луда љубов за која и каменот би го претворила во злато им ја оставам на тинејџерите. Побарувањата на возрасните луѓе после 25тата година се поразлични бидејќи се базираат на некое веќе остварено животно искуство. Може да ме љуби најмногу на свет, а кога ќе се опијани да ме измодри од ќотек. Така да, само љубовта во никој случај не е доволна.
Секако дека не може да се живее само од љубов,кога ќе бидеш гладен цревата нема да ти речат ајде сакајте се ,љубете се да преживееме секако дека за да опстоите е потребна љубов и меѓусебна почит,ама ништо без материјални добра и средства не правите,и едното и другото се тесно поврзани.
0a fala bogu bre...ali mn mn moze ustvari poso svajkate stvari mn bukvalnooo.....Ne znaci ako nekoj ti kaze deka moze da se ziveee od ljubov toa znaci deka da sedite na masa i da si kazuete deka se sakate a friziderot prazen......treba i dvajcata da naogjate solucija za problemite zaedno i da ne si zimate zdravo za gotovo sve tuku da si uzivaa i da si plivas Srejken ili nesrejken i sostojba na mozokot.....poso barame celo vreme pricina da bideme srejkni...i na kraj samo toa ke ostane vo potraga po pricina za da bideme srejkni.....ako resis da bides srejken bez nikakva pricina....togas ke cuatvuvas mn podobro.....znam deka e tesko ama cekor po cekor....i ke ja najdes srejkata...ljubovta....parite i sve sto sakas... Pa fala bogu deka parite se vazni ama ne najvazni ali tuka se nekade so vozduhot Ali ako se sakate i zaedno si naogjate resenija se podrzuvate A nema toa koj e vo pravo....koj go frlil gjubreto.....kaj si?sto si?so kogo si?...treba da se podrzuvate i veruvate poso ste pojaki koga ste zaedno
мое мислеше е дека сепак е битна љубовта за двајца да живеат заедно, но не може да се живее само од неа. љубовта би им помогнала да разјаснат многу работи, но не би им помогнала за да живеат без материјалните добра.
Pa da be.....Mn lugje koga ke gi prasas da li moze da zivees samo ljubov..Mislat deka treba da senat na masa i samo da si kazuvaat deka se sakaat...ama prasanjeto ne e toa...treba da se najde balance izmegju sve...sve sto e preterano e loso.....a ne ajde zajlubise vo nekoj so toa sto ako ne pravi kako kako sto ke mu kazes ako ne te slusa ili ne pravi kako sto ti odgovara.....Treba da ste vo sve zaedno i da najdate jazik....da ne sudis....i da go sakas bezuslovno.....drugo ke si dojde... Ama ako slusas mama i tato sto ke ti kazat.......najdobar drugar.....neokj taxixt...nekoj vo prodavnica.....nisto od toa.....prasaj se sam sto sakas i ke ti stane jasnoo
Кратко и јасно кажано не. Кога децата ке ти побарат пари а нема да имаш да им дадеш и срцето ке ти се кине , тогаш ке сватиш.Инаку би се мажела од љубов не за пари.Ама мора да се работи неможеш да седиш дома и да уживаш.
Од љубов не се живее, но со помош на љубовта заедно ние се бориме, стремиме и предизвикуваме за подобар живот. Љубовта е силна и чиста емоција која не тера да правиме жртви и борби за нас, за да успееме во нешто во животот и да секогаш да се надоградуваме. Понекогаш колку и да ти се чини дека светот ти е срушен испод нозе и дека се е црно и немаш излез љубовта е тука да те стопли и да ти даде елан за понатамошна борба. Љубовта е подршка и разбирање, потик за понатамошни предизвици и поразени или победени битки. Од љубов не се живее ами со помошта на љубовта се живее. Љубовта е насекаде околу нас и во нас и е најискрено и најблагородно чуство.
Може Сум бил сведок на вистинска љубов Вистинска љубов постои. Но прашање е дали денес остана човек што вистински љуби. И јас го сакам вистинското и ќе ја пронајдам.
Нема компромис со љубовта таа е ризична, нема договор со неа,ситни и бедни лукави пазарења за корка леб не.Уствари да ке имате комотен и удобен живот но не и љубов.Љубовта е скок во празно кој никогаш не завршува не престанува скок во нечиа доверба ,ако те испушти се искрши на парчиња но поради тоа и е само за храбри не и за кукавици и ситни трговци за жал повекето сме такви барем јас сум.