А во комплет со спб ги сакаш или како? А и човек што бил со 100+ би требало да се провери психички, тоест не да се провери тоа очигледно е дека има проблем. Треба терапија. Неможе да кликнам со човек што спиел со 10+ одбивно ми е од самата помисла. Човекот ми станува одбивен. Како да кликнеме. Едино ако ме лаже ама порано или подоцна пак ќе се дознае, не секогаш ама најчесто така е и ете проблем.
Теши се ти само И со една да има спиено, можел да се зарази. Ама чим тебе ти е подобро невин да го земеш а во брак да те изневерува кај стигне, кои сме ние да ти кажеме поинаку
Сексуална историја може не кажува каков човек си, ама многу добро кажува твој став за врски, секс и партнери. Неќам партнер што жена гледа ко дупка за празнење, неќам партнер што не знае да се поврзе со девојка, неќам партнер што врска му е нешто мех и пролазно. Неќам и партнер што пола град го знае дека ебел све живо и диво. А број на партнери и какви партнери има е во корелација со тие ставови. Да, ако спиел со 10+, слободно нека си ја продужи низата, јас нема да бидам дел од неа. Јас кога сакам некого, сакам. И не го пуштам од раце. А не, чекај златен ќе се изебам со уште пеесе, па ако не чини ниеден, ќе ти се вратам.
Не ама исто така и на прв дејт досега сум немала секс. А и би немала со некој што не го знам, тоест со некој што не сме биле прво другари. Тоа прашање со време си доаѓа. Можел не велам дека не. Ама шансите да е заразен ако имал повеќе партнерки е поголем. Како руски рулет да играш, ако пукаш еднаш исто можеш да умреш ама 100 пати шансите се каде каде поголеми. Не не реков дека сакам невин, како прво не сум невина ни јас. Си кажав само дека се што е во граници е ок. Немам проблем ако сменил 2-3, 4 партнерки, нормално со една раскинал една му ракинала и тоа е. Ама се што е повеќе е јасно дека целта била само секс, а такви луѓе не ме интересираат. И јас сум имала ситуација кај што сум сакала само секс ама сепак нешто од внатре не ми дава тоа да го направам, не ми е во ред. Мислам ај еднаш ок љубопитност ова она, ама со секој што ќе ти се насмее да имаш секс? Ок ваша работа ама мене не ми е во ред.
Затоа тие што биле во врска само со еден партнер/ка цел живот, на 40+ им здосадува и изневеруваат, секако со чест на исклучоци. Подобро пред брак да бил со неколку, отколку во брак. На темата- не, не сум го прашала, ниту па тој мене, пред брак со колку бил и што правел не ме интересира, секој има минато и најубаво да го оставиме зад нас, да гледаме на сегашноста и иднината. Ова си е мое мислење, има многу поубави работи отколку да се замарам со колку бил пред брак. А за спб може некој/а да бил/а и само со еден партнер/ка па да има, секако ако некој менува партнери/ки тоа треба да го прави со заштита.
Да бидам прво другар со тој што сакам да ми е дечко? Јас си другари не сакам и не сум сакала секс, се знае дека ми е другар, тебе ако ти е во ред да имаш со другарот секс, мене не ми е. Може да си кликнеш од одма со некого за муабет и сл, а не кажав дека одма треба секс да имате за да си кликнеш, муабет и слично е исто така пресудно, не е сексот најбитен, ама не дека и не е битен.
Па добро се запознавате и прво се дружите незнам како да ја наречам таа фаза. Или одма лапање и во кревет а 2 реда муабет немате направено. Клукнувањето ми е мене комплет на карактеристики кај некој човек, не само муабет. Сексот не е најбитен така е ама битен е да опстане една врска, да не зборам за брак.
Никој не рече одма да имате секс, ама ни со другар ми не би имала секс, глупости живи. Тебе ти е во ред да имаш секс со другар, а не ти е во ред другово?
А кога запознаваш некој од одма ти е дечко или како? Одма сте пар значи од првата минута? Се запознавате, разговарате се дружите небитно дали сами или имате исто друштво. Тогаш што сте? Пар? Маж и жена? Или другари?
Друго е некој да ни се допаѓа, па полека да се запознаваме, да излегуваме, не веднаш секс, а друго е со некој да сме другари со години и да имаме секс, тоа не би било другарство, како ќе имаме секс, и кога ќе ни здосади повторно другари, ми нема логика тоа.
Па добро де секој за себе си знае што го привлекува а што не. Пред некое време имав привилегија случајно да слушам како едно маже се фалеше дека поминал 100 женски, и што мене во него или во таков ко него би ме привлекло? Инстантно ми се направи ију реакција во мозокот, ама ете според некои тука тоа значи дека си заостанат во 15ти век. Ако на некоја тоа не ѝ пречи, слободно нека има таков партнер. За други тоа значи дека големи се шансите тие луѓе да не знаат да формираат интимни сериозни врски. Зошто да ризикувам и да мислам дека јас сум таа вистинската, единствената што ќе го смени? Станува збор за бирање животен партнер, а не патлиџани на пазар. Возрасни луѓе не се менуваат лесно. Ама секој со преференциите.
За мене има врска. Не од аспект дека е лесна личност или слични дебилни епитети, ама ми е индикатор за стабилност и способност за одржување на долга врска и справување со монотоност и досада.
Зошто глупости? Па многу убава љубов може да се роди ако прво си поврзан со некого на пријателска основа. Единствено е лошо ако чувствата се еднострани.
Уз муабет сме си кажале, нормално е да си кажиш, ништо страшно. Сепак убаво е да знаеш колку врски имал дали било сериозно или не....не за друго туку можеби некоја ја познавам па да не дојдам во лоша ситуација да не знам дека биле заедно. Тие разговори не се прават ајде денес ќе го прашам, туку кога ќе се најдите на муабет за таа тема
Иронично кажано беше, не сфаќам зашо мора со секого да си прво другар па после да имаш секс со него, еве не знам.. Очигледно на членката и е ок да сака секс со другар, а не оправдува повеќе партнери, двојни стандарди.
Ја мојов го рачунав за дечко од коа се бацивме првпат. До тогаш беше нешто како симпатија А секс многу покасно бидна.
Јас не ги делам луѓето според тоа колку партнери имале, тоа е нивна работа, интимна. ИмаВ другари невини, па ме заебаа најпоштено у животот, и што сега демек партнерите со кои што спиеле се репер за тоа кој каков човек е? Демек не може да е стабилен ако имал над 10 партнери??? И ова ми е тотална глупост, кај нас само ова се гледа се уште, заглавени сме у камена доба. До душа ретко кој над 30+ години вака размислува ама ок, има исклучоци.