Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали и колку умеете да штедите?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Trendafilka, 8 септември 2010.

1. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Јас не знам да штедам,колку ми дадат толку ќе потрошам.Ама почнав да тргам на страна пари поточно во голема пластична каса собирам само железни пари до сега имам собрано доволно ;)

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    јас знам да штедам, и многу сум си среќна поради тоа. 8)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Умеам да штедам. :)
    Некогаш ми доаѓа некоја криза да ги потрошам парите.
    Но ете се воздржувам. :wasntme:
    А откако ќе заштедам нешто, следува омилениот дел кога ги трошам и купувам нешто што всушност било повод за штедењето :$

4. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    знам да штедам ,и тоа прилично добро,ситни месечно собирам до 1000 денари ,и тргам на стррана од платата, но само што ке соберам прилично добра сума ми излегва нешто што стварно сакам да го купам и појдоја парите :$

5. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Кога сум мотивирана знам да штедам. Едно време на пр. секој месец купував 200-250 евра веднаш штом ќе ми префрлеа пари, а другото го трошевме. Ама лошо е што маж ми е трошаџија и тоа не троши за евтини работи, туку скапи телефони, скапи gadget-и или па веднаш смислува што да се купи кога ќе слушне колку сум заштедила :P .

6. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Кога ми треба за нешто и кога стварно треба да штедат е тогаш најмногу се расфрлам со пари, не знам зошто. И тоа давам пари се на некои глупости. Списанија, ручеци, без везе работи за по дома, парчиња облека што не ми требаат... А кога немам потреба да штедам, знам да си издвојувам на страна за секој случај. Ама и тиде не стојат долго... :doh:

7. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Последниве два месеци решив да почнам да штедам без да бројам колку има собрано.
    И така отварам вчера касичката и мислам срце ќе ме удреше :D Имам доволно за патиките што се со солена цена, а многу ми фаќаат окце.Дома не ми веруваат :D :D

8. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Штедење најискрено неможам ни 50 денари да заштедам кога знам дека имам пари во паричникот ко нешто да ме копка,ко сам да се отвара хах еднаш решив да штедам имав 100денари велам ај ќе ги ставам на страна и ќе штедам и да знаете дека мн убаво заштедив си ги изгувив парите т.е тие 100денари ги стави некаде и потоа и самата неможев да си ги најдам ми пропаднаа па така да тоа ми беше голема демотивациа и отогаш немам штедено ни денарче

9. K0ST0VA

K0ST0VA Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    58
    Ауууу да. И тоа како. Поголем штедач од мене немаа. :wasntme: ПОнекогаш сум собирала и по 2000 денари само од парите што ми се за училиште за храна. :lol: :lol: Ииии после си уживам. :lol: 8)

10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Јас мислев дека знам да штедам, but Аsos is there so be blamed!
    Инаку никогаш не трошам до крај, ретко да ми се случи да останам без денар во новчаник.
    Па и во Солун кога одам земам денар плус од предиденото, за недај боже!
    Тргам во плик на страна или ако ми е за подолгорочно ги орочувам во банка за да не ги потрошам.
    Се трудам, нечини да си расипник нели :P

11. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Ептен сум рационална со раководењето со парите.Многу добро штедам. :)

12. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Не умеам да штедам, ако имам некој денар вишок предвреме мислам каде да го сместам :lol: , секогаш кога имам повеќе ќеш, нешто ми фали ахахха, а најчесто трошам на козметика ... шо да праам зависна сум :angel:

13. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Порано мајка ми само велеше-Па дали ти женска главо некогаш ќе научиш да штедиш да дојде и тој ден да го видам?- И ете и ја исполнив желбата да види :lol: Се надевам е горда.

14. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Незнам што значи зборот штедење. А, видам пари ги грабам и одма да ги потрошам белким ќе ми избегаат продавнициве :D

15. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    neznam,nekam i nemozam da stedam.podobro srekna i zadovolna so potroseni pari,odkolku so pari vo mene,oddelena od toa so sakam da si go kupam,makar i da e glupost.parite se potrosni i dellivi stvari,taka da za toa so jas sakam da si go kupam,nikogas ne zalam so sum gi potrosila parite.voglavno skoro nikogas ne mi ostanuvaat,odnapred mi sem isplanirani :)

16. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.797
    Допаѓања:
    39.398
    Порано незнаев за штедење :$ .. Ама затоа сега знам :D кога ке имаш своја фамилија ке мораш да мислиш како рационално да ги трошиш парите .
    искрено сум по штедењето . сопругот мој не е многу .....Ама го учам полека полека :$

17. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    ни штедам ни умеамм :tmi: :P

18. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Да да знам да штедам.Кога сакам знам да си заштедам и многу голема сума на пари.Ама кога ќе купувам нешто или ќе одам негде неможам да штедам и не ги жалам потрошените пари.Не сум скржава.

19. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Едноставно нелиии НЕ. Ич не знам да штедам. Катастрофа.Татко ми да,баш е штедлив човекот и е ептен рационален со раководењето на парите ама па затоа јас на мајка ми сум се метнала. Значи не можам да бидам мирна додека не ги потрошам сите пари. Да не му сметаат на новчаникот не за друго ЧД . А и плус имам една позитивна страна што сум иста како мајка ми па нон стоп ми праќа пари ама во последно време мислам дека претерав. А и плус што сум во странство па по 800 евра трошам месечно. И едно евро немам заштедено. СТРАШНО. Некој совет за штедење?

20. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Умеам да штедам ама само ситни пари :lol: си имам касичка и си ја полнам додека не ја наполнам не ја отварам