1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали и колку умеете да штедите?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Trendafilka, 8 септември 2010.

1. Sreknaosoba

Sreknaosoba Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    30
    I jas isto

2. stela 34

stela 34 Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    82
    ubavo e koga covek si stedi samo se si ima svoja granica.......jas edno vreme ne stedev.....trosev mnogu i premnogu,kupuvav mnogu raboti koi nekoi ne gi ni upotrebuvav,kako da me jadea parite koga imav pari ko Luda Mara....trosev, veke dve godini kako ne trosam pocnav da stedam.......stedam od taa pricina sto pominav period koga mi trebaa pari, sum gi imala prethodno a sum gi potrosila za nebitni raboti.......a i koga imam nekoj denar nastrana covek se oseka po siguren....sega se izmeniv i vo kupuvanjeto....... sledam popusti, znaci mnogu retko do sega da sum kupila nesto sto ne e na popust,za mene i za mojata familija...........edno vreme ako mi trebase nekoj produkt za doma.....odev vo prodavnica preku eden den i uspat kupuvav i raboti koi ne mi trebaa........sega pravam spisok odam ednas nedelno i kupuvam samo sto mi treba..........ne mozam da se prepoznaam ozbilno.... Stipsar na godinata.....sepak arno e da se stedi do nekoja granica ako se pomine taa granicaaaaaaaaa..........e togas e bolest....

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.995
    Mnogu stedam.od sekogas i kako devojka i sega so dve deca..i bas na ubavi raboti gi trosam

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.626
    Допаѓања:
    7.468
    Јас би штедела,ама мм незнае да штеди;)
    Баба ми викаше,еден со локомотива да внесува во куќата а друг со игла да изнесува,нема тука штедење:)
    Она мислеше дека жените не знаат да штедат;)

5. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.995
    Ist e i mm .srekja sum jas stedliva inaku da sum ko nego za leb nema da ni stasuva..ne trosi on na kafani ili iskacanje ama spisok koga mu davam za pazarenje i povekje pari neli za nedaj boze on gleda site da gi potrosi pa taka si go prosiruva spisokor:)

На cresa-jagoda и anaja1 им се допаѓа ова.
  6. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Едно време знаев да штедам и штедев, но во последно време сум апаш невиден. Не може јас да имам пари во рака а да не ги потрошам, или ако одам да купам 4-5 продукти ке купам уште 2-3 додека не ги потрошам сите пари. Ако па планирам да купам чизми, обавезно морам да докупам хеланки, чорапи, капче па макар и вештачки трепки, ама не можам со пари да се вратам дома. Во последно време со купувам непотребни работи и тоа многу.
    Морам да се приберам.

На stela 34 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    Порано умеев, сега 200 денари да соберам е рекорд :x

На Tinushka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.895
    Исто

На girl.09 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Ako sakam imam kontrola vrz troshenjeto. Samo shto nemam nekoja potreba da shtedam. Iako i bez da shtedam mi ostanuva dosta od onie lichno moi pari.

Последна измена: 29 октомври 2015
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.282
    Допаѓања:
    284.790
    Умеам ама не штедам.

На irenna, MacenceEna и joy1 им се допаѓа ова.
  11. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.736
    Допаѓања:
    14.375
    Можам да потрошам 1000 евра за еден ден, а можам да преживеам и со 1000 ден. цел месец... Умеам да сум многу штедлива кога морам. Ама кога имам трошам без контрола...

12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834
    Моја слаба страна... Никогаш не знаев да штедам, ни со помалку, ни со повеќе.
    Бев одговорна порано да располагам со финансии, и за да располагам, и да направам добар дил, со туѓи пари за некој друг сум одлична, ама за себе ептен слабо :wasntme:

13. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Знам да штетам и кога би бил сиромав и богат.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  14. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Порано во основно средно и на факс кога одев си штедв и тоа многу,секогаш имав пари,но сега откако ми се роди бебуш не можам ни денар да заштедам.Се некако си одат парите за се и сешто.Абе парата си нема вредност.Дури ја имаш ни не видеш каде отишла :headbang:

15. Макрис

Макрис Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2015
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    69
    Кога можам штедам... и нормално на крај ќе завршам во Сити Мол.

16. cloud

cloud Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    1.868
    Штедам. Вработена сум, па секој месец од платата си тргам по некој денар. Некогаш повеќе некогаш помалце, во зависност од трошоците што ги правам во текот на месецот. Ми стана навика ова и еве веќе неколку години го практикувам. Заштедата најчесто ја трошам на некое патување, одмор, викенд некаде, па убаво ми доаѓаат парите тогаш.

17. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Не знам да штедам. Парите се за трошење. :D
    Кога имам пари во џеб мислам дека ме "чешаат" и морам веднаш да ги потрошам. Често си подарувам ситници сама на себе. :)

18. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Штедам не за џабе сум економистка :cash:.Секогаш гледам да имам некој денар на страна и ретко кога ми се десило да останам без пари.А заштедените пари ги трошам најчесто да си купам нешто или да ги израдувам саканите купувајќи им нешто.Тогаш не ги жалам потрошените пари

19. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Jas znam da stedam, ne mnogu ama sepak znam da zastedam nekoj denar. A decko, mi para da ne vidi vo raka, denar da e kje go potrosi i toa za gluposti.
    Koga sme zaedno sekogas pred da odime na pazarenje gledam da napravime spisok i da se drzime do nego ama potesko mu odi, ne e ziv ako ne kupi nekoja glupost.

20. marich

marich Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2015
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    201
    Ич незнам да штедам, едно излегување се до 0 идам , одма покачувам и другата ден исто :D