1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали и колку умеете да штедите?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Trendafilka, 8 септември 2010.

1. BrightEye

BrightEye Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    7
    :D кога бев по мала сакав сите пари што ги имам да ги потрошам не ми беше гајле што да купам туку мораше да ги потрошам ко да имаа заби да ме јадат по рацеве,но сега откако се омажив си штедам по малце иако не е битно не морам,пошто и двајцата работиме и имаме добра плата затоа што живееме во странство кога ке одам со маж ми да си купиме нешто или па кога излегуваме сами и со пријатели се што е цент јас земам пак и ги собирам тие :D:$ за еден месец имам околу 50 евра , некој месец повеке некој месец помалце се разбира зависи колку излегуваме

2. soncenceto.matea

soncenceto.matea Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    57
    Се трудам да штедам ама тешко ми оди,да имам плата 400-500 евра сигурно би штедела,ама вака тешко...

3. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Умеам да заштедам ама не за црни денови однсно да ги имам парите на сметка туку заштедувам толку колку што ми е потребно да се подновам дали со облека или со шминка и толку максимум до 1500 денари месечно заштедувам со оглед на тоа дека не работам одлично заштедувам од оние пари кои ми се излегување не трошам на такси и на некои непротребни работи .

4. JustSimple

JustSimple Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    48
    Умеам и тоа многу да штедам. Јас и како помала тетките ќе ми дадеа пари и по 2-3 години ги чував и на крај кога ќе ми се собереа си купував нешто. Сега помалку штедам, повеќе ми се потребни парите, така да понекогаќ тргам настрана по 500 ден. „ѓо“ штедам.

5. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.257
    Допаѓања:
    43.756
    Ич. Јок.
    Мајка ми вика, ме чешале парите.
    Јас велам, ако ги има - нек се трошат.
    И онака сум мегаломан и хедонист, барем убаво ми е на душичката. Плус тоа, работам, заработувам, зошто да не трошам?

Штедење? Ух, ќе морам да научам како се прави тоа. Утре деца ќе си дојдат, ќе треба да имам таков фонд за недајбоже.
    Сега за сега, си трошам. Со усул, не дека сум расипник, ама ете, мераклика сум си да си купувам кога можам да си дозволам.

6. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.554
    Штедам lvl: егејче. Не дека не сум, де. :D

7. s.t.e.f.a.n.j.a

s.t.e.f.a.n.j.a Нов член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    51
    јас ич не можам да штедам

8. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Можам и то како да штедам :lol: Секогаш си ја шарам и декорирам касичката или стакленото шише каде ќе ги берам парите, па уште поќе ќеф ме фаќа :D Сега штедам за едни поскапи патики, но некогаш ги трошам парите на некои ситници на пример козметика |( Ама после се вразумвам и пак почнувам да си штедам :wasntme:

9. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    116
    Знам да штедам и да се воздржам од некои задоволства со цел да соберам пари за нешто поголемо. Сега кога сум во брак, пак се обидувам да заштедам барем по малку секој месец, ама мм е тотална спротивност од мене и постојано троши непланирано, така што плановите за штедење ми паѓаат во вода :^)
    Во секој случај мислам дека секое семејство па и поединец треба да си има нешто заштедено на страна (црн фонд) ;) за убаво или не дај Боже за лошо, затоа што не знаеш кога ќе ти притреба.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    3.600
    Слабо англискиот кај мене за штедење.. :) Колку и да се трудам пак ќе ги потрошам.. Имам собрано 1000 денари од ситни парички по денар, два и 5 денари.. И тоа е успех нели? Немам потреба од штедење сега, но кога треба знам да заштедам па после да ги испукам :D

11. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    За штедење штедам. Умеам да си штедам ако на пример џепарлакот ми е 50 денари јас сигурно 20 ќе остаам на страна :).

12. Maxymous

Maxymous Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    70
    Какво штедење бе... мене пак некој ќе ме награди :)

На sweet25 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. twilight123

twilight123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    498
    јас секогаш штедам и во каса имам заштедено доста пари со кои ќе си купам облека.

14. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Кога морам или кога има причина штедам и тоа страшно многу, мислам дека претерувам, се кратам од премногу работи.
    Моментално се пресметав и видов дека за две недели имам потрошено само 2000ден., што е навистина солидно, зошто месечно знам да потрошам и по 8000-10 000ден ...
    Инаку немам заштедено повеке од 300евра, тоа незнам дали е добро или не , но тоа е :)

15. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Штедам, ми стојат доста време и после секогаш наиде некоја ситуација кога треба да се потрошат сите и пак од почеток :)

16. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030
    Кај мене муабетот е ваков : I'm gonna save my money, I'm gonna save my money.....ohhh SHOES! |( И така нема крај...

Затоааа.....

Земав едно шише големо кока-кола, со нож му направив дупче колку за денарчиња да влегуваат...И од септември во шишето ставам само 5ки, 10ки и 50ки.... :) И неможам да ги извадам освен ако не го исечам цело шише...
    Еднаш го исеков |( Морав да ги пребројам, неможев да издржам и имав ако ви се верува скоро 3000...
    Ги префрлив ситните во ново шише и го немам ниеднаш отворено а имам МНОГУ повеќе од минатиот пат... Ќе ги укрупнам кога ќе го наполнам цело шише, сега имам волкууууу :wasntme:

Прикачени фајлови:

• fff.JPG
      fff.JPG
      Големина на фајлот:
      29 KB
      Прегледи:
      144
    На cresa-jagoda, zhap4e, stetoskop и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Сега ми е јасно кај ни бегаат монетите и неможеш ни за лек да ги најдеш :) и ја сваќам поентата на реченицата ,,немам ситно,, :) (мала шала).
    Умеам и штедам. Штедам за иднината и за поголеми нешта колку што ми дозволуваат месечните примања и трошоците.

На cresa-jagoda и Dazzle им се допаѓа ова.
  18. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Да, умеам да штедам и тоа многу добро :)

19. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Штедам уствари зависи ако нешто ептен ми треба, ако нешто ептен сакам штедам еве сеа штедам за кожна јакна и патики.
    Се надевам деќа ќе заштедам доволно

20. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    311
    Секогаш штедам и тоа многу добро