1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали и колку зборуваат жените отворено за сексот на форумот и надвор од него?

Дискусија во 'Секс' започната од WildMk, 1 ноември 2018.

1. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Па види, немам проблем другарка да сака да сподели некој интимен детал ама дефинитивно ќе се осеќам чудно и кринџ ако фати во детали да ми раскажува каков им е сексот.

2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Зошто?

3. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Пошто апсолутно не ми е битно ниту ме интересира кој свршува повеќе од неа и дечко ѝ или каква му е спермата, или дали добро ѝ ја лиже или она го бакнува после пушење.
    Па ни на гинеколог не кажуваш ЕПТЕН во детали нели?
    Не дека ќе ја сметам за безобразна ама чудно е едноставно.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    На гинеколог кажувам детали кои се поврзани со здравје.
    Ама муабет со другарка, не е муабет со доктор.

Ок е да не сакаш да слушаш детали.
    Јас сакам и да слушам и да кажувам детали.

Се што очекувам е: Ти да си ти, јас-јас; и ни ти мене да ме навредуваш за тоа што сум, ни јас тебе за тоа што ти си.

Ме сфаќаш која ми е поентата?

5. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Епа не мораш да ги сметаш за нешто поинакви тие што не сакаат да зборат од тие што сакаат.
    Сум зборела со другарка онолку колку што се осеќам удобно и она ме прашала и ми кажала во разумни граници.
    Ок ми е сосем зезање на такви теми, ама друго е да кажеш за себе и да знаеш дека некој знае директно.
    И дм не споделува до детали што прави со мене. Додуша не го прашувам детално што муабет прави со другари ама еве знаејќи го, не би споделил повеќе од она што очекувам и што сметам дека е во ред.
    Да, знам дека сите за мене или за дм или за било која личност знаат дека јас или таа личност сме се ебеле. Ама знаеме за скоро секој пар со дете дека го правел истото па сигурно нема да им речеш - абе знам дека сте се ебеле, што се срамите сега да зборите.

6. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.237
    Допаѓања:
    27.826
    Ама ние не можеме да знаеме дека стварно им е срам, освен ако не кажат срам ми е да зборам.
    Посебно денес има толку многу начини правилно да се информираш за сексот, а тоа не е ни форумот, ни споделување предетални искуства со другарки.

Лично муабети за манџичиња ми се поинтересни од муабети за секс, оти немам потреба, ни желба да слушам туѓи сексуални искуства. Не сметам дека е здраво цела интима да ја распостилаш насекаде, па крај краева и не е само моја интима, туку и на партнерот.

Последна измена: 2 ноември 2020
    На Dust, fana, Billy Idol и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Ако некој не сака да слуша детали, нема да го седнам и да му речам "ама мораш да ме слушаш, ако не ме слушаш патријахално си одгоена"
    Ако не сакам нешто да слушам, има право да не го слушам.

Сме збореле со другарки, и за сперма и за секс и за што правиме, што ни прават, што сакаме, што ни е убаво.
    Сето тоа сме збореле. Кога бевме млади и навлегувавме во сексот. Кога уште се не знаевме, па споделувавме искуства и се учевме.
    И сега ќе видиш куп жени како споделуваат искуства кога дојде некоја што е може да сврши, што дечко и и бара нешто ама не и е удобно, кога има проблеми. Одма куп совети за како да го надмине. Еве, не сум видела да седиме тука и да се преправаме дека немаме секс, или да викаат дека штркот им ги донел децата.
    Жените не се опресирани поради нивната сексуалност, туку поради нивниот пол.
    И целиот твој пристап кон сексот е неверојатно патријахален.

На cresa-jagoda, BiciBib, happygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    @WildMk а тебе океј ти е маж ти со другари да збори каков секс имате до детали? Па каква ти е вагината па не знам што...?
    Оти јас би се осеќала грдо, ипак ко што кажаа погоре не е само моја или само негова интимност.
    Мада што и никогаш може да не дознаеш што зборат, ама сепак јас не кажувам сѐ, не сакам ни тој.

Едит - јас обожавам муабет за домашен фитнес:rofl:, па некој што не сака да збори и да ме слуша нема да го напрегам. И така е за секоја тема.
    Додека пак другарка што ми кажа дека сака да вежба дома и почна ја бомбардирав со совети.:rofl:

На fana и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.563
    Допаѓања:
    38.644
    Зошто да си загрижена?
    Ако некоја не пишува на форум дека ѝ се ебе секој ден, не значи има одбивност кон такви муабети.Има со кои луѓе си повеќе опуштен да збориш на различни теми, а со кого имаш граници.Впрочем за сѐ е така, не само за теми што вклучуваат секс.

Значи, повеќето од луѓето имаат чувство на приватност и не сакаат својата интима да ја споделуваат со секого, а не дека во нашево општество е толку стигматизиран сексот што не дај боже жена да збори за него.Ок, може за 60+ важи ова, јас зборам за помлади луѓе.

Во средно имав една од клас што кога доаѓавме на кафе после часови спонтано ни раскажуваше на сите за нејзините искуства, ама до најситен детал иако не се дружевме многу.Дали ме интересираше? Не, ниту па имав потреба да знам.Ама ете, некои воопшто не знаат да ги сочуваат работите за себе и имаат потреба да бидат отворени кон секого.За мене тоа е наивно, ама воглавно поентата ми е дека се работи за карактер, а многу помалку за тоа дека сме во некаква "неудобна" позиција како што пробуваш да нагласиш.

На marija305, Billy Idol и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Не им кажувајте на другите што и како прават и зборуваат.

Тоа е поентата.

11. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Еве пак ќе те прашам
    Океј ти е маж ти да зборува за ваша интима до детали?

Кој сака нека збори ама ако некој неќе да слуша, не треба да биде одма осудуван и сметан за...затуцан.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Не ми пречи.

13. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Интимата си ја чувам за себе. Блиска личност ако сака да сподели некои детали со мене, секако дека ќе ја сослушам, дадам мислење ако треба.
    Истото го очекувам и од партнерот. За нешто што ме вклучува и мене, не мора а не ни сакам детали да бидат пренесувани на негови другари/другарки.
    А општ муабет, совет, секако дека се сосема во ред.

На Billy Idol и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  14. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Епа мене јбг, ми пречи.
    Нема да ми е сеедно да знае другар му каква путка имам или колку гласно стенкам.
    Ни јас не споделувам такви детали за дм. Некои работи сакам да останат меѓу нас и само меѓу нас.
    А другарка нека збори, ама не пред мене кога не сакам да слушам.

И пак ќе ти повторам - не мора воопшто да значи дека се срамам.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Е добро де... рековме.
    Ти така, јас вака.
    Остај ме ти на мира, те оставам јас тебе на мира.

А не онде, примери со банирање, оти на некоја и' се 'згрозило' од муабетот.
    И уште да фрчат цело време навреди.

Скоро 16.000 постови имам на форумов, и пишувам на сите можни теми, ама сите од уста не го вадат муабетот дека 'само за секс зборувам'.

Ме разбираш?
    Исто ко тебе некој да ти го спомнува шамарот во скеој муабет... и во такви во кои апсолутно не се поврзани со шамари/секс.

16. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.020
    Повторно ќе се повторам себеси, и машки и женски зборат за сексот, и тоа зборат многу убаво и дрти, само не зборат јавно на форуми каде што читаат стотици или илјадници луѓе,што е сосема нормално. Такви муабети со луѓе што ти се другари/ки, блиски или евентуално со Јипи у лп, ама секако дека нема да сакаат на форум.

Е сеа другово.
    Да дојде некој да збори вака со луѓе кои не ги ни познава, да кажува изјави како тие првите две реченици горе е апла апла сељачки, знаеш да сме другарчиња или познаници од било каков вид па вакви муабети и реченици може бидејќи реално гајле ти е за речникот на тие што ги знаеш и ти се блиски, али на форуми или во живо некој вакви муабети да пишува е сељачки и реално нема да ги карам модераторите ако ги бришат или банираат корисниците со вакви муабети односно изјави.
    Е сеа проблемот е ако и други го зборат истото а не ги бришат него само тебе, али тоа е муабет за друга тема.
    За она сквртнав за прв пат, освен "да не сакаш точак да ти купам сеа" друга реплика не ми текнува, не е тоа секс муабет, ај да праша како да сквртам па некои со искуство да и објаснат па да се развие дискусија , ама ваква изјава е тотално како да кажам без да навредам, глупа е, бескорисна информација која ако некој ја избрише или банира нема да ми смени во животот. Ете.

Така да ако ти сакаш да си збориш за секс, слободно збори си, мислам да не биде апла сељачки, на никој не му смета тоа, али немој да се нервираш ако другите не се заинтересирани да ти прават муабет за тоа на форум. Бидејќи гледам од време на време у 40ка ќе влезеш со она ај за секс да збориме ама никој неќе и си зборат за манџите како што викаш, тоа си е нивно право, секако дека нема да прават со тебе муабет за тоа, као не те ни знаат, ни ништо. Се надевам дека ме разбираш што сакам да кажам.
    Јас сум сигурен да ги запознаеш форумџиките во живо подобро, ќе си имаш секс муабети и у детално и цел комплет седмица со помфрит, вака на форум освен општо сакам оваа поза или тројки или некоја техника, совети и помош, исмевање на пенисите на манијаците и слично, друго нема добиеш детално.

Последна измена: 4 ноември 2020
    На Angie1432, Tan4ence, Harper и 3 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    'Сељанка' сум де.
    Не можи сите да сме 'гратски'

18. insecure man

insecure man Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    38
    nekoi pisuvaat opusteno, nekoi voopsto ne.. zboruvam za tie forumdziki so koi imam pisano.... sekoj si ima razlicen karakter.

19. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.882
    Се мислев да отворам нова тема, но мислам дека и овде е соодветно да го пишам своето мислење.

Ме нервира тоа што сексот е табу тема. Неодамна ми се довери пријателка која не е задоволна од својот партнер на тема секс. Нормално и реков дека треба да разговара со партнерот и да пробуваат нови нешта, да го подобрат сексот на некој начин и двајцата да се потрудат. Ми рече дека нејзиниот партнер не би бил заинтересиран, не бил нешто многу по тие работи, секогаш имале досаден и кратокс секс т.е. quickie го викаат набрзина и ради реда. Таа била малку поинаква, сакала се да пробува и ужива. Со претходни партнери многу подобро и било. Размислувала веќе или да се разделат или да го изневерува само за да ужива во секс. Го сакала бидејќи се друго во врската им е совршено веќе 3 години, но сексот од почеток катастрофа.

Мислам дека баш затоа што не се зборува отворено за сексот се случуваат многу вакви работи, неверства, прекинување врски и сл. Зошто е толку тешко да го нормализираме муабетот за секс? Зошто другарка ми едвај ми се отвори мене да ми каже, а на друг не сака ни да спомнува?

Баш поради овие работи јас би гласала ДА за отворени врски и бракови. Првично мислев дека ако двајца партнери разговараат отворено и искрено дека можат да работат на случајот и да го подобрат сексот. Но сепак треба и да сакаат. Ако едниот сака а другиот не сака тогаш тешко ќе ја биде работата. Затоа мислам дека треба да се нормализира муабетот за секс и ако не се отворени и двете страни за промени, ако не сака едниот да се потруди да преминат во отворена врска/брак па да бидат задоволни секој на свој начин. Ако пак и тоа не е прифатливо тогаш можеби и треба да прекинат. Но решенија треба да се бараат. Барем тоа е мое мислење.

Јас не дека не сум задоволна од мојот партнер, или дека сум презадоволна и да е се супер, но кога нешто сакам му кажувам ајде да пробаме нешто имам желба. И пробуваме. Се има случено тој да ми каже дека нешто му пречи и не сака да му го правам, или да побара и тој нешто и се трудиме да си угодиме. Ама отворено разговараме, не во шифри и не премолчуваме, а никако пак јас не глумам оргазми, му кажувам и продолжуваме како што ни одговара на двајцата.
    За секс разговарам и со пријателки, пријатели, со блиски. И тука на форумот имам пишувано. Не ми е мене тоа нешто необично, нормално е. Ама во општеството наше гледам дека на голем дел им претставува проблем. Сите си имаме што да кажеме, зошто да се стегаме? Не викам јавно говори да држиме леле каков секс имавме и што правевме, туку ете сексот да се нормализира како тема на муабет, да не фрчат осуди од страна и прекорување со остри погледи и чудење. Има куп теми отворени од жени кои бараат совети за секс а не прашуваат партнер што сака. Од тука идат и фрустрации.

Последна измена: 22 април 2021
    На DraganFem, SugarHoney и cavalli им се допаѓа ова.
  20. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.237
    Допаѓања:
    27.826
    Би гласала да за отворен брак зошто сексот е табу тема и луѓето во бракот не зборат за секс?
    Мене ми нема врска едното со другото. За основен сексуален живот меѓу двајцата ако нема комуникација, баш па за отворен брак ќе се договорите.

На Angie1432, Idedemja, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.