Со оглед на сите нервози, чудни ситуации, глупости, пребродени дејствија, можам да речам - да, овој живот е сосема пристоен за моето осознавање. Може еден мал милион забелешки да удрам, но сепак ништо не е вечно ниту совршено. Вакво какво што е, можам да го обликувам, барем да се обидам.
Далеку од тоа. Се надевам дека во блиска иднина ќе се смени тоа.Не мора да имам се што посакувам.После долг период на разочарувања би се задоволила и со нешто.
Ne ziveam zivot kako sto posakuvam, no se nadevam deka ke go smenam mislenjeto za brzo vreme, zatoa sto vaka ne se moze
Не се жалам, многу јасно, али баш оној што сум го замислила не.. Зашо и онака не ми е замислен за овие години у кои сум сега .. За понатаму ДА! Ке го живеам тоа што го посакувам т.е. Сонот.
Ретко кој го живее животот од соништата, и за оние коишто мислиме дека се родени под среќна ѕвезда (читај што имаат многу пари и можат да си дозволат задоволства за коишто ние можеме само да сонуваме) не би рекла дека ништо не им фали. Ништо не е како што изгледа. Јас сум далеку од животот што го посакувам, но сум задоволна! Се‘ додека имам здравје, нема да барам Бог знае што. Зашто само додека си здрав имаш сила и планини да поместиш за да го добиеш тоа што го сакаш!
Па, да. Скоро секогаш го добивам она што го сакам. Секако некои невозможни работи неможам да си ги дозволам, но задоволна сум.
Не! И се до глабока старост не сакам да живеам. Па која би била целта ако имам се што посакувам, ако живеам до се што сум сакала? Која ке биде поентата? Секогаш има што да се надогради, што да се посакува, да се додаде. Се додека сум жива ке сакам уште од некои работи да имам во животот макар што звучи алчно така си е, барем за мене.
И многу повеќе од тоа... Имам прекрасно семејство, имам спокој дома... Моите се сакаат неизмерно. Тук-там ќе ги слушнам да си прошепотат некој убав збор, им правам одма фаци ама во себе се смеам. Двајцата се поддржуват до крајност, се смеат постојано, никогаш ама никогаш во животов ги немам слушнато да си кажат некој лош збор- камоли да се опцујат ноу веј!!! И со цело ова нивно однесување, ми даваат слика на вистинско, среќно семејство Нешто, што и јас утреден дајбоже ќе го имам. Имам сестра, со која сум во најблиски односи...Постара е од мене- за се ми помага, на секое поле! Многу ми е убав животов
Ретко можи некој да речи дека животот му е совршен и без маана, но до некаде сите ние имаме живот кој го посакуваме доколку се трудиме таков да го направиме, но секогаш ќе постои нешо што сакаме да го отстраниме и што нема да ни го прави така совршен )