Јадам секој ден и кромид и лук,според мене доволно количински,што да правам кога секое јадење ми е повкусно со кромид и лук,ми има смисол
Јас сум кромидар и тоа голем Во се што оди си го ставам Нормално знам да пазам кога треба да излегувам некаде, несакам да испопаѓаат во несвест луѓево околу мене. Лук ретко, во јадења обично не ми смета, или со печени пиперчиња. Онака само лук - јок, а најздрав е...
Хахахаха и јас исто. Кромидот со се што оди ставам кромид, посебно со домати мх мх мх. А лук јадам ама само со пиперки, така колку за миризба
Ич не јадам, не ми се убави и ако има во салата или некое јадење не ми е убаво. И мразам кога некој јадел лук или кромид и е во близина, ми мириса неподносливо.
јас јадам и лук и кромид!!! порано не јадев но откако пробав сега јадам вкусно ми е . кромид јадам со салата со туна риба најчесто а лук или со пиперки печени, пинџур4е и сл.
Ммм, тоа ми е највкусно. Посебно кромид со грав, и кромид со кебапи. И лук јадев, ама не сега. И одбегнувам многу да јадам, ради дечко ми, глупо ми е да му смрдам нели
Лук уопште не јадам. А кромид само кога нема да се социјализирам вечерта. Не ми се излегува и тогаш може да си направам салата и да си ставам кромид. Инаку не јадам. Неможам да поднесам да мирисам. А татко ми јаде растура. И неможам да поднесам и цела куќа што смрди. И многу ми е чудна сестра ми и дечко и, абе маки си немаат, и таа кога сака си јаде, и тој излегол, нарачал скара и се нафукал кромид. Мислам, сето убаво, али со осет мајка му стара ... Што знам, можеби јас сум чудна, но исто како што јас ќе се жртвувам некогаш да не јадам ( а многу е здраво ), сакам и некој со иста мера да ми врати.
срце ти најади си се лук4е па пред да се видиш со него напиј се едно кафенце кое ја неутрализира мниризбата и изми си ги запчињата со сода бикарбона и како нова ќе бидеш. хаха поздрав мила
Си јадам кромидче зависно што е на мени и ако се комбинира со кромидче си јадам,а лукче само со печени пиперки кои ги обожавам ама понекогаш се воздржувам кога треба да излегувам.
јадам кромид убавезно во салати со домати и крастајчина а ЛУК од кога почнав да јадам многу ретко настинувам.
Jadam i luk i kromid,samo sto vo posledno vreme lukot mi smeta na zeludnikot.Najmnogu mi e sladok lukot vo piperki peceni so ocet i magdonos, potoa vo razni pindzuri.Kromidot mi e najsladok vo salati,pogotovo sopska i kompir salata.Mmmm...
Лук не јадам многу ама затоа пак кромид ехее знам уз манџа да си направам салата од кромид ќе изечкам кромид и ќе ставам вегета, масло и оцет и после цел ден си седам дома
јас може да каснам манџа со кромид ака кромидот убаво е замаскирана , ама да јадам и да знам дека има внатре никад. А па за лук да не праиме муабет. бљак
Јадам и лук и кромид,само што кромид по ретко.Сакам лук многу,посебно со печени пиперки,со оцет,магдонос...ммм...аа кога треба да излегувам,гледам да не јадам,зошто глупаво е...