1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали зборувате за сексуалната историја со партнерот?

Дискусија во 'Секс' започната од Lisandra, 29 јули 2024.

1. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    782
    Во право си, ова сум го гледала, отаваравме некогаш ваква тема со другарките и таа што имаше највеќе партнери пробувано се гледаше не и годи темата се прајше као да не чуе или едноставно заминуваше се вртеше тука близу некаде, не сакаше муабет
    П.с мислам тоа е така за женските, а за машките тоа како гордост да е, колку повеќе толку подобро, што не е исправно.

На desperate15, Tanjamm и diskreten32 им се допаѓа ова.
  2. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.461
    Допаѓања:
    7.834
    Верувај дека и женските не ги сакаат машките што имале многу партнерки. Гордост е само во нивната глава.

На deskarada, desperate15, Youknow и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.071
    Допаѓања:
    7.489
    Eve ne sum imala mn partneri ako bas toa sakase da izvleces od mene!?
    I ne mi bilo prijatno da zboram za toa, i sto sega? Moe pravo moj izbor, toa ne znaci deka sum bila so +10 +100 partneri, aj por favor so vakvi razmisluvanja.

На anuska_dzuli и Anyshka им се допаѓа ова.
  4. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    782
    Да, тоа и го мислев за во нивната глава

5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.922
    Допаѓања:
    35.751
    Зборувам. Си додавам бројка. Си одземам. И така. Нека мисли маж ми. :lol:

Не ми е проблем да зборувам за тоа. На кој не му одговара, ај чао :hai:

На EmporioIvankov, Mumoftwo30 и senjorita-v им се допаѓа ова.
  6. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.332
    Маста му ја вадам со тоа,дури накрај и ќе се скараме хахахахаахаха
    Како бе не зборувате? Мене ме интересира СЕ до детал :rofl:

На Dijana7 и desperate15 им се допаѓа ова.
  7. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.085
    Допаѓања:
    20.776
    Ни јас го имам прашано на мм ни он мене. И на двајцата не не интерисира минатото на другиот, не интерисира само сегашноста и тоа какви сме еден према друг.
    Сум имала порано дечковци кои ме прашувале, и после маста ми ја вадеа зошто сум била пред нив со двајца тројца. Епа извини дечко, моја дунда е, шо сакам тоа ќе праам со неа. 8)

На shekerna, Anaroz1, anuska_dzuli и 2 други им се допаѓа ова.
  8. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.876
    Допаѓања:
    3.770
    Au, me zabole mene anonimus lik na forum kolku partneri imal pa da izvlekuvam od tebe :D ne bilo prijatno da zboris za toa, pa ne e, da so komsii , rodnini, sekako, ama ne i so partner.

9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.810
    Допаѓања:
    23.317
    Мене не ми е јасно како може да си во врска со некого и да не зборувате за вакви работи, на страна тоа дали бил промискуитетен или не, општо интересно е да се зборува кој што пробал и слично. Бар мене се ме интересира.

На desperate15, Just.do.it, senjorita-v и 5 други им се допаѓа ова.
  10. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.208
    Допаѓања:
    162.576
    Со колку бил партнерот пред мене сметам дека е интима и не е нешто шо експлицитно би го прашала ни па ме интересира. Сум зборала чисто оти ако се спомни една- две и се навлеква муабетот. Мене лично не ми е многу гајле пошто секс е секс. Некогаш врвиме низ тежок период и носиме questionable одлуки. Некогаш сме млади и глупи и не знајме да расудиме. Некогаш едноставно сакаме забава и то е океј. Јас секс и врски гледам одделно.
    За дали е некој потенцијал за врска не ми значи ако имал 20 сексуални партнерки туку 20 романтични. Пошто првото знај да е пролазно. Второто било то шо требало да трај и ме интересира зошто не трај. Ако има шема зошто не функционирало - има големи шанси да не функционира и со мене истото.
    Сите партнерства, шо се дааааалеку од многу, ми биле со мажи значително попромискуитетни од мене. И никогаш не пропаѓале врските ради то туку скроз нешто 10то.

На shekerna, noteforself, Biljarkata и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    3.965
    Допаѓања:
    54.870
    Нормална ми е оваа тема на муабет, но откако прво ќе се запознаете карактерно малку подобро. Битно е дали човек имал барем една нормална врска до 30 години, дали имал голема љубов и дали имал повеќе сексуални партнери од години, тоа многу зборува за него. Не знам кој би сакал да гради фамилија со некој што бил со многу луѓе до тогаш. Башка луѓето многу ретко се менуваат на подобро. Мене ми е битно ова.

На desperate15, hermosa, Tanjamm и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Alm.

Alm. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    2.068
    Ќе ве излажам ако кажам дека не ми е битно со кој бил партнерот пред мене, затоа што како што кажа некој погоре “никој не сака промискуитетна личност до себе”. Ама држи вода и тоа дека секој еден може да си излажи за бројката па некако и не е баш релевантно тоа што ќе го кажат (посебно за некој што не го познавате добро). Кога по извесно време врска, убаво ќе ја запознаеш личноста до тебе, сам ќе знаеш дали треба или не треба да веруваш во нивните зборови. Промискуитетната личност се познава и по други карактеристики и во други околности, по понашање, по комуникација со други личности, по односот со другари и слично, па не секогаш има потреба да се наметнува тоа прашање.

На desperate15, INNERBEAUTY, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.833
    Допаѓања:
    12.386
    Ич не мора да прашувате, мала средина сме, се се дознава, а и човек се издава. Мразам промискуитетни. Како мислите дека знаат да сакаат тие, почитуваат, да ценат, да се однесуваат добро? Ако ти каже дека спиел со девојката на другар му, со сестрата на другарот, па и со бившата на другарот, ако ти каже дека се гледал со некоја која е 10 години помлада за секс, со некоја мажена за секс, како тоа мислите дека таквите се оправаат? Јас тоа порамнувам со животни, па дури и стоката има некој критериум со кој се пари. И нашава средина има доста промискуитети. Во основно знам колку се перчеа некои девојчиња што од 6 одделение менуваа дечковци.

Еднаш сум била кратко време со еден што менувал женски и никогаш веќе. Знаете како заврши човекот? Во врска е со една разведена и тоа од Србија(веројатно не му знае минато, а ни тој нејзе), една жена деформирана од дебелина, со голем син, избричена глава, цело тело тетоважи, класична битана, а богами сите заедно често се објавуваат со фотки со чашката во рака. Не би ме чудело жената да е алкос. Тетката де ја има, де ја нема. Ако чести кафана ја има, ако не честиш, ја нема. „Врска“ за пред народ, тоест врска за пари. Да ти е срам со вакви да разговараш. Канти обични. Менувале, менувале, собрале ѓубре од секого по нешто и нема назад.

Другите ми биле ок, самите кажале дека голем број партнери и лошо минато кај девојката им пречи. Разбираат дека секој има некакво минато, ама голем број партнери, не, не сакале такви.

Последна измена: 2 август 2024
    На desperate15, Alm., Just.do.it и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.964
    Допаѓања:
    48.732
    Еден ме прашал само.
    Највеќе ме нервира прашањето со колку си се лапал, или со колку си имал односи, ако по тоа праат проценка каков си. Рандом тип ме има прашано. Бев као втф? Маж ми утреден ако го занима ќе му кажам. Неќам да е некој со мене пошо пред него сум имала еден или двајца.
    Дечко ми ми е прв дечко, знам колку женски имал пред мене, зошо не е со последната. Доволно е.

На Mumoftwo30 и MladiotPropast им се допаѓа ова.
  15. MarijaMi90

MarijaMi90 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    19.862
    Секој сака да знае дека некако е посебен. Ако партнерот бил буквално со секој/а што му се дало шанса, ќе ме одбие тоа, зошто испаѓа дека не бира врз основа на тоа дали некој му се свиѓа стварно или па сите му се свиѓаат :D.

Ама минатото и бројот на партнери генерално е многу покомплексно од сувопарната бројка. Знам многу лојални девојки што имале повеќе партнери и знам многу манипулативни што имале малку, ама постојано скокале од врска во врска и не знаат како е да се биде сингл. Не е толку важно што правиш кога си сингл, важно е каков си кога веќе си во врска. Некогаш е склоп на околности. Луѓето често прават глупости кога се во некој лош период, кога се неискусни итн. А, има и луѓе што природно си се попромискуитетни, ама мислам дека тоа се осеќа. Луѓе што по природа се многу пококетни, што се склони кон неверства итн.

Плус, ако веќе споделуваат некои, треба да знаат да се носат со тоа. А не, после да се опседнат со некој од бившите и да се спомнуваат некои работи во секоја кавга. Многу често, мн работи што ќе кажеш на почеток на врска, после од глава ќе ти се удрат.

И за крај, има еден муабет што држи вода: лесно е да се биде чесен, кога си немал прилики и исто, лесно е да се биде чесен, кога од прва или втора ќе ти се погоди партнерот. А, тие што биле ghost- нати повеќепати, зошто светов отиде у к...., изневерени, што наишле на агресивни партнери и немале општо мн среќа на тој план, оставете ги нека си ја бараат среќата, без многу да судите зошто ете вас ви се погодило.

На usernotfound и theowndemon им се допаѓа ова.
  16. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.071
    Допаѓања:
    7.489
    Секако, немам друга и попаметна тема со ММ па ќе ни биде главна со колку сме спиеле во минатото, и тоа и детали ќе земам у тефтер да запишувам нареден пат, со мене ако не бил среќен и исполнет, немало јас да му бидам жена. (lalala)
    Ај одете една пресметка пишете у тефтерО. :hai:

На Anyshka, anuska_dzuli, diskreten32 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. anuska_dzuli

anuska_dzuli Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    494
    Вечер коа ќе го седнам има сите да ми ги наброи и какви се во кревет, детално! Ама шо е оваа веќе претеризам,жена сум му 4 год а уште не знам колку дунди има јадено упм...Ало и со 10 да сум спиела што го засега мм? Имаме прекрасно дете,брак итн,па сеа уште за дундите да прашувам бог да чува. И не смее да ме праша!

На Anyshka и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  18. MladiotPropast

MladiotPropast Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2022
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    127
    Ne bidejki nemam

19. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.619
    Допаѓања:
    9.009
    Да,мислам дека е нормално ако сака да зборува за својот живот,за минатото,за детството,за бившите партнерки .Јас сакав да знам и постигнував љубомора само ,и единствено проблем имав што тој сакаше да се врати на негова бивша и за една друга бивша со која тој си имаше добар пријателски однос иако таа завршила со негов другар во брак .Неа ја сакаше целото негово семејство и беа блиски со неа . Нормално дека и тој се интересирал за мене и моите љубови ,се е ок се додека остане се каде што припаѓа ,во минатото.

На desperate15 и EmporioIvankov им се допаѓа ова.
  20. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.174
    Никој не сака промискуитетни, се насмеав.
    Еве јас преферирам промискуитетни, бар некои 20-30 партнери ама може и поише, и мажи и жени.
    Зошто? Пошто после 30-40-50 партнери веќе си знаат што сакаат и како сакаат и можам комотно да си знам на што сум. Овие со 2-3-ца поим си немаат што сакаат у животот а и од партнерите.
    Мене 50 типци комплекс не ми праат оти секако се гледам како најдобар од нив, пошто они се у минатото јас сум во сегашноста.

Се дур се здрави и прави (па и да не се, за правата личност и хив-позитивен статус би прифатил) на крајот од денот не е се у сексот. Кога бирате маж/жена не ги бирате по тоа колку километража им поминал половиот им орган туку по тоа кои се и што се целосни, како личности.

На anuska_dzuli и Adidas888 им се допаѓа ова.