1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали и колку умеете да штедите?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Trendafilka, 8 септември 2010.

1. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    6.799
    Знам да штедам и тоа многу...никогаш не сум ги потрошила сите пари што сум ги имала, дури често знам да земам колку што мислам дека ми е потребно, а другите да ги оставам дома, со цел да не се залажам да прикупам уште нешто...и да, најчесто ми притребуваат (facepalm)

На cresa-jagoda, okcenzi и Rama им се допаѓа ова.
  2. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Мојот став околу штедењето е дека не смее целата плата што се заработува да се потроши. Мора да се прават напори да се става на страна одредена сума зашто никогаш не се знае што носи животот - и добри и лоши работи. Најдобро е парите да се ставаат во банка и да се орочат, во тој случај нема опција да се извадат и да се потрошат за глупости! ;)

На cresa-jagoda и Tanjamm им се допаѓа ова.
  3. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Почнувам да штедам за нешто големо, и оние малку пари што ќе ги соберам за кратко време ги трошам на мали работи или излегувања :D Ете, толку умеам да штедам.

4. PeperutkiVoMene

PeperutkiVoMene Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    241
    Зависи од периодот. Ќе дојде први септември и ќе потрошам се на гардероба. Истото и во мај-јуни:lol: , тогаш се частам. Сега моментално штедам :)

5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.590
    Допаѓања:
    79.156
    Знам да штедам и секогаш имам нешто заштедено се додека не излезиме со дечко ми и сё трошиме на јадење и пиење :D

6. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.517
    Допаѓања:
    27.777
    се трудам да заштедам но не ми успева и тоа што ќе го заштедам го трошам на дечко ми да му купам нешто или да купам нешто за мене :D:D

7. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    умеам да штедам и со парите кои ќе ги соберам секогаш си купувам нешто за мене

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    54.972
    Порано не умеев да штедам воопшто,така беше си имав свои пари и правев со нив што ми душа сака,а сега кога зависам од други повеќе си ги планирам парите и ги ценам повеќе,па така си штедам:D

На cresa-jagoda и 2212 им се допаѓа ова.
  9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Значи ич не знам да штедам. Абе кога имам пари, зборам за повеќе цело време мислам како и каде да ги потрошам. Затоа, еве веќе три месеци имам штедна книшка во банка на 60 месеци и секој месец си ја полнам со пари. Таму ми се најсигурни:lol:

10. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    4.392
    Знам да штедам, иако ме фаќа по некој период кога купувам се и сешто и ги трошам безврска.. Еве сеа, за еден месец, потрошив повеќе од 4000 денари.. :worried:

11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.956
    Допаѓања:
    219.249
    Ретки се оние девојки/момци кои успеваат да штедат, во таквата фаза од животот кога одиш на училиште и во факултет е сосема нормално некој да не распознава и да не се придржува до толку на граници за штедење пари.
    Бидејки таа етапа во животот на една девојка/момче едноставно е таква, исполнета со други окупации во умот и никој не очекува пари од вас ниту де има некои обвсрски кон друг.
    Повеќето луѓе учат да штедат кога почнуваат со своја работа и свои пари, кога сознаваат како се печалат парите секојдневно и кога двајца стапуваат во брак.
    Не за џабе рекле дека една доблест да се биде домаќинка и жена и штедењето и финансиите околу сметките и трошоците.
    Да така секоја етапа во животот те носи на различни страни, справување со најразлични ситуации и дека се е во свое време, па така и околу штедењето и финансиите во животот.

На Tanjamm, Jenniffer, macovska и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Koga bev devojce i ne cuvav tolku mnogu,no sega kako zena,svoja kuka i toa kako cuvam,duri i mm se cude zasto toj mislese deka jas poveke ke trosam od nego,no ispadna sprotivno :)

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Slatkarka94

Slatkarka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    795
    јас сум многу штедлива:D ги ценам паарите до динар али кога више кога се работи за мене значи се што сакам ќе си купам а др штедам а друг кога треба да частам ми се кине срце ахаххаха ама несакам ни мене да ме части никој затоа што јас несакам бекој послем тоа да ми вика еј јас ти купив те частев ее несакам некој да ми пререкува. И уште нњшто да кажам кога ќе ми побара некој цигара уфф си викам у себе и нонстоп им кажувам аа неможе мама ми кажа за утре ми се хахахах:D .

На ♡Vildana♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kLem23

kLem23 Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2015
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    277
  15. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    Штедам.Убаво ми е што имам таква навика ама тоа не значи дека сум скржава.Сакам и да частам и да си купам некое парче облека.Ама сакам да си имам и настрана.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bella.FCB

Bella.FCB Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    204
    Некогаш штедам, некогаш не, сега сакам да заштедам пари за фотоапарат. :)

На cresa-jagoda и Tinushka им се допаѓа ова.
  17. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Не штедев до пред некое време воопшто. Не постоеа пари што јас неможев да ги истрошам.
    Ама сега од кога почнав да живеам сама, од кога сама водам сметка за секојдневните трошoци и од мене зависи колку пари ќе имам и како ќе се снаоѓам, е богами видов дека сум можела и јас некој денар на страна да оставам. :)

На cresa-jagoda, Tanjamm и irenna им се допаѓа ова.
  18. classy_M

classy_M Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2015
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    538
    Да штедам , си имам некоја своја тактика ;)

На cresa-jagoda и Tanjamm им се допаѓа ова.
  19. Beautiful_girl..

Beautiful_girl.. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    315
    Умеам да штедам, ама на крај сите наеднаш ги трошам, тоа ми е лоша навика инаку во глобала имам зачувано некоја паричка на страна, мене мајка ми повеќе ми штеди :rofl:

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AutumnRain

AutumnRain Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    50
    Порано ме биваше нешто да зачувам. Сега како ништо трошам пари.:(

На Sreknaosoba и toogood им се допаѓа ова.