1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали живеете живот кој го посакувате?

Дискусија во 'Слободно време' започната од Magnolija, 3 февруари 2010.

1. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Мислев дека врската со дечко ми ке е совршена...толку го засакав , пред него немав долги врски...идеме 4 месеци..многу бевме блиски, некој ке каже прекратко време за да му дадеш..но ете бидна...како и претходно не бев навикната да се врзувам за еден и да седам мирна...нонстоп имаше некој нов што ми се свиѓа...Е пред да го запознам дечко ми имав еден тип по кој душата ми гореше...ностоп мислев на него но несакав прва да го направам првиот чекор...и ете бидна некако озбилно со дечко ми , се засакавме 24/7 бевме заедно...се осеќам како да идам 2 години...Во последно време често го сретнувам типот кој ми се свиѓаше...и дали дека често мислам на него и нонстоп го сонувам..ова никад ми се немаше случено...кога сум со дечко ми само физички сум тука , а мозокот (не по моја волја) ми лета кај другиот...кога ке се сретнеме се изгледуваме од глава до пети...животот мисе смени толку мислев дека живеам прекрасен живот кој од секогаш го посакував но сега приметив дека не е така...што да правам...го сакам да ...но душава полека ми се оддалечува од него.....???? :(

2. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Така функционираме ние, луѓето.
    Секогаш сакаме повеќе од тоа што го имаме/можеме да си го дозволиме.
    „Типот“ кој ти се „свиѓа/л“ сигурно нема да биде ништо особено, доколку си го дозволиш.
    Би сфатила дека тој е толку обичен како и сите други на планетава, но ти си го идеализирала (крајно човечка особина) бидејќи фактот дека филмовите и книгите лажат е едноставно неприфатлив.
    Имаме потреба од една таква хиперболизирана страст, па тоа е и причината што одбираме „рандом“ момче кој по некоја најмала особина (било физички изглед, било интелигенција) не привлекува и си го правиме нашиот принц на бел коњ.
    Се разбира доколку тие фантазии се реализираат би биле разочарувачки, па би се префрлиле на некое ново момче и така натаму.
    Ја сфаќаш поентата нели?
    Најдобрите афери се оние кои никогаш не се случиле.
    Најпривлечниот оган е оној од кој никогаш не сме се изгориле.

Што се однесува до дечко ти, душата не ти се оддалечува од него, не се плаши.
    Тоа што го искусуваш се вика монотонија на рутинскиот живот.
    Почнуваш полека да се навикнуваш на присуството на дечко ти, а работите кои одредени парови ги поминуваат за подолго време, вие веќе сте ги поминале.
    Всушност, во врските е добро да се оди полека.
    Секогаш да има нешто возбудливо кое ќе ви ја оддржува врската доволно долго пред да стане навика.
    А тогаш кога ќе стане навика, ако е убаво, удобно и има компромис нема да сакате да ризикувате да се разделите, па да градите нови врски кои можеби никогаш нема да бидат како таа што ја имате... :)

На Serpentina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Не. Но има потенцијал и тоа голем за да живеам баш така како што сум си замислила.
    Е треба храброст.
    Ама имам и храброст!

4. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137

Се слагам со тебе, фала што ми помогна колку-толко...барем малку позитивизам ми внесе , се надевам ке ми помине оваа фаза :)

5. Moretti

Moretti Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.051
    паа може да се каже

6. Miamigirl

Miamigirl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    25
  7. CoCoGiiiRL

CoCoGiiiRL Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.193
    па работиме на тоа да биде како што ние го сакааме :D

8. rosebush

rosebush Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    886
    Сега за сега,да.
    Жива сум,здрава,сакана,што друго можам да посакам?

На viktorija.manevaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Ми фали само еден човек кој за жал веќе не е меѓу нас ;( ;(

10. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Работиме на случајот,никој не живее како сака,тоа е незвожмно,но затоа можеме да правиме работи кој ни претставуваат задоволство. ;)

11. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Да! Ама може и подобро, нели? :D

12. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Грев е да се пожалам...ама од мала си мечтаам да живеам лукзусно да бидам премногу добро финансиски ситуирана,а пред се со добро здравје :)

13. AliceInWonderland

AliceInWonderland Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    10
    Паааа не баш... ама се надевам дека наскоро ќе се смени ситуацијата и ќе биде подобро.

14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.679
    Допаѓања:
    174.605
    Сметам дека човековата природа е таква шо човек секогаш ќе биде ненаситен. Кај некои луѓе тоа е во границите на нормалата (оти нормално е секогаш да се трудиме да постигнеме нешто поише во животот, и тоа е ок, барем се додека не повредува некој друг), а кај некои луѓе е изразено до тој степен шо се манифестира као чист егоизам (да се има се, тоа се да се има само за себе и притоа не водејќи сметка за начините да се стигне до целта)..
    И не, немам живот каков шо би сакала, всушност не ни можам да дефинирам шо сакам, желбите никогаш не се конечни, константно се менуваат..... има денови коа сум задоволна, ама никогаш не заборавам да се потсетам себе си, дека утре морам да бидам подобра личност од вчера..секако, да си поставувам приоритети и да целам кон нив..
    ..дури мислам дека ако кажам дека овој живот го сакам и дека се имам, зошто тогаш уште живеам ако немам нешто за шо треба да се борам?

На Femmince и MSkorpionka им се допаѓа ова.
  15. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555

Се согласувам со вас две. Мене животот ми е супер, но како што пишала Кате, може и подобро! :)

16. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Искрено? Не баш :)

17. A.Fenty

A.Fenty Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    124
  18. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    5.887
    може да се каже

19. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Нема да се жалам, задоволна сум. Го имам сето тоа кое не се купува со пари и среќна сум. Секако и јас имам многу неостварени желби, но има време животот е пред мене. Ќе дадам се од себе да ги остварам моите соништа. :)

20. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Јас сум задоволна од мојов живот,најбитно е здравјето за човек да биди среќен...имам прекрасен вереник кој го сакам и ме сака најмногу на цел свет,финансиски сме супер друго ништо не треба...(и ни фалат уште 3 бебенца понатаму :P ) ама се во свое време