1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали и колку јадете лук и кромид?

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од kolovoz, 4 ноември 2011.

1. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    489
    Кога сум во можност гледам да јадам што повеќе бидејки е мн здраво али поради мојата работа морам мн ретко да јадам. Али во салати или во пинџур мх мх мххххх :P

2. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Не јадам! Со самата помисла на лук и кромид лошо ми станува. Не го поднесувам мирисот, па поради мене и дома не ги користиме. Самата декорација од кромид ми смета. Секогаш кога одам во ресторан си напоменувам да нема декорација со кромид. Еднаш не ме послушаа и им ја вратив чинијата.

3. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    958
    Допаѓања:
    513
    Лук не, а кромид само во салати и тоа малку :)

4. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Јадам и кромид и лук.
    Не ми сметаат воопшто како додатоци во исхраната, салатка без кромидче никогаш не сум оставила. :D

5. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Баш сабајле размислував и на мајка и реков - кој е како мене, лукосана и кромидисана цела недела си живеам! :)

Обожавам кромид и лук, два зеленчуци без кои не можам да се замислам, пред патлиџанот, и пред краставицата ми се, заедно со тиквата. ^_^

Вчера го имав совршениот здрав ручек - соја и лукосани тиквички со лимон. Се стопив на маса, мелтинг бејби, мелтинг!

Лукот го сакам најмногу во толчен пинџур (кој патем го јадев денеска), врз тиквички, во тартур, лукосани чушки со оцет или лимон и во супа.

А кромидот - нормално омилена комбинација ми е со скара, ама од пред една година мислам дека буквално со се можам да го јадам.

А за тоа колку се здрави ми иде како екстра +. :)

И да кажам - навистина сум наjверен конзумирач на лукот, кога од него неверојтано брзо и многу ми паѓа протисокот... и кога го јадам, секогаш си оставам резерва место за една кратка дремка - колку да се вратам во живот.

На Mishela, ilipili, MandyLane и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Femina555

Femina555 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    26
    ги сакам посебно овој летниов период,лукот го обожавам во таратур а кромодот во салати,скари исто ги обожавам и млади кога се :)

7. girlonfire

girlonfire Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    62
    Лук воопшто не јадам а кромид мајка ми и баба ми стават во некои чорби и манџи за подобар мирис но го одбегнувам не го јадам

8. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912
    Не јадам ни лук ни кромид, освен ако ги има како додаток во некое јадење, ама многу ретко.

9. Gentleman..D

Gentleman..D Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    44
    си јадам јас и лук и кромид ама лукот поретко некако ..
    а за кромидче да не прајме муабет хаххахаа...иххјихјхиххуахаухауахмујухуаха :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
    I'm just kidding (ама па ова не значи дека ич не јадам кромид) си јадам хахахахахаахахахахха :lol: :lol:

10. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Јадам само исклучиво да се свежи и необработени. Не ги сакам варени или пржени.
    Многу ми се вкусни. Ги јадам ретко.

11. pearlll

pearlll Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    23
    лук не ми паѓа притисокот и ми се лоше од самата миризба , а кромидче ммм да да со туничка особено милина :)

12. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    Иако има лоша миризба лукот го јадам во мала количина зато што е премногу здрав ,за да не ми мириса здивот си јадам магдонос и немам галје. Лукот го јадам во сосови, во различни јадења. Исто така кромид
    јадам во салати, во туна .

13. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Кромид секој ден јадам со салатка домат и пиперка и затоа од брачед ми го добив прекарот кромидко :D. Нека е ,јас си јадам и гајле си немам 8). А лук јадам и тоа,јас по дифолт сум ви кромидлукотко :D од кај ми истекна не знам ни самата ама интересно зборче :D .Го сакам лукчето многу со печени пиперки во комбинација со магдонос :mm: ^_^ ,но исто така си го делкам и со тиквенца,а и така си го јадам.Кромид и лук ставаме во се,а моите секој ден јадат по една цела главица.Ем им го регулира притисокот,ем си се здрави ко дрен,да чукнам во дрво.
    А миризбата ја неутрализирам со миење на забите,а помага и грицкање на сончоглед или семки.Помага многу,испробано,докажано :!: .
    А кога ќе видам колку е здраво да се јаде ми доаѓа уште поубаво на душичката :D.

14. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    578
    Ги јадам, и тоа многу.
    Или подобро кажано.. ги јадев :^)
    Ама откоа си фатив дечко.. намалив. :D

15. little.gf

little.gf Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2013
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    42
    нема шансиии не јадам ниту малку ама ниту малку во уста немаам ставено а не ни планирам да пробам грозно е бљакк |-) |-) |-) |-) :drunk:

16. TIGRICA123

TIGRICA123 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    43
    нејадам ни едно ни друго..јас сум вампир хаххаха

17. gicka

gicka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    149
    Лук обожавам со секое јадење го јадам,а кромид неможам ми се врти од него

18. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.434
    Ич. Не можам.

Иако не знам дали ќе се рачуна, ама пред некој ден кога вечеравме со дечко ми, си порачав растурен ражнич и ми го носи келнерот, од едната страна во тањирот имаше нели нормално компири, а од другата КРОМИД. Кога го видов ко да си ја видов жолчката, дечко ми одма тука се потепа да го извади, го стави во друг тањир, арно ама тоа водичката од кога се пржел ми се разлеа насекаде, ражничите попримија малку вкус, али ги изедов! :muscle:

Гладна бев, не за друго, пак не би. :D

19. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Јадам,зошто не.Лукот поретко,само во пинџур,а кромидот ми е совршен во шопска или компир салата 8)

20. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    340
    Кромид да лук не :!: