P.S. Шала на страна НЕ се сите машки исти ИСТО како што и сите девојки не се исти. Најлесно е да генерализираш "ние машките"...
Секој може да губи невиност со кој било, не мора да се сакаат. Тоа сакав да кажам. Инаку вакво цд на друга девојка можеш слободно да и дадеш, јас немам потешкотии фала богу
Тие со повеќе жени ? Ку***ри - грозен израз, не е мој речник ама ете соодветен збор, мажи без карактер, не знаат што сакаат во животот, гнасни. Се познаваат после 1 месец дружба, дури и тоае многу време да ги познаеш.
И што велиш, шеташ по улица "Ej здраво срце сакам секс за да изгубам невиност, не те сакам/не ме сакај ok?"
Анд тхе винер ис Точно е се напишаново. 80% од поштениве што ја осудуваат имаат направено и полоши работи, ама сакаме да се правиме паметни и многу поштени на форумов тоа е проблемот кај нас луѓето.
Досадни сте и тотално неинтересни со глупави шефи и зафраканции. Ако некој праша за искрен и реален совет или мислење, не мора одма да се заебавате. А посебно од такт ме вадат светици со изјави како тие никогаш не би направиле ова, не би направиле она ауу косата ми се крева Не бидете толку сигурни во себе и не викајте какви сме биле, туку какви ќе бидеме. Донекаде да , реално девојчето не требало да се вплетка со дечкото кога веќе знаела дека има девојка тоест е зафатен ама од друга страна пак да ја осудувате дека растурала врска е сепак премногу. Ако зборуваме за растурање на таа врска, дечкото си е единствениот виновник пошто тој ја изневерува девојката. @Anne96 мој совет би ти било да го прекинеш секој контакт со него, зошто тој дечко не се почитува како први самиот себе, ниту девојка му, а најмалку тебе. Не знам што подразбираше под она "да најдеме решение" меѓу тоа решение на ова нема, освен да престане. Такви луѓе кои не знаат што сакаат во животот и гледаат само да си го истераат ќефот без да размислат што прават и дали ќе повредат некого, едноставно не ти требаат. Сакај си се и почитувај си се самата себе. за да те почитуваат и мажите. Никогаш немој да дозволуваш да те користи некој за било која цел или пак да бидеш втора, можејки да бидеш единствена и сакана. Не мора на ова да гледаш како на нешто којзнае колку страшно или грешка, туку како на една лекција. Општо познато е дека ваквите ситуации како твоите завршуваат вака, сега тој ќе си продолжи со девојката, а тебе ќе се прави како да не те познава. Meсто за запаѓаш во депресии и да се повлекуваш во себе, едноставно нема потреба од тоа туку исплачи се колку ти се плаче, тагуваш колку ќе тагуваш и продолжи си напред. Не дозволувај еден таков идиот да гледа дека се уништуваш ради него, верувај не вреди. Исто така не дозволувај поради некои непознати луѓе од форум да се чуствуваш уште полошо. сите што пишувае овде сме правеле грешки некој поголеми, некој помали и ќе продолжиме да правиме, нема бегање од тоа. Секој човек заслужува да биде почитуван и сакан, што било поминало главата горе и продолжи си напред.
И овде ренде се напраивте.. А да ни олесни на сите, да го најдеме идиотов па јавно да го распнеме да служи за пример, шо викате, м? За мадиња, да ни виси надолу. Зошто само по Америкиве гледаме случаи каде што побеснети жени си ги кастрираат неверните им мажи и дечковци? Треба тој тренд на лудило да зафати и кај нас.. да им влезе малку страв во коски на маживе, да се свестат малку што прават. Мажите се криви за се! хаштагГрлРеволушн хаштагМенДаун Спојлер сама ке си се испратам надвор од темава.. хвала пријатно довиџења.
Си погрешила. Сепак ти бил прв и си можела да одбереш некој во кој имаш повеќе доверба и повеќе си значите еден на друг а не некој кој има девојка. Очигледно е дека со ваквиот однос тој нема намера да продолжува понатаму со тебе. Веројатно си му се допаднала и посакал да биде со тебе на кратко, тоа е тоа. Многу ме нервираат вакви машки кои покрај тоа што веќе имаат девојки, ги изневеруваат на сите страни. Подобро често да ги менуваат отколку да лажат некоја и да ја прават на будала. Но тоа е што е. Нема назад но и не е некоја незнам каква трагедија. Ќе си најдеш многу подобар. Погоре прочитав коментари дека можеш да се потрудиш и девојката да дознае. Да можеш, можеби ќе направиш и да му раскине ама зависи колку тоа ти значи. Може и таа си шетка лево десно па таква врска и одговара. Можно е да не му е прв пат и да си знае со каков дечко е. Ако не, барем ќе и ги отвориш очите да не ја прави на будала типот. Само и да не се заедно не значи дека ќе биде со тебе, имај го тоа на ум.
Ти од тие машки изгледа си што го ценат женското по невиноста. Или многу си мал и не размислуваш како што треба. Ти кажав и претходно, кога-тогаш и таа што прв му е некој што го сака ќе се скара со него, а тогаш уште потешко ќе и е. Не реков да е со некој непознат, пази што пишуваш
Си згрешила што си се впуштила во тоа иако си знаела дека он има врска,тоа што си го направила си требала со некој што ќе ти биде се заедно што ќе бидете,некои феминки кажаа дека е виновен и он да и он е виновен што ја извретел девојкава како сака и што му мрда опашот мн за ваквите само бесење на плоштад. Една феминка даде предлог да и кажеш све на девојкаму и да во право е мислам дека треба такво нешто да направиш да знае тоа девојче со каков идиот си има работа и дека он не ја заслужува пошто на све столици не се седи!
Мене ми е многу жал што толку брзо се предавате на такви незнам како да ги наречам, и сега невиноста си ја дала буквално ко за в канта, заместо да ја дадеше на некој шо ќе те сакаше и почитуваше. Ѕhit happens
Mene idejata da I kaze na devojka mu mi e totalno bes vrska. Ova ne e film tuku realnost, sto mislite kako ke izreagira devojka mu? Sigurno nema da i pruzi raka I da i cestita Nie devojkite znaeme da bideme mnogu naivni koga se vakvi raboti vo prasanje pa dosta cesto ja obvinivame devojkata deks ni ja rastira vrskata, a deckoto nikomu nisto Realnosta e deka da, devojceto treba da znae so kogo si ima rabota ama znaejki kako reagirame poveketo jas ne bi se osmelila da kazam Znaci ne site ama poveketo sepak spored mene idejata da kaze na devojka mu neka otpadne.
Бре бре бре, кои филозофии ги удривте. Сексот е секс, водењето љувов е водење љубов.. Кај нив немало ни грам љубов или било какви чувства. Ако тој легнал со некоја (во случајов девојкава) за да си го направи меракот и да си се испразни е една работа, а тоа што таа му дозволила да ја изврти е друга работа.. Можам со 20 души да легнам за секс, без грам емоции, што не значи дека ќе легнам, само хипотетички зборувам во моментов, ме прави тоа курва?! Баш ми е гајле. Сум си го направила меракот. Да, имам пишано на форумов дека ми се има случено, но само со еден (пред да тропнете некоја зелена, не е женет, не е во врска), не со 20. И не верувам дека ќе се повтори.. Но и да се повтори, на тоа не гледам како да сум дала нешто на некого, туку мене ми требало секс, него исто...хормони до плафон, привлечност, хемијата си го направи своето... Сакам да кажам, на сексот гледам баш како на секс, на заебанција велам - тоа е влези - излези, 10тина па и 20минути и секој на своја страна.. Дури и со дечко во долга врска ми се има случено чист секс, без грам емоции во истиот.. Мислите дека само мажите можат да легнат со некоја без чувства? Извинете што ќе ве разочарам... и жените можат. Ама затоа моментот на водење љубов, за 1000 секс партии не го менувам.. За тоа можам да пишувам на долго и широко, не ми ни беше тоа муабетот. Само сакав да кажам дека многу филозофирате за џабе.. Фактите дека: Таа не е веќе невина Ја изгубила невиноста на глупав начин Тој ја изварал женската Тие немаат иднина .. ..се единственото за кое вреди да се дискутира А и кога подобро ќе помислам, девојкава прашува дали згрешила... само тоа ја интересира.. Затоа што свесно си легнала со типот, сакајќи да изгубиш невиност - не си згрешила ништо. Грешникот е тој. А ти, продолжи си со животот исто како никогаш да не си легнала со него А кажување на женска му.. стварно?! Пак ќе се запрашам - во кој век живеете?! Оставете проблемите меѓу нив, да останат таму..не бидете вие причина за нечии проблеми и онака порано или подоцна се се дознава
свесно си легнала со него сакајќи да ја изгубиш невиноста ок, но можеше да ја изгубиш истата со некој сингл тип што би те почитувал. се случи што се случи, нема назад. глава горе и напред! ти само прекини секаков контакт со него и продолжи понатаму. не дозволувај некој непознат да ти го расипи денот. да ужас е знам, и јас имам напишано тука во форумов многупати за некој мој проблем и наидував на доста дрски коментари. запамти дека некои од нив сториле и полошо, некои не, ама такви се луѓето, не гледат за себе и да го средат своето а први се да гледат за другите и за туѓото... реално, батето е крив за цела работа, не си можел к*рето в гаќи да си го чува. тој самиот си ја уништи врската со то шо ја прај будала девојка му, со то шо си го напрај меракот со девојкава овде, плус понаивна и сеа ќе се понаша ништо ко да не било, а сигурно не е ни прва ни последна колку ме нервират ваквите..... некои феминки велат да и кажиш на девојката, и јас велам така да напрајш. па нека знај чупето со кој будала си има работа а за феминките шо велат не јас никогаш не би напрајла вака-не се прајте деви марии! никогаш не вели никогаш (на крај можи обратно да се случи), не знајте какво е вашето утре. ако не вие, еден ден можда вашите деца ќе го напрат ова. не вреди шо ја испонавредивте девојката до тој степен (секоја чест на исклучоците). сите сме луѓе сите грешиме и то е ок, ама човечки е да се научи лекција од грешките и да не ги повториме истите. и не заборавајте дека осудите ќе ви се вратат еден ден, ќе се најдите во слична/некоја друга можда и полоша ситуацција и како вам ќе ви биди така одма да ве осуди некој друг со најлоши можни навреди? неубо, така? епа не му го прави на другиот она шо не сакаш другиот да ти го прави тебе! толку од мене.....бидете поздравени ДРАГИ ЛУЃЕ.
Не би требало да претставува проблем ако девојката или момчето си бараат девојка или момче за една вечер. Сосема нормално, и на место. Се додека се најде правата личност до вас, секако дека ќе шарате ваму таму. И двајцата не сте згрешиле, и можете повремено да си се видувате доколку немате некој друг. Единствен проблем е што кога ќе се навикнеш на таквиот живот, и кога ќе ја запознаеш вистинската личност, секогаш ќе те копка дали пак да го направиш истото.
Затоа што таа не е обврзана кон никој и никого не изневерува. Не е ни за пофалба, далеку од тоа. Ама кривицата се знае во кој е. Во оној што се обврзал на верност и не бил способен да го истера истото до крај. Не знам што не е јасно, ова воопшто не е феминистичка хипокризија.
Од каде ќе знаете вие дали тој се обврзал на верност. Типот да не најдел со кого да изневерува, немало ни да изневери. Штом утврдувате одговорност, треба да бидете свесни дека двајцата ја носат еднакво. Ако сакаш да бидеш човек, човечноста треба да ја покажуваш и кон другите луѓе, не само кон оние кои ти се блиски.
Се согласувам со болдот потполно. Ама тука веќе станува збор за нешто друго, "материјал" за изневерување секогаш ке има, услови уште повеќе. Не можeме сеуште да се потпираме на онаа старата.. "курва била, умот му го свртела" или како и да го формулираат. Факт е дека никој никому не може до толку мозок да му испере и да го натера да повреди некој свој близок кој наводно толку многу го сака за една банална партија секс, што пак идиме до фактот дека и сепак тој некој не бил толку посветен и човечен спрема оној со кој гради љубовна врска од две години што воопшто не е мал период, па да се рече дека не бил обврзан на верност. Јас сум за емпатија и човечност спрема сите човечки суштества и спрема оние кои ги познавам и оние кои ги среќавам за првпат и ваква постапка не одобрувам, никогаш не би влегла во љубовен триаголник, но сепак стојам на ставот дека најмногу крив и за осуда е оној што изневерува. На оваа тема имам многу размислувано од причина што ми се случило и мене истото и да речам дека сум била длабоко повредена е мал збор, душата парче по парче си ја собирав месеци, но тоа не ме спречило да размислам трезвено дека вината не била во никој друг освен во тој кој ми го забил ножот во грб. А тоа го може само некој со кој сум имала изградено близок однос, никој однадвор неможе да ме повреди без согласност на оној кој ми ветил верност, никој однадвор неможе да ми го "земе" ако тој не се согласи на тоа. Затоа осудата припаѓа стрикно на оној кој се впушта во таков однос знаејки дека ке има последици од големи размери кон некој толку близок. А да не го спомнувам и манипулирањето на дневна база и сите глупости што одат со тоа. Нула човечност и емпатија.