1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали живеете живот кој го посакувате?

Дискусија во 'Слободно време' започната од Magnolija, 3 февруари 2010.

1. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    161
    Искрено јас не сум задоволна од животот кој што го живеам.. Се трудам секој ден да ми биде подобар, иако морам да признам дека не ми оди баш..Сепак не се одкажувам, продолжувам напред со надеж дека еден ден и јас ќе имам живот каков што го замислувам. Си се тешам со овие зборови: сето ова еден ден ќе се вика "минато" ;)

2. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    763
    Јас не можам да се пофалам дека живеам живот кој го посакувам и знам дека и понатаму ќе биде така. Не се тешам, туку сум се помирила оддамна дека немам среќа во животот. За се што треба да постигнам, треба да се изнамачам за да го добијам тоа, а понекогаш не го добивам па сум и разочарана. Фамилијарно ни е на сите така, така да ..

3. Cloee

Cloee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    35
    Дефинитивно не го живеам животот кој го посакувам.Дури ни приближно.Можам да кажам дека животот ми поминува во фантазирање,каде што се е перфектно,па дури имам некој страв да се помирам со реалноста.Многу сум млада за толку да бидам во депресија,но реално многу сум разочарана од мојот живот.Не ми е јасно како на некои животот им е перфектен,исполнет со радост,среќа,забава и се им оди од рака,а на мене... :(

4. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Cloee мислам дека имаш проблем во животот. Не дека глумам психолог , но депресијата не го менува животот. На никој животот не му е перфектен. Сите глумиме лудило понекогаш знаејќи дека на некои луге тоа добро им доаѓа .. па затоа само напред. немој со такви мисли

На Cloee му/ѝ се допаѓа ова.
  5. gorgeus666

gorgeus666 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Не го живеам животот како што сакам.Сакам на пример да живеам сама еден период да се осамостојам да најдам работа одкако ќе завршам средно и да се запишам на факултет сама,да не зависам од никој.Дечко ми да не ме контролира толку,да ми верва да не се караме за глупости,да прошетам надвор од земјата(планирам да го направам ова за брзо време),да имам малце повеќе пари,другарките да ме разбираат повеќе-е вака сакам да живеам :?: :( :worried: но иако сега не живеам како што сакам сигурна сум дека еден ден ќе се смени тоа бидеќи ке се потрудам да имам се што сакам во животот. :) :) :)

На AlanisM му/ѝ се допаѓа ова.
  6. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Од премногу гледање филмови, посакувам да бидам како америчките девојки или британските..Здрав и доследен живот, секојдевни ритуали и забава. Наместо тоа, седам дома на компјутер или учам. Секој ден ми е : школо, дома, школо, дома. Пробувам овој месец да доведам малку среќа во животов..

На Cloee му/ѝ се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.282
    Допаѓања:
    284.790
    Го живеам животот кој го посакував од кога знам за себе.
    Сега пак нешто ми фали, пребарувам |( .....посакувам нешто повеќе и од ова.
    Човек...вечно сакаме нешто више.

8. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303
    Не, не живеам живот каков што посакувам... среќна ме прават и најмалите нешта, но и тие се реткост во мојот досегашен живот ..
    Се надевам на нешто убаво наскоро :)

9. HurremSultan

HurremSultan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Живеам скроз поразличен живот од тој што го посакувам. Се борам со години нешто да сменам а ништо не се менува, само полошо станува а годините си летаат. Затоа сега решив ќе направам огромен чекор што ќе ми го смени скроз животот па ќе видиме дали ќе испадне подобро или полошо. Ќе ми треба многу среќа а ја немам. Јбг...

10. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Моментално сум на еден крстопат и сакам да остварам некои работи, но далеку од тоа дека не живеам живот каков што посакувам. Открив дека да се биде среќен со она што се има е најубаво чувство што постои.

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Имам убав брак, прекрасен син, здравје - фала богу, работа за која сум се школувала. Задоволна сум од животот кој го живеам, но во секој момент не престанувам да се трудам да го направам подобар

Од секогаш се ужасував од помислата за живот заглавен во просечноста, рутината.
    Го гледав животот на мајка ми, нејзините пријателки, подоцна колешките. Муабетите за ајвари, торти на три спрата, проблеми со деца, кавги со маж. Работа, готвење, чистење, секој ден - дежа ву.

Подоцна сфатив дека општеството, финансиите ти поставуваат рамки од кои не можеш да излезеш. Но, и покрај тоа што сум вработена жена од 7 до3, мајка, сопруга, домакинка, од петни жили се обидувам (многу се обидувам) да не ме совлада рутината. Во секој момент кога можам да внесам креативност, да отстапам од шаблонот почнувајќи од готвење па до облекување (ова не вклучува швалеришење, да се разбереме), да не бидам досадна, конвенционална, просечна, затоа што тоа би ме убило.

На joy1, Hipster, Strumfeta93 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    ДАААААААААААА! :D

13. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    Сметам дека оние кои што имат 16, 17 години не треба да пишуваат на темава зошто се сеуште многу мали зависни и како секој тинејџер живеат во фантазија. почекајте да поминат години тогаш ќе зборуваме на темава...

инаку за мене да го живеам живото што го посакував и искрено да ви кажам некогаш ме фаќаше страв дека нешто ќе ни се случи бидејќи толку многу работи имам поминато во животот за да стигнам до тука што често не ми се верува... имаше еден период каде што ми беше и страв да заспијам али ај тоа е друга тема.

најбитно е што имам здравје , прекрасен маж до мене здраво семејство, добра работа (се она што посакував од неа) и динамичен живот, незнам што друго би посакала за сега ...

14. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
  15. s.t.e.f.a.n.j.a

s.t.e.f.a.n.j.a Нов член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    51
    Јас го живеам животот што го сакам

16. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Не.
    И само моја вина е тоа...

17. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    За да живееш живот што го посакуваш пред се треба самиот да се потрудиш..
    Живеам живот што посакувам, но ми треба она „минималното“ за да биде целосно.. со тек на време се на свое место :)

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  18. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    до пред една недела, се беше во ред со мојот живот, се додека не сватив што правам, ама кога се свестив да бидам искрена се разочарав, не е ова мојот замислен живот, ова не сум, немам сила да ги сменам случувањата, оти ова што се случува е сепак моја вина, си признавам барем, бев наивна, премногу верував, и мислев дека сите се како мене секогаш, колку и да е лоша вистината ја кажуваат, ама ете грешка сум била... таа е, секој со неговата среќа, некој помалку некој повеќе

19. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Прилично да. Но ако сакам да го живеам скрос животот како што посакувам треба само да се потрудам.

20. Princess.Serena

Princess.Serena Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    102