1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали зборувате за сексуалната историја со партнерот?

Дискусија во 'Секс' започната од Lisandra, 29 јули 2024.

1. desperate15

desperate15 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    923
    Нормално дека сме зборувале оти да не зборуваме? Оти да не знаеме какво е минатото на човекот до нас? Тоа е составен дел од животот.
    Не сме направиле злодела па да криеме. Тоа е се на се 5 минутен разговор кој се прави у врска после у брак нема сврха да се прави. Тефтер фала Богу не требало оти сум наишла на човек со нормален број партнери а не жиголо, е ако имаш жиголо до тебе тефтер сестро да запишеш многу се ќе заборавиш некоја.:rofl:

2. desperate15

desperate15 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    923
    This ! :!:Ехе, сега после декада ипол заедно и кај нас секакви шали и заебанции паѓаат :tmi:

На tinkerbell22, LiquidLuna и diskreten32 им се допаѓа ова.
  3. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.080
    Допаѓања:
    7.522
    До каде отидовте со темава, леле мајко.
    Како и секое прашање што се извртува на милион начини, така и ова. (facepalm)

На Realist1, Anyshka, tinkerbell22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.401
    Допаѓања:
    200.937
    Зборуваме. Заедно сме 15 години, уште зборуваме за минатото, зошто да не?
    Не ми е битен бројот на партнерки што го имал, ниту нему не му беше битно со колку сум била пред него. Едноставно кликнавме, си одговараме, тоа што било во минатото останува таму. Е сега, знаеме да споделуваме пикантерии, ништо страшно и необично, дури знае да биде интересно.

А морам да ви кажам, по ова што прочитав, многу генерализирате и осудувате. Ако некој сменил повеќе партнери не значи по дифолт дека е промискуитетен, не е верен, му здосадува да биде со некој, или закачил болести. Не. Некој можеби едноставно уживал во младоста, имал неколку one night stand-ови, кратки врски, се забавувал (со заштита, секако) додека да го најде вистинскиот партнер. Некои не сакаат сериозни врски на млади години, и нема ништо лошо во тоа, за се' си има време.

Ама не ме чуди осудувањето, македонско-балкански менталитет имаме овде.

На staycalm, Sweetymk, Angie1432 и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Romancer

Romancer Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    351
    Само за тие со кој сме биле од кога сме заедно. :D;)

На diskreten32 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.080
    Допаѓања:
    7.522
    What? :whew:

На Aleksbonito, LiquidLuna и tinkerbell22 им се допаѓа ова.
  7. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.388
    Допаѓања:
    59.814
    Прејаки ми се муабетиве дека тие со повеќе партнери биле неморални. Демек овие што имаат еден партнер во животот, знаат што сакаат, готово, тоа е тоа.

Бројот на луѓе што почнуваат да изневеруваат во брак на повозрасни години затоа што цел живот биле со една личност и сеа сакаат нешо ново да пробаат, па ги фаќа втор пубертет знаете колкав е? Не се добројуваат.

Се дури минатите партнери се во минатото немате проблем.

На темава немам што да кријам затоа што воопшто не се срамам од себеси. Човек сум од крв и месо и нормално сум имала живот претходно. Исто и партнерот.

Гледајте човекот да ви одговара, луѓето се менуваат и созреваат, тоа е најбитно. Да ве сака некој и да ви е убаво.

На Anaroz1, Annath, Waverly Raven и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.839
    Допаѓања:
    12.395
    На филм луѓето лесно се менуваат, во реалноста не. Менување на секс партнери нон стоп за мене не е уживање, кому му е, нека се откачи од мене и нека ужива до крајот на животот, зошто да се ограничува на младоста. Ако некој ми каже дека свесно и намерно се сексал со девојката на другар му, и тоа долго, па и се гордее, може да фати пат под нозе веднаш, па ни здраво не мора да ми каже од утре. Прво, зошто да бидам верна на некој таков? Зошто ако ја сексал девојката на другар му, и не му е гајле, а знае дека дознал или ќе дознае, зошто има проблем кога некое машко разговара со мене? Што полза од таков?

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.188
    Допаѓања:
    11.833
    Се согласувам од збор до збор. :nod:

На Mumoftwo30 и Sitte4 им се допаѓа ова.
  10. Andrijano31

Andrijano31 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    632
    Што е важно кој со колку бил и со кој бил?
    Ако има слога и разбирање минатото не е важно. Во ова време денес има луѓе што се во брак па пробуваат сѐ и сешто (свинг,тројки и што ти ја знам) ,така да ако ти одговара партнерот не е важно минатото.

На LiquidLuna, Anyshka, Adidas888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Jana_♡

Jana_♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    452
    Како бе не ви е битно? 8-| Па штом сте со него веројатно планирате некоја идина. Како може да не ви е битно минатото на партнерот? Мислам ајде нормално е сите менуваат партнери во животот, 2-3 во просек ама да ми рече дека спиел со 10+? Фу.

На Gosh, Amellie13 и eliesaab им се допаѓа ова.
  12. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.080
    Допаѓања:
    7.522
    И да ти рече може ќе те излаже, и што?

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Jana_♡

Jana_♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    452
    Па добро се може не велам дека не ама машките како што знам обично се фалат. Ама па така ако се сомневаме во се ќе треба во манастир да отидеме.

14. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.862
    Допаѓања:
    6.708
    А што има врска со колку кој бил? Де бе у кој век живееме, невин у брак да не треба да се влезе. Секој има минато, минато се вика со причина. Само да се наоѓаат глупости за тупење глава ми е мене тоа.

На Andrijano31, Rozevata и Anyshka им се допаѓа ова.
  15. Jana_♡

Jana_♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    452
    Ако некој така одлучил зошто не треба да влезе невин? Причина? Демек ако имаш преспиено со цел комшилук и секој што ти пуштил пијачка е нормално ама невин не треба. Зошто ме интересира онака.

16. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.862
    Допаѓања:
    6.708
    Абе се супер ти влези невина во брак, ама немој да ги осудуваш другите со "ФУ" ако одлучиле да пробаат повеќе партнери. Не е тоа ни за ФУ, нит па е грев некаков, нит па по тоа можеш да му го пресудиш карактерот.

На Rozevata, crimson, Anyshka и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.080
    Допаѓања:
    7.522
    А кој рече со цел комшилук? Може од различни градови и населби биле сите партнери? :rofl:

Исто и јас викам, бог да чува се, секад има некој исфрустриран, од 5ти век.

На Rozevata, crimson, LiquidLuna и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Jana_♡

Jana_♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    452
    Реков дека повеќето имаат во просек 2-3 па и 4 што е ок сепек тоа биле врски а не секс за една ноќ. Но да бидеме искрени 10-20-30 партнери на што личи тоа?
    Можда хахах. Имам познаничка од средно една таква. Мислиш па многу знаат они од кај се. На журка се запознале ја носи дома вечерта, сабајлето сама се враќа.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.101
    Допаѓања:
    20.832
    Поарно пред мене да е бил со 100+ отколку во брак да ми изиграва неизживеан и да ги менува ко чорапи.

На eliesaab, Andrijano31, crimson и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.080
    Допаѓања:
    7.522
    Бројот на партнери нема врска со тоа каков е човекот, ако си клилнете веднаш, имате муабет и сл, и оп го прашуваш ти, со колку спиел, и ти кажува со 10+ и што, ќе земеш ќе го откачиш?
    Секако дека над 30 и 35+ години не може да очекувате партнер да спиел со 2-3ца, мислам може и со толку, ама може и со мн повеќе.

На Anaroz1, crimson, LiquidLuna и 2 други им се допаѓа ова.