Јас не знам да штедам,колку ми дадат толку ќе потрошам.Ама почнав да тргам на страна пари поточно во голема пластична каса собирам само железни пари до сега имам собрано доволно
Умеам да штедам. Некогаш ми доаѓа некоја криза да ги потрошам парите. Но ете се воздржувам. А откако ќе заштедам нешто, следува омилениот дел кога ги трошам и купувам нешто што всушност било повод за штедењето
знам да штедам ,и тоа прилично добро,ситни месечно собирам до 1000 денари ,и тргам на стррана од платата, но само што ке соберам прилично добра сума ми излегва нешто што стварно сакам да го купам и појдоја парите
Кога сум мотивирана знам да штедам. Едно време на пр. секој месец купував 200-250 евра веднаш штом ќе ми префрлеа пари, а другото го трошевме. Ама лошо е што маж ми е трошаџија и тоа не троши за евтини работи, туку скапи телефони, скапи gadget-и или па веднаш смислува што да се купи кога ќе слушне колку сум заштедила .
Кога ми треба за нешто и кога стварно треба да штедат е тогаш најмногу се расфрлам со пари, не знам зошто. И тоа давам пари се на некои глупости. Списанија, ручеци, без везе работи за по дома, парчиња облека што не ми требаат... А кога немам потреба да штедам, знам да си издвојувам на страна за секој случај. Ама и тиде не стојат долго...
Последниве два месеци решив да почнам да штедам без да бројам колку има собрано. И така отварам вчера касичката и мислам срце ќе ме удреше Имам доволно за патиките што се со солена цена, а многу ми фаќаат окце.Дома не ми веруваат
Штедење најискрено неможам ни 50 денари да заштедам кога знам дека имам пари во паричникот ко нешто да ме копка,ко сам да се отвара хах еднаш решив да штедам имав 100денари велам ај ќе ги ставам на страна и ќе штедам и да знаете дека мн убаво заштедив си ги изгувив парите т.е тие 100денари ги стави некаде и потоа и самата неможев да си ги најдам ми пропаднаа па така да тоа ми беше голема демотивациа и отогаш немам штедено ни денарче
Ауууу да. И тоа како. Поголем штедач од мене немаа. ПОнекогаш сум собирала и по 2000 денари само од парите што ми се за училиште за храна. Ииии после си уживам.
Јас мислев дека знам да штедам, but Аsos is there so be blamed! Инаку никогаш не трошам до крај, ретко да ми се случи да останам без денар во новчаник. Па и во Солун кога одам земам денар плус од предиденото, за недај боже! Тргам во плик на страна или ако ми е за подолгорочно ги орочувам во банка за да не ги потрошам. Се трудам, нечини да си расипник нели
Не умеам да штедам, ако имам некој денар вишок предвреме мислам каде да го сместам , секогаш кога имам повеќе ќеш, нешто ми фали ахахха, а најчесто трошам на козметика ... шо да праам зависна сум
Порано мајка ми само велеше-Па дали ти женска главо некогаш ќе научиш да штедиш да дојде и тој ден да го видам?- И ете и ја исполнив желбата да види Се надевам е горда.
Незнам што значи зборот штедење. А, видам пари ги грабам и одма да ги потрошам белким ќе ми избегаат продавнициве
neznam,nekam i nemozam da stedam.podobro srekna i zadovolna so potroseni pari,odkolku so pari vo mene,oddelena od toa so sakam da si go kupam,makar i da e glupost.parite se potrosni i dellivi stvari,taka da za toa so jas sakam da si go kupam,nikogas ne zalam so sum gi potrosila parite.voglavno skoro nikogas ne mi ostanuvaat,odnapred mi sem isplanirani
Порано незнаев за штедење .. Ама затоа сега знам кога ке имаш своја фамилија ке мораш да мислиш како рационално да ги трошиш парите . искрено сум по штедењето . сопругот мој не е многу .....Ама го учам полека полека
Да да знам да штедам.Кога сакам знам да си заштедам и многу голема сума на пари.Ама кога ќе купувам нешто или ќе одам негде неможам да штедам и не ги жалам потрошените пари.Не сум скржава.
Едноставно нелиии НЕ. Ич не знам да штедам. Катастрофа.Татко ми да,баш е штедлив човекот и е ептен рационален со раководењето на парите ама па затоа јас на мајка ми сум се метнала. Значи не можам да бидам мирна додека не ги потрошам сите пари. Да не му сметаат на новчаникот не за друго ЧД . А и плус имам една позитивна страна што сум иста како мајка ми па нон стоп ми праќа пари ама во последно време мислам дека претерав. А и плус што сум во странство па по 800 евра трошам месечно. И едно евро немам заштедено. СТРАШНО. Некој совет за штедење?
Умеам да штедам ама само ситни пари си имам касичка и си ја полнам додека не ја наполнам не ја отварам