Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали жените избегнуваат премногу паметни мажи за дејтање?

Дискусија во 'Сингл' започната од BoneMachine, 1 септември 2018.

1. Luke

Luke Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    41
    Pameten e premnogu opsht zbor, ako e pameten ne znaci deka ima razvieno emociaonalna inteligencija.
    Ako ima razvieno emociaonalna inteligencija moze da e mnogu mek pa zeni da go gazat, ako nema moze e grub(emotivno) i da go obozavaat.
    Ako ima visoko IQ mu falat drugi raboti, a akoima premnogu malo IQ ke go vidish odma

Jas licno se imam proglaseno za lik koj ima premnogu empatija i toa e mnogu losho koga ke naletash na lazen covek uzas, taka da....nema pametni :)
    a koga ke naletash na drug empat duri se sakate Paradise

На GirlLove, st-el и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  2. dead.flower23

dead.flower23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    825
    Јас не познавам паметни машки, премногу ретко се наоѓаат. И за жени исто, глуп народ сме.

На Aнонимус_, Seli20 и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  3. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    3.245
    :D

На INNERBEAUTY му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    3.487
    Не. Попрво би река дека мажите избегнуваат паметни и интелигентни жени. Најверојатно затоа што потешко ќе ја ќарат, или манипулираат во иднина... Сепак секој маж би со некоја паметна, згодна, интелигентна девојка, за на крај да заврши со некоја шо ни две сложени реченици не знај да изговори... Зошто? Затоа што овие вторите му кликаат со главчето на секој негов збор, не му противречат а да не збориме за свој став да имаат. Што е тоа, на леб се мачка?

На stargirll, Aнонимус_, INNERBEAUTY и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Luke

Luke Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    41
    Ne e tocno deka sakame glupavi decojki za manipulacija. Za kakva manipulacija mi e potrebna?
    Ako planiram dolgorocna vrska sekako sakam pametna I razumna zena do mene a ne nekoja so neznae da se snajde vo zivotot

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    3.487
    Убо звучи ова вака, ко за теорија. Ама за жал во праксата не е така. Океј може не е за сите машки, секако, ама за поголемиот дел и те како е... Има исклучоци, ако си и ти еден од нив браво. Баш ме радува тоа... Ама поголемиот број е баш така како шо опишав, реалноста е таа.

7. Trexane

Trexane Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2023
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    169
    IQ i empatija odat zaedno obicno, t. e. emotivniot supersenzitivitet opishan spored Dabrowski e del od generalnata inteligencija, taka shto po generalno pravilo senzitivnite lugje se popametni. Zatoa lugjeto koi zavrshuvaat vo zatvor obicno imaat poniska inteligencija.
    Lugjeto koi imaat problemi so pronaogjanje partner zaradi 'previsoka inteligencija' imaat divergentno razmisluvanje t. e. se razlichni/cudni, dodeka pak socijalnite veshtini im se obicno isto taka na povisoko nivo.

На Vikktorr, Aнонимус_, Cutiepie1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    3.245
    Porano da, sum pisuval prv...ama sega vekje ne. Dali ochekuvam pametnata Iii inteligentna devojka da me odbere mene kako "pameten" :rofl::rofl::rofl:

9. Luke

Luke Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    41
    Prirodna selekcija ne odi po pamet i IQ. Zatoa imate mislenje deka mazite ne sakaat pametni zeni

На dead.flower23 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. dead.flower23

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    825
    За ова си во право, јас сакам интелегентен маж за со кој можам да разговарам на сите теми и ќе ме разбира без збор за кога и да нешто не е во ред. Но сепак се затрескав во некој кои не е толку интелектуалец, ограничен човек со многу бисери кажано и многу фалинки во сите теми од животот но сепак јас го сакам зошто ме прави да се чувстувам среќно секогаш сум му приоритет и кога ќе ме гушне со тие силно раце некако се чувстувам заштитено како некое исконско чувство во мене да е задоволено. Сигурно е исто и за мажи и они сакаат интелегентен партнер со кој можат да зборат со саати но на крај некоја јака женска енергија која е нежна ќе ги привлече повеќе.Понекогаш среќата е таму каде што не ја бараш.

На Цунами, Luke, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    778
    Па дури и да е како што викаш интелигентен и да можеш да збориш со него на различни теми, тоа не гарантира дека ќе имате исти интереси и дека ќе можете да зборите за сѐ. Пример ако мене ме интересира сликарство, а него коли, колку и да сме паметни сепак не значи тоа дека ќе се погодиме секогаш на исти теми. Тие што искрено сакаат, ги сакаат луѓето поради нивниот однос, енергија, топлина, немаат воопшто некакви критериуми според кои ги бираат партнерите.

На eliesaab, st-el, Pacifist и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. dead.flower23

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    825
    Интелегенција не значи и привлекување туки е само дел од една целина како што и убавината не е пресудна, се се сведува на како некој прави да се чувствуваш..

На Luke, eliesaab и Космонаут им се допаѓа ова.
  13. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    1.342
    Види дизајнер на автомобили е еден вид на уметник. Машински инжињер.

На Hisha и Цунами им се допаѓа ова.
  14. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    778
    Уметник е де, ама како е поврзано со тоа што го кажав?

На LoneWolfGuy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    1.342
    Па ако те интересира уметност а тој својата креативност во уметноста ја употребува во дизајнирање коли ќе наидете заеднички разговор.

16. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.736
    Допаѓања:
    9.260
    Ne veruvam, mora da ima druga prichina zoshto e izbegnuvan.

17. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    778
    Па тогаш значи дека и двајцата ги интересира уметност, збориме за сосема различни интереси. Луѓе и со сосема различни интереси може да се блиски.

На LoneWolfGuy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    6.255
    Zavisi koja no ne veruvam deka nikoj pa no glupi lugje neke