И шеќер и сол користам. Кафе без шеќер не можам да пијам, ставам две лажички задолжително. Во благи работи секако. Со солта уште повеќе претерувам. Понекогаш и пред да го пробам јадењето ставам сол. Освен тоа, користам и многу зачини зашто сакам јадењето да има силен зачинет вкус
Минимално. Шеќерот го трошам само кога пијам какао или кога гости бараат шеќер во кафето.А сол, по малку во готвењето , а во салати не ставам воопшто доколку е можно.Само кога е неопходно.
Шеќерот го исфрлив од употреба од пред 7 8 год го употребувам минимално во какао т.е секогаш што и да приготвуваам ја намалувам дозата на шеќер. А солта од пред 4год тотално ја исфрлив од употреба кога јас готвам ни сол ни вегета не употребувам.
Шеќер само во кафе,а сол многу и свесна сум а тоа и за сите последици и колку е штетно.Секое јадење го посолувам ама не да бите `ртило солено баш по вкус.
ШЕќер конзумирам едино во торти, слатки, ама во напитоци - воопшто НЕ. Значи кафе чај - без шеќер. Е сол.....сол користам многу
Користам повеќе шеќер и тоа во торти, слатки. Кафе без шеќер нема шанси да пијам, ставам 2 лажици шеќер исто и за чај. Сол ставам само кога е неопходно.
Шеќер во кафе ставам малку, пијам средно несакам многу благо а па ни ептен горко. Сол во јадење многу малку дури сите по мене додаваат мене ми е супер. Во салати па не ни ставам сол.
Шеќер не се сеќaвaм кoгa пoследен пaт сум стaвил вo нештo. Кoристaм мoрскa сoл и дoдaвaм минимaлнo вo зеленчук.
Шеќер во чај и кафе никако.Ама колку благо правам и јадам по дома тоа е страшно,па отиде кило шеќер за два дена. А сол,умерено во манџи и салати.Не претерувам со солта. Е кога бев трудна сол ми се јадеше толку многу,така си ставав во рака и лижев
Ретко пијам кафе ама кога пијам ставам 4-5 лажици шеќер и кога правам торти колачи сакам да ми се благи а сол ставам колку што треба и зависи каде,некаде не ставам
шеќер се трудам воопшто да не користам,а сол користам да биди средно солено јадењето и тоа скоро во секое јадење
И јас исто двете ги користам. Но повеќе сол. Кафе или чај не можам да пијам без шеќер никако. А за јадењето секогаш сакам да ми биде по солено..
Шеќер дома не користиме ама баш воопшто. Благо не правам, напитоци не пиеме со шеќер, но чувам шеќерчиња за секој случај ако некој посака за во кафе. Сол умерено.
И шеќер и сол користам, во пообилни дози Кафе со шеќер секако. Сол во секое јадење задолжително. На пример во салата, оцет, масло, сол и плус други зачини или некој сос. Зачинета храна for the win