Дали имате страв да легнете да спиете?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Kristina.R, Feb 3, 2013.

1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Порано ми беше многу страв сега не.

2. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Тууу, и од тоа ли имало фобија, не сум знаела. :shake: Дефинитивно не се плашам, со душа чекам да ја допрам перницата и да потонам во длабок сон. Ретко и сонувам. :D

3. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Да.Кога спијам сама ја оставам неонката вклучена.Инаку цела вечер нема око да склопам.Не ми е страв од темници,туку едноставно неможам да спијам сама. :yawn:

4. nikiiii

nikiiii Популарен член

5. renata77

renata77 Популарен член

Некако не ми е јасно прашањево.
    Разбирам страв од темница,од природна непогода додека спиеш,од провала,од вампири,да испуштиш душа додека спиеш.....или пак можеби се мисли на сето ова заедно. :^)
    Како и да е,немам страв да легнам и да спијам. :) Повеќе имам страв да не се успијам,па затоа го местам и алармот и мобилниот. :lol:

6. tweety26

tweety26 Популарен член

Имам страв а незнам зошто.Често знам да не спијам со саати од страв.Или пак ќе почне паника да ме фаќа па се врткам лево десно а страв ми е глас да пуштам.
    Незнам зошто така...

7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Кога бев мала имав периоди на таков страв, но сега веќе доволно е само да ја навалам главава на перница и чао тути :)

8. Blue97

Blue97 Истакнат член

не? :o

9. Girl3105

Girl3105 Нов член

И јас како тебе несакам да спијам од причина што се плашам од лоши соништа (често сонувам лоши соништа), но пред да си легнам се трудам да не мислам на тоа мислам на нешто друго и така се смирувам и заспивам.Пробај да не мислиш премногу на тоа те разбирам дека ти се плаче ама тоа е пробај да не мислиш на тоа мисли си на нешто убаво,мисли што ќе правиш нареднито ден :)

10. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Сигурно си се уплашила од нешто чим така ти се случва.
    Земи преку ден трчај вежбај физички биди многу активна па ко ќе легниш да видиш дали нема да заспиеш.
    Запали си светло некоја ламба и не мисли на глупости.
    Не се плаши од соништа, па то се само соништа.

Јас имам сонвано толку лоши соништа шо сум се разбудила и сум плачела оти беше сон фала богу. Сто пати ми се има случено. Па спијам ко ретардирана по 100 сати :emo:

Оди на бајач ако верваш во такви работи :lol:

11. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Имам страв да легнам да спијам кога сум сама во соба и да е чита темница, инаку така не :yawn:

12. LadyNitro

LadyNitro Активен член

Каков страв, од двај чекам да си легнам :lol:

13. Anne15

Anne15 Истакнат член

Не,во главно ме ми се страв.Ќе си легнам и заспивам.
    Но има моменти кога ме обзема страв,помислувам на глупости,но брзо поминува.
    Кога ќе ви дојдат тие моменти,размислете дека тоа воопшто не постои,дека сами тоа си го замислуваме односно дека се тоа е фантазија.Верувајте подобро ќе ви биде.
    И мајко му не гледајте хорори и не читајте глупости пред спиење. |(

14. Kikka.C19.20

Kikka.C19.20 Нов член

А зашто уствари ? Не деца за да се плашат :lol:

15. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Некогаш знам да се плашам но тоа е кога ќе гледам нркој хорор филм и одма се сместувам на кррветот од сестра ми :lol:

16. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Кога сум тешко болна да, се плашам да не ми се случи никогаш да не се разбудам.

17. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Немам таков проблем..
    Одма легнувам и одма заспивам :)

18. okcenzi

okcenzi Популарен член

Ист случај сум и јас. Цели 5 год ретко да засијам навечер, секогаш седам до изгрејсонце и еве барам психолог за помош. За да заспијам ми требаат барем 2 помали светла вклучени и обавезно компјутерот. едното светло ми е диодно ( батериско) за во случај да снема струја. Само тогаш можам да заспијам.
    И еден совет од мене. Никако некој да ги слушаш ако ти речат дека клинот со клин се избива. Не. Никако немој да те натера некој да седиш во темно, за да го победиш стравот, дека дури тогаш ке бидеш преплашена.
    Обавезно да си чуваш батериско светло под перник. ЗАДОЛЖИТЕЛНО. Ако те фати страв и паника и она гушење во вратот од кое немаш ни глас, одма пали светлото. Ке најдеш сила за тоа, но нека ти биде при рака.
    Сигурна сум и дека кога се будиш си преморена и под стрес. И уште ако ја кршиш вилицата и забите на сиење, ке ти треба 2 часа, за да ти помине болката па да можеш да јадеш. Ако го правиш тоа, мораш да побараш гумен заштитник, барем за едната вилица, дека така си ги рониш забите.

Уф кај ме потсети. Кој ке чека уште 5 часа да се раздени.

19. eloves

eloves Популарен член

Ако сум прочитала некоја страшна приказна или гледала некој страшен филм да.

20. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Долго време си чекала за да побараш помош... Може ти се случило нешто во тој период што сега имаш страв од спиење во темница (а тоа со компјутерот ми е малку чудно.. може да крие нешто :^) ). Кога спиеш бе ти душиче, ако ноќта ја преседуваш? :|
    Иначе, мислам дека проблемот може да се реши ако најдеш добар психолог. Такви работи се случуваат и не е ништо страшно, само не требало да се мачиш толку долго. Колку повеќе време поминува а проблемот не се решава, ти си го сфаќаш како секојдневие, рутина. Во секој случај, биди упорна, побарај помош, и ќе ти биде полесно. Се надевам ќе го решиш проблемот, па ќе ни се пофалиш дека сега можеш да спиеш без проблем, кога сакаш и каде сакаш... ;)

okcenzi likes this.