1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали и колку зборуваат жените отворено за сексот на форумот и надвор од него?

Дискусија во 'Секс' започната од WildMk, 1 ноември 2018.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Со инка не се тура...

2. Beauty.Mar

Beauty.Mar Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2017
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    1.159
    Кратко и јасно-не! Се срамат бидејќи знаат дека околината ќе ги осудува за нешто што е најнормално и природно. Затоа мене не ме занима и си кажувам отворено за се поврзано за секс.

На buba4e89, Роберт 7, diskreten32 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. cavalli

cavalli Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2016
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.616
    И јас си зборувам отворено за сексот, но со одредени личности. Не се срамам, кога ќе ме прашаат за совет, одговарам отворено. И ние имаме права да разговараме за тоа.

На Biny, Desi1991k, Frederik и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Leotrim

Leotrim Нов член

Се зачлени на:
    8 јуни 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    12
    Ne zboruvat bas a imat pravo zs cudna okolina imame nie tuka u mkd odmah lugevo ke nafrlat nesto

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.864
    Допаѓања:
    25.303
    Зборувам , но зависи со кого . Не секој ми прија за отворен разговор за секс . На пример , со маж ми и золва ми сум доста отворена . Од друга страна пак , со мајка ми и сестра ми никогаш не сум била отворена .

На diskreten32 и WildMk им се допаѓа ова.
  6. Cooper MK

Cooper MK Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2019
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    13
    Мислам дека во зависност од соговорникот, жените зборуваат отворено или не. Ако се работи за некој 'недозреан' кој мисли дека ако женско му збори за секс одма ќе и го опне.. секако дека нема да зборат пред такви ..

На FRANCUZINOT, lovestoneddd и WildMk им се допаѓа ова.
  7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.923
    Допаѓања:
    35.757
    На форумов не баш, ама надвор од него да. Со старосватицата сум најблиска околу оваа тема.

На makedon81 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Добар одговор...(y)

9. SugarHoney

SugarHoney Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2019
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.458
    Не ми е табу сексот, зборувам и со другарки и тоа дури ни е честа тема на разговор, па дури и со другари доколку е потребен совет или нешто.

На beauty&beast, makarov и SummerGirl им се допаѓа ова.
  10. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.429
    Знам да се шалам на оваа тема, но отворено околу моите активности не разговарам со никој, нити пак сакам да слушам кога некој ми кажува детали.

11. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Се додека зборо курва, ороспија и слично го сваќате како навреда, понижување и од што треба глава да се ведне секогаш жените ќе ќутат и ке муцнат само дека со еден имале со кој биле во врска. Јас мислам така бидејки секогаш ке ги има тие погрдни зборови ама ако им дадеме тежина ке не навредат ако не нема. И мажите ако дадат тежина на зборо курвар, швалер ако веднат глава на тоа и нив ке и биде срам отворено да разговараат ама не и дале тежина на тие зборови и затоа имат право на отворен говор за таа тема.

На Indiegurl, buba4e89, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.
  12. me again

me again Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2018
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    270
    Zboruvaat , onie so koi se imam zapoznato na podolgi stazi( zboruvam za zenskiot svet od forumov ), sekako deka zboruvaat, pokraj site opsti temi, nevozmozno e seks temite da bidat izostaveni.

На beauty&beast му/ѝ се допаѓа ова.
  13. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    За мене лично сексот не е табу тема. Напротив, сосема нормално, природно нешто, дури и ми е чудно што кога ќе се спомене зборот или ќе се начне темата, тоа е проследено со кикотење, дофрлање, шепотење... Секако не споделувам се' со кого било, но не молчам ако имам некаков проблем и не ми е проблем да дадам совет и мислење.

На Arjanit2021, Bozica1980 и Роберт 7 им се допаѓа ова.
  14. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.882
    На форумот сум видела многу пати отворено да се зборува но најчесто од некои кои се зачлениле само за да прашаат нешто или да си разрешат некоја дилема и толку. Потоа тие членови не се активни. Има мал процент на членки кои отворено зборуваат. Јас имам пишувано и тоа резултираше со осуди, безобразни пораки ми стигаа од машки членови, разни понуди и лични прашања. На форумот прекинав да раскажувам откако бев препознаена од некои луѓе. Не дека се срамам, но не сакам некои ограничени умови да шират муабети за мене. Со блиски пријателки отворено разговарам. И тука ако некој праша одговарам, но за личните искуства гледам да се воздржам од причината која ја наведов.

На buba4e89, beauty&beast, FRANCUZINOT и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.911
    У глобала многу често разговарам за секс. Луѓето со кои се дружам не се некои на кои сексот им е табу тема без разлика дали се сексуално активни или не. Воопшто не ме интересира кој што ќе помисли за мене или слично. Сексот треба да се доживува како најнормално нешто бидејќи е дел од сечие секојдневие.

На hermosa, beauty&beast, FRANCUZINOT и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Не се зборува за секс на форумот, оти има еден куп предрасуди, не само од мажи, туку и од жени.

Знаете дека експлицитно се изразувам и псујам...
    Е, спомнување на зборот 'кур', развива толкава аверзија во некои членки, што во нивната 'возвишена мудрост' ништо друго не заслужувам освен да бидам означена како 'курва'.

Има самоцензура, огрооомна кај жените.
    И сами си наметнуваат некои глупави 'морални норми', од кои нема никаква корист, ама има огромна штета и ја перпетуира опресијата врз нив самите, како и сите жени.

Жена која е сексуално активна, или уште позачудувачки жена која е во брак и веќе има родено, да рече дека е гаден зборот 'кур', е лицемерие.

Метри и метри кур имаат напикано во себе, ама зборот 'ги тревожи'.
    Немој молим те |(

На Indiegurl, Herrera, prominent и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Не можам да се согласам со тебе околу реченицата 'метри и метри'. Тоа е висок просек за наше поднебје. :D

На oblace1, prominent, Sejfullai и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.020
    Мене ме учеле кур и пичка се агресивни некултурни зборови, уличарски што би рекле, треба да се употребува вагина и пенис и слично како по дипломатски зборови или така нешто.
    Е сеа ја лично гледам да идам по дипломатскиот пат ама знае и некултурните зборови да излезат дефинитивно, мислам дека форумов ме расипа, или на добар пат е за тоа. Тоа е, што да правиш вакви невини дечиња се расипуваат многу лесно.

Друго за сексот, не сакаат сите да зборат за сексот, особено на форум каде што сите читаат, можеби во приватни пораки или на кафе со форумџиките да се опуштат и да почнат дрти муабети и остало, ама вака не можеш да ги караш што не се збори на форум за секс.

На Amellie13, Celltica, Sejfullai и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Никаде не сакаат да зборуваат, оти е биг ноу-ноу.
    За манџичиња ќе си збораш, инаку ќе ти залепат етикета - факт.

“Сакам да ме изеба ко да нема утре“
    “Ако сакам да го ебам некој, ќе го ебам“
    “Сквртнав за прв пат!“

Е на вакви изјави, бан имам добивано... и не само овде, и на други места и онлајн и офлајн.

Зборувај ми за 'дипломатија'

На S.W.A.G и BiciBib им се допаѓа ова.
  20. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.563
    Допаѓања:
    38.644
    ^ Па Вајлд, има нешто што се вика приватност.Не знам како им се лутиш на жените што не сакаат да споделуваат интимни работи каде што ќе стигнат, посебно на форумов.

На Indiegurl, Bitter-Sweet, christinnn и 5 други им се допаѓа ова.