Ги јадам затоа што ми се убави, а за мирисот после нив две-три Орбит и готово! Мислам без младо кромитче или лучке пролетно време не се седнува на маса!
Кромидот ми е како омилен зачин некако посебен шмек му дава на секое јадење, сеедно дали пржено, варено, печено... А па во свежа форма , салати итн почнав поретко да го конзумирам некако ми стана јак. А лукот ако е неопходен за некое јадење, го ставам само оној мелениот што е во прав, ми го дава истиот вкус а потоа не ми е тешко од него .
Периодов,,,,,,,мммммммм ма се давам во младо лукче, кромидче мн ретко... ама лук..уфф незнам за доста. Многу ми е вкусен, премногуу!! Мама вика по мене и тато, достаа со тој лукк, неможе човек од вас во соба да седи!! хахаха Лоша мана му е тоа што, после мирисаш мнноогуу!!! Ама имам среќа што на машково мое, не му пречи воопшто.
ne da ne jadam , mn gi jadam pogotovo luk epten mi e sladoka so jajca przeni , prsti lizam, inaku posle toa ne da ne mirisa 2-3 dena mirisa ali so da pravam i plust to e mn zdrav
Јас кромидот го јадам но ако е зготвен во јадење а така во салата или нешто слично не а лукот воопшто не го конзумирам
ДА и за лукот и за кромидот. Често јадам во некоја салата. Кромидот според мене е поубав можам свеж да го јадам додека лукот не иако лукот има повеќе витамини ..
После празнициве ми се чини дека никогаш повеќе нема да ставам лук во уста. Во петокот кога се постеше, мајка ми имаше спремено убав посен ручек кој не идеше без лукче и си викам ај да се лукосам и така не планирав да излегувам вечерта.. Јадев што јадев, одма миење заби после и до вечерта испаднаа еден куп планови за излегување, средби со школски со кои се немав видено одамна.. Едно не ми се излегуваше од страв дека ќе ги отрујам луѓето околу мене, друго па ептен сакав да се видиме.. И така измив заби уште едно 3-4 пати, се спремив и излегов. Изџвакав 2 пакетчиња мастики, цела вечер ги менував и избегнував да отварам уста.. абе ужас!
Jас обожавам лук,а воопшто не јадам кромид после јадење мијам заби едно добри 3-4 пати,дека ме нервира кога после ми мириса
Обожавам и лук и кромид. Секое јадење со нив ми е повкусно. Не можам да си замислам салата без кромид. А, лукот го јадам повеќе во манџичка ама и тоа како ми е вкусен и така свеж. За мирисот помага миење заби и некое зрно кафе да изџвакаш.
Јадам само кромид и тоа кога се со пржени јајцаа леле за мерак ми се.Исто така јадам кромит ако има со салатата од компир и домати.
Јадам и лук и кромид. Остај тоа што се здрави, ама па и вкусни се бе. О тоа посебно кога ќе истријам лукче на двопекче или пак кога ќе насецкам салата со кромид...њам
Знам дека е здраво и сите тие работи ама неможам едноставно да ја поднесам миризбата, и затоа не јадам ни лук ни кромид