Од мојата 5-та година имав голема желба да пливам, ама многу ми беше страв. Татко ми ме учеше, ама џабе, ми беше страв. Некаде околу мојата 9-та година се запишав на пливање, но сеуште не бев сигурна се до следниот одмор кога само што влегов во вода почнав да пливам. Сега немам воопшто страв, сум одела во многу, многу длабоко.
Не. Веројатно и стравот за воопшто да пливам е зошто ме има однесено водата ко се праев фраер ко бев мала Многу посигурно се чувстувам да нуркам и под вода, ама над вода веќе не се ни обидувам и радо би се шлапкала во плиткото (позитивна страна: са на одмор со друштвото си имам друштво за шлапкање во плиткото )
Не знам да пливам но сакам да научам. Некогаш си мислам дека можеби е касно сега на 20 години да учам, што знам, но дечко ми вика дека мора да ме научи
Знам добро да пливам и обожавам пливање. Ама имам нула кондиција така да... Иначе се научив на класичко македонски начин, ме фрлија в базен и ми рекоја мафтај со рацете Се поднапив тро вода, ама на крај стигнав до крајот на базенот... И после си реков тогаш ко не умрев не умирам и ми помина стравот.
Пливањето ми е омилен спорт...Јас не знаев да пливам до пред 2-3 години..Одев на тренинг и од таму научив. ..За само 2-3 дена научив да пливам. .Би научила и за пократко време но беа многу деца и не можеше само на мене да ми посвети внимание. . Знам да пливам:грбно, градно, крауч, делфин.
Да, но незнам зошто во езеро ми е страв во длабоко да одам а на море немам проблем со стравот колку е длабоко под мене и колку сум оддалечена од плажата
Не знам и многу ми е криво поради тоа, затоа што јас сум човек кој многу ја сака водата. Имам желба сèуште и мислам дека никогаш нема да ми згасне за да научам, меѓутоа не сум научил поради што сум немал можност за одмори и така остана.
Мене ме беше мн страв од водата,а ја сакав. Кога влегував и кога водата ќе ми беше над коленици не можев понатаму да продолжам да одам.Ама татко ми ми помогна со гума (ова кога бев 7/8 години) и така две три години со гума пливав потоа со муслулчиња на дување и на крај се научив да пливам Но до ден денес не сакам да одам до многу длабоко..