1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали и колку зборуваат жените отворено за сексот на форумот и надвор од него?

Дискусија во 'Секс' започната од WildMk, 1 ноември 2018.

1. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.139
    Голема улога тука има тоа што повеќето се знаат и ван форумов, поголема анонимност помалку стегање кога се такви муабети у прашање. Али на крај краева секој е доволно возрасен за да си има преференци за секојдневните муабети, ко што ти сакаш да збориш за секс некој сака за манџи да збори и не го глеам проблемот :D

На cresa-jagoda, Tajnaotrovna и Nausicaa им се допаѓа ова.
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Не е точно дека за манџиња зборат, се убив рецепт за колачи да барам - ништо

Зошто не се зборува за секс?
    Па од две причини воглавно- задоволни се и нема што да зборат, фино си го доживеат.
    Не се задоволни и срам им е, не сакаат да зборат за тоа, не се чувствуваат пријатно.

Лично:
    “Сакам да ме изеба ко да нема утре“ - нема да пишам на форум, ќе го нападнам па ќе ме изебе ко да нема утре :D
    “Ако сакам да го ебам некој, ќе го ебам“ - Ќе го ебам, нема да пишам на форум
    “Сквртнав за прв пат!“ - сум сквитнала милиони пати, ништо посебно. Поубаво ми е кога не сквиртам. Не ми е нешто ни за фалење ни за замерување.

Јас зборам за секс, еве. Ама моето зборење секогаш е насочено кон штетни пракси кои се промовираат како емпауеринг. Немам потреба како маж да дојдам и да зборувам за секс на форумот. Истото тоа однесување и од мажите ми е гадно, оти се карактеризира со сведување на парнерите на објекти. Не мора да се однесувам како најниското од мажите за да се чувствувам еднаква, ни на сексуално ниво ни на билокое друго.
    Не сум еднаква, супериорна сум.
    Клиторисот има многу многу повеќе нервни завршетоци од пенисот и as far as we know служи само за задоволство. Ни еден маж не може со таков орган да се пофали :D
    Додека нему да му дури и дојде близу до свршување, јас сум свшила куп пати :D
    Преуморна од сексот, немам време за расправање колку ми се ебе по форуми. :rofl:
    Ама за се што е погрешно за женската сексуалност сум секогаш тука да дигнам галама.

Не е муабет за секс само "ми се ебе", има куп видови муабети за секс.

На Jana06, cresa-jagoda, Nausicaa и 2 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Не се лутам, згрижена сум.

4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    We certainly hope so :D

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    И тоа им дава право да осудуваат и вреѓаат оти некој збора за секс?
    Знаеш колку пати се случило дроб да ме напраат заради тоа што сум била 'вулгарна'?
    Да не зборам за 'титулите' како: Курва, Неморална, Како ќе сум си го воспитала детето.

А шо е најсмешно, не ми е гајле за мене.
    Не сакам ќерка ми да расте и живее во средина која ја осудува нејзината сексуалност.
    Не сфаќам како не им е гајле ни за нив за нивните ќерки што им живет во заедница која ги дискриминира и потчинува, па дури и да ја поддржуваат таквата заедница.

6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Не е битно ти дали пишиш или не.
    Не пиши, ама и не вреѓај некој што пиши.

7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Свашта сметаат луѓето за навреда во денешно време :D

Да направиш некого дроб значи да го помодриш од тепање.
    Не си тепана на форумот, нити си помодрена. (Недај Боже такво нешто)

8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Не твоето, туку општо: За сите кои како тебе мислат, нека не пишуваат, ама нека не јадат и лајна за другите.

И не навлегувај во семантика, ич не е смешно да си жена во конзервативна заедница.
    Не знам како не си заприметила до сега.

9. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Монопол над форумот да не сакаш бе Вајлд?
    Одредени челнови ептен многу се занесувате со контролата на што смее и што не смее да се пишува.

10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Не монопол.
    Почитување на правила и лична култура.
    Никој нема право да навредува луѓе кои не му се вклопуваат во концептот за 'правилно однесување'.

Не ми е јасно, зошто ми се инаетиш?
    Нели си ти феминистка?

Стотици постови имаш за феминизмот.
    Или, едно збораш друго прајш?
    Ко повеќето впрочем...

11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Па што дојде тука да ги навредуваш другите за "манџичките"?
    Или сакаше да кажеш "никој не смее мене да ме навредува, ама јас смејам секого, оти јас сум освестена а вие сте конзервативни, тупи и со испрани мозоци?"

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Манџичка е навреда?
    Од кога?

И кај пишав 'тупи испрани мозоци'?

13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Да не се збори за секс е навреда? Од кога?

14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Кај пишав такво нешто?
    Читаш за да прочиташ, или за да се контраш?

15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Ова мислења ваљда се објаснува. Смешен став, сите се против тебе. Ти некако кутра, неразбрана, револуционерна. Само ти се знаеш и се умееш.
    Жално Вајлд, жално.
    Не знам од кога цел на феминизмот е да се навредат сите жени за да се издигнеш ти "духовно".
    Немам јас ништо со тебе и со тоа што ти си го замислила како феминизам, за среќа...

Толку од мене.

16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Ти си арогантна и ги гледаш сите одозгора, не ми проектирај врз мене.

Не сум го 'замислила' јас.
    Феминизмот налага слобода за секоја жена да биде она што е и да нема ограничувања и навреди и дискриминација заради нејзинот животен избор.

Или не беше така?

17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Темата не е феминизам. И не, не беше така.
    За гледање од горе, да почнам од тоа дека немаш никаков осет за класна распределба и класна дискриминација, дека сите ги гледаш од очи на богаташица која не мора да работи оти маж и носи и повеќе од доволно. Па на сите им кажуваш како треба да се изборат за работнички права, ко Марија Антоанета, некоја.
    Друго, феминизмот е револуционерно и филозофско движење што се бори за отстранување на ставови и практики кои промовираат нееднаквост или потчинетост на жените, а се базираат на препоставката дека мажите се супериорни над жените.
    Феминизмот не е групна терапија, нити е индивидуална психолошка помош, нити е движење во кое исфрустирани жени од средна класа кажуваат како е најдобро за сите други. Најмалку е за лечење на своите фрустрации. За тоа има куп други места и институции.

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Темата е директно поврзана со феминизмот и опресијата на жените поради нивната сексуалност.

Заборави на момент оти ова го пишува некој кој не ти е по воља, и размисли за тоа што пишува.

За психолошки проблеми, пишувам на тој подфорум, овде зборувам за самоцензурата.

Колку си инает... неверојатно.

А гла сечам дека ме разбираш шо зборам.

19. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.237
    Допаѓања:
    27.826
    А зошто мислиш дека само заради срам не зборуваат жените или општо луѓето за секс? Мене не ми е срам, ама па немам никаква потреба да зборувам со рандом луѓе за мојот сексуален живот.
    Не знам зошто треба да се сметам за "ослободена од стегите" само зошто зборувам за секс, притоа со вулгарни изрази, барем вулгарни за мене, кои беа наведени погоре. Мене така да ми збори било кој маж или жена, нема да мислам дека е либерализиран/а, туку дека нема никаква елоквенција за да се изрази.

На cresa-jagoda, Angie1432, Sky-butterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Зборувам за оние на кои им е срам и кои осудуваат друг ако зборува.