Дали и што знаете да готвите?

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од maja8, 11 јануари 2010.

1. mops

mops Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    119
    знам да го зготвам само тоа што си го јадам јас од прилика готвам се од пржени јајца до печено месо :D освен манџурии не ме интересира ни па сакам да научам како се прават :puke:

2. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.616
    Допаѓања:
    17.413
    Знам секако :)
    Знам да си направам јадење колку за мене сирење и јајца :lol:

3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.120
    Допаѓања:
    124.395
    Ајде јас ќе бидам малку офф и ќе кажам дека мене ми оди :puke: од вакви константации.
    Луѓето јадат од контејнер а ние прибираме што ќе јадеме. :| Сакам ова,сакам она,се лигавиме ко мали деца...Слушам возрасни мажи кои на жената и велат баш така :puke: -ова ли ќе јадам?
    Не дека убедувам некој да јаде манџа и да кажувам колку е корисна и слично,но многу луѓе би дале се за чинија топла манџа .Верувајте

4. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Готвењето не ми е јака страна, ама се трудам.
    За морка храна сум специјалист. Школки, краби, јастог, ракчиња со лимон и магдонос ептен сум ги усовршила. Знам да готвам тестенини со сос болоњезе, макарони потпечени со јајца и сирење, едно од омилените јадења ми е пилешко со кари сос или обичен бел (со павлака и печурки). Ручек без супа ретко поминува кај мене дома, а од благо знам само торта Брзигонзалес да правам.

5. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    Кога имам рецепт пред очи-све можам [​IMG]

На wolf4e и eli25 им се допаѓа ова.
  6. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    да знам да готвам скоро се-ориз тава,мусака,компир манџа,боранија,грашок,зелка со месо,сарма.....
    исто и од печени работи-кокошка,компири,стекови,кременадли...ма се готвам,и благо и солено,кој се сомнева во мене нека повели и нека дојде на некој од моите специјалитети ;)

7. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Знам.
    Да пржам јајца,варам. :D
    Ориз тавче .
    Мусака.
    Помфрит,риба пржена.
    Манџа.
    Супа.
    Макарони,шпагети.
    Печам месо и пржам.
    Кифлички :D
    Знам и некои благи работи да правам.

Сега за сега доволно ми се имам уште многу време за учење :)

На alekcoki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Masnickaaa

Masnickaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    994
    Аххх, да не испадне дека се фалам :D ама знам се да готвам, од наједноставно до најсложено, единствено ми фали да се усовршам со правење пити, сукање, тегнење итн. Што да правам, таква фамилија сме, сите сакаме да готвиме и да јадеме :D

9. Karamella

Karamella Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    23
    Јас готвам ретко оти сама живеам со кучето и не сум често дома :$

10. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    771
    Повеќето јадења знам да ги направам сама.. а останатите со помош на татко ми :) Уживам кога си правам благи работи и кога експериментирам со некои додатоци :)
    Знам да ги правам најосновните: супа (домашна- со брокула, карфиол, јајца); јајца (варени, пржени); тестенини (варени, потпечени), морска храна.
    А од овие "покомлицираниве": ориз тавче, мусака, грашок, компир манџа, гравче-тавче, пекарски компири, кромидарниче со ориз.
    Од месени работи: зелник, погача, кифлички, мекици.
    Од благи: куглоф, гурабии, сутлијач, ресана торта, пита од јаболка, палачинки.
    Утре сум во поход да направам милиброд, се надевам успешно ќе го направам :)

11. alekcoki

alekcoki Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    31
    Освен месенко друго се знам ;) , ама не сакам ни да знам зашто по цел ден тоа ке правам и ке станам ко каца дека сум душман на месенко :$

12. aquarius34

aquarius34 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    99
    Пааа... Благодарение на моите студентски денови поминати во стан под кирија, далеку од мамичка, морав да научам сѐ што јадам и да готвам... А, тоа е навистина широк поим! Да не се фалам, ама прилично добро се снаоѓам во кујна за мои години. :rock:

13. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Не сакам да се фалам, ама си знам да си готвам, додуша го готвам она што јас и љубовта моја сакаме да го јадеме, а во последно време сакам да експериментирам со нови кујни, за мене непознати. Резулатите се позитивни, барем од него, сега за сега. Најмногу сакам да месам (зелник, кифли, штрудли, лепче, лиснато)ама и во спремање на ручеци не сум за жалење :lol:

14. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    771
    Да си се цитирам самата а и воедно да се пофалам дека денешната операција по правење милиброд е успешно остварена :)

15. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    4.290
    Благодарејќи на јутјуб научив многу работи да готвам, најубаво се учи кога се гледа и истото се повторува. Додуша повеќето снимки се на англиски, така да тоа е делумно предуслов за да разберете што е како е, но и да не знаете, честопати е доволно само да гледате.

16. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Пред неколку години научив да готвам и сега готвам скоро се посебно благо и некои необични и егзотични јадења. читам од нет земам рецепти и пробувам. но незнам да месам тоа ми е маана :) дека имам големи нокти не ми е баш хигиенско и тоа не го правам
    мм знае да готви многу добро па се надополнуваме :)

17. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    334
    Не знам да готвам многу јадења ама знам да направам макарони, палачинки.

18. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    уште како малечка постојано се врткав околу мајками и знам да готвам скоро се
    ако заглавам некогаш некаде се јавувам на мајками и добивам инструкции по телефон :)

19. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    2.240
    Знам тоа што е најосновното, да сварам макарони, шпагети, јајце и сл. :lol: :lol: :lol: .
    Да направам палачинки (кога се научив на почетокот секој ден им правев дома :lol: ).
    Салати.
    Некои полесни торти и колачи.
    Да испржам компир и други побрзи јадења.

Не сум некој кој знае каков готвач, најосновното го знам. Ќе се научам, имам време. :)

20. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    419
    Ги знам основните видови манџи (грашок, компир манџа) и јадења кои се готват во тава (тавче гравче, ориз, растурена сарма, турлитава). Е сеа месо не знам многу да спремам, а сакам да научам тестенини како се спремаат на 100 начини, колачиња и торти. Здравје има време, не ми се брза :lol: