Хмм незнам многу да готвам ама еве што знам да си направам: шпагети, макарони, јуфки, супа, пире, компири пржени, стек пржен, риба пржена, јајца варени и пржени.. тоа ќе да е
знам да готвам манџи,да дејствувам месо, да спржам компири,јајца,пиперки,да наполнам пиперки,сарми да замотам знам доста јадења да направам
Знам да готвам многу нешта, макарони,шпагети,супи, тавче-гравче,ориз во тавче,грашок, леќа,боранија манџа,пица,пржени компири,јајца,виршли,пиперки,тост,подзапечени компири,подзапечени лепчиња,пржени кришки,полнети пиперки со удра,пире, да испржам/испечам месо .Знам и по нешто благо да направам Спојлер од рецепта
знам да готвам спремам се ама баш се најмногу ме бидува за колачи/торти,за бели пецива...а признавам најмалку за зелка манца и буранија (дека не ги јадам само кога морам на сила)
Само шпагети и сос за нив. Некој сос ќе го измислам, некој ќе го прочитам од некаде... А и пилешки прсти знам да правам бе
Мене би ми било срам да кажам дека не знам да готвам ништо повеке од јајца и компир пржени и шпагети да сварам.Нели ве фаќа мерак бе да земете тавата во рака и да пробате да направите нешто, било што. Јас сум прилично мрзлива особа па да ми дадат цел ден да готвам ке готвам. Тоа ептен интересна работа е како може да не ве интересира не знам. Да не сум оффтопик. Знам да правам јадења што јас ги јадам а ако нешто не јадам не се ни трудам да учам. А пошто месо и торти не јадам па затоа и не знам некои покомплицирани рецепти такви, само поедноставни некои торти што не се печат и од месо само.пилешкото знам да го зготвам на многу начини
Паа знам: супа макарони(шпагети) варени и пржени јајца пудинг сладолед пица(со готово тесто ) пуканки палачинки тостови(сендвичи ) виршли ваљда нема да останам гладна
Вчера прв пат си зготвив јадење и тоа сама, ама озбилно сим си испржила компирчиња . И тоа убави брее, како на мама . Нема тука филозофија ама ми е мило ем драго, па прво е мајката . Друго што знам е да варам јајца, виршли, компири, тестенини (макарони, шпагети), тост, некое сендвиче и тоа е се од мојата кулинарска кариера. До сега . Па ваљда од мајка и татко домаќини нема јас да си останам неуко .
Знам да готвам не баш се али знам Шпагети - Макарони Грав - гравче тавче леќа полнети чушки Да пржам/варам јајца тараненик печен компир .....
Леле. Знам основни работи само за кои нема некоја филозофија - макарони,супа,салати,јајца и такви работи што секој знае. Само тоа. Небитно, здравје, ќе научам..
Знам да готвам скоро се,и горда сум на себе! Знам да готвам манџи,тие сите исто се прават само зелнчукот е различен,потоа знам да готвам ориз на тава,спанаќ,кокошка со компири,сосови за тестенини и потпечени тестенини,пилешки прсти и други јадења со пилешко месо,печурки и сл.си правам и јадења според некои рецепти од интернет,како на пример компири на тавче со кашкавал и шунка,потоа знам да правам салати како пилешка,руска,телешка,макарони салата и др..Знам да правам палачинки,крофни,пудинзи(кои и не се некоја тешка работа)Пржени јадења како пиперки со јајце,модри патлиџани,тиквички,ќофтиња исто знам да правам.И кифли имам правено,е само пити не сум пробала да правам и торти,друго се знам.
Шпагети макарони супа пица пржени компирчиња сарми спанаќ мусака јајце на око , кајгана , варено сендвич пржени пиперки пуканки торта ресана ама ова го научив бидејки често сум сам дома по 2-3 недели и мора да се преживее ... а кога мрзата ке настапи онда волшебникот вили ке ме нахрани
Знам многу јадења.Обожавам да готвам,да експериментирам,да додавам нови вкусови. И нормално,да се перчам кога ќе ме пофалат колку добро сум зготвила Нашите стандардни јадења,традиционални македонски,знам скоро сите да ги правам,како во плех така и манџи.Обожавам тестенини и правење сосови за нив.Сум правела се од тестенини . Сега сакам да поработам на правење кифлички,мекици такви соленки работи. Единствено знам да правам еден куп погачи, некои соленки-грицки. И благо многу незнам,освен некои ситни лесни колачи и бомбици. Сакам да се научам да правам торти. Секое слободно време го искористувам во кујна,па се надевам ќе биде и тоа