Кромидот не го јадам толку...Но, лукот го јадам дури и со јогурт може да се каже хаха. Нормално лук јадам кога знам дека сум слободна и не излегувам никаде.
Oo, ги обожавам и двата. Салата без кромид не е салата, поготово ако е шопска, да се разбериме. Да можам со сите можни комбинации би ги јадела, али ограничена сум да јадам единстевно кога знам дека нема да мрднам од дома. Сакам дечко со кој ќе си јадиме и ќе си смрдиме заедно.
Во секое јадење ставам кромид, лук поретко зависи од јадењето. А кога се јади на големо кромид или лук се договараме со мм да јадиме заедно
Без сезонска салата кромид не оди. Исклучок е зелка салата. Сезонава користам и млад кромид. Лук само во таратур или урнебес салата.
Jadam i luk i kromid , no samo vo mandzi ili vo salata ( kompir varen , kromid , oced , sol , maslo , jas stavam i crn i crven piper , i vo shopska salata koga ima staveno kromid ) . Inaku onala da zemam uz mandza da jadam , ne , pomala koga bev , baba mi pravese nekoja salata so peceni piperki i luk , taa ja jadev mnogu , ama sega reetko nekogas , ako me fati tuga . Inaku preferiram luk vo sekoja mandza , pretezno stavam vo prav , ama ako imam i obicen stavam .
Кромид јадам и во салата и во готвени работи. Лук само во готвени малку. Свеж ако каснам, отидов, три дена ќе спијам како што имам низок притисок
Не ги јадам. Може да ми се случи да пробам лук во "течна состојба" некогаш ама многу малку. Кромид сакам да има во салата (шопска) дава посебен шмект ама не го јадам воопшто.
Јадам и тоа и тоа и во манџи и свежи. Лук па ептен сакам ама ми прави киселини и ми бута притисок ептен и затоа го избегавам. Кромид во шопска обавезно! И децава што се 1г и 4г кркаат без гајле, малата дури во шопска го бира само него.. а синко го вика бела краставица Лук им ставам во јадење, па поима немам дали го приметуваат.. битно кркаат.