Лук не јадам, не само заради мирисот туку не ми е ни вкусно. Кромид јадам, кога не излегувам, сакам, особено во салати.
Јас сум единствена која ги јаде? Ги сакам само свежи, а зготвени во манџи не ги сакам. Инаку ги јадам само ако не треба да излезам од дома. И чипсовите од лук и кромид ги јадам.
Лук не сакам да јадам, а инаку кромид сакам да јадам ете во салата со компири и сега чекам и младото кромидче да испадне па така да си го јадам свежо
Значи јас сум ОПСЕДНАТА со кромид! Го јадам како луда. Пример, во една мала туна јас ставам еден голем кромид, е толку си го сакам. Сакам и лукче , ама не баш толку, ма да некои јадења смисла ми немаат и без него. Младо лукче е друга приказна, и во него уживам
Nе јадам ниту лук ниту кромид ниту пак праз .тоа едноставно ми SMRDI,и никогашнема во уста да ставам.
Кромид јадам во секое јадење, па и свеж со патлиџанче салата, со компир салата, пахован, со скаричка, ма со се бе Дури некогаш од толку што го ставам во сосевите се плашам дека некој нема да го јаде сосот, ама досега не се пожалиле. Ликот го сакам оној младиот, колку само стрв ме фаќа за него, ама не го јадам не ради миризбата толку колку што ми штети на желудникот и тешко ми е.Чипсовите со лукче и зачини од него си ги обожавам.
хахаха добро е не сум сама! Обожавам кромид, јадам секој ден на ручек, не е битно идело не идело, јас кромидот до мене и сол, епа искачање нема, е нема де лукче ретко јадам, некако не ми се свиѓа мн мн, ама надоместувам со кромидос
Ни едното ни другото Не е дека ќе мирисам или нешто слично,но некако не ми се вкусни.Посебно па мајка ми кромид кога лупи ми доаѓа да се иселам од дома.Толку ми ги надразнува очите што после 5 мин сум спремна за да глумам во шпанска серија и да си ја оплакувам тажната судбина
Страшно многу сакам кромид.И стар и млад.Свеж по можност...макар што го јадам и зготвен во јадење. Ретко го јадам.Преку ден никако.Ама, затоа навечер, понекогаш знам така добро да се настегам....Па, после ноќе станувам да пијам вода по неколку пати Лук јадам само зготвен во некое јадење и тоа ако го има во сосема мала количина.Свеж никако. Едноставно, желудников не ми го прима.
Јадам и лук и кромид и млади и стари и тоа свежи. Ај што се здрави, туку ми се и многу вкусни. Сестра ми после јадењето сака да се исели
Обожавам и кромид и лук.Ги сакам во салата и уз нешто да ги јадам.Ги мразам во манџи.Не ми смета тоа што мирисаат , па затоа ги јадам сабота или недела .
Кромид јадам во секаква варијанта. Лук во никаква! Многу ми смета мирисот и тешко ми паѓа на желудник.
Лук и кромид никако не сакам да јадам.Гледам да избегнувам или пак ако веќе постои во јадењето го тргам настрана.Ги јадам само ако се ситно исецкани или во блендер,да не се приметува.